Forumlar › Forumlar › Taraftar › Dişi Kartallar › Öfkeli Kadına Bunları Asla Söylemeyin
- Bu konu 9 yanıt içerir, 9 izleyen vardır ve en son 18 yıl 5 ay önce
alpler tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
Nisan 17, 2008: 9:23 am #1178811
Kadınlar bazen korkutucu olabilir. Özellikle tartıştıysanız ve sizin için gözle görülebilir bir sebep olmadığını ona söylüyorsanız başınıza geleceklere hazır olun! Ayrıca, size göre zararsız olan veya hoş olduğunu düşündüğünüz şeyler bile bazen kadınları kızdırabilir. Peki, erkekler kadınlar sinirliyken neleri söylememeli? Neleri söyleyerek sakinleştirmeli?
Yasak ifadeler 1. "Sakin ol."
Bunu söylemek kadınları sakinleştirmenin en iyi yolu gibi görünebilir ancak bu yerine göre değişebilir.
Bir kadın öfkeyle, umutsuzca ya da panikle bağırırken yüzde yüz yanıt verecektir. Yani siz ona sakinleşmesini söylediğinizde bu onu daha da kızdırabilir.Bunun yerine: "Bu konuda en az senin kadar üzgünüm. Bunun üstesinden birlikte gelmemize izin ver". Bu söylem ona daha çok sempatik gelebilir ve rahatlamasına yardımcı olabilir.
2. Tartışma sırasında "Seni seviyorum"
Filmlerde genellikle çiftler yakınlaştığında, sahilde, hava limanında, tren istasyonunda birbirlerine "seni seviyorum" derler. Gerçek yaşamda aranızda geçen tartışmadan hemen sonra, depresif ve stresli durumlarda "seni seviyorum" demek pek doğru değildir.Bunun yerine: 1. "Bunun yerine ne demek istediğinizi ve neden bunu söylediğinizi açıklayın"
2. "O tekrar olmayacak"
3. Kızgınlığı geçtikten sonra, özürünüzün sonunda seni seviyorum" diyebilirsiniz.3."Sen bilirsin"
Bu şöyle de bilinir; "Yapmak istediğin ne olursa olsun benim için iyidir". İlişkiler ne yiyeceğiniz, nerede buluşacağınız, çocuğu hangi okula göndereceğiniz gibi seçimlerle doludur. Çoğu erkek eşini ya da kız arkadaşını "Ne dedin, dikkat etmedim" derken düşünemez. Buna rağmen her erkek onlara, "sen bilirsin" diyebilir. Sonuçta da birbirlerini incittikleri ve görmekdikleri bir dünyada yaşarlar.Bunun yerine: "Kesinlikle A ya da B'yi yapardım, C'yi yapacak kadar çıldırmadım.Sen ne düşünüyorsun?" diyebilirsiniz. Bu onu dinlediğinizi, desteklediğinizi ve kararını etkilememeye çalıştığınızı gösterir.
4."Evlendiğin zaman benim böyle olduğumu biliyordun"
Aslında bu bizim bilmediğimiz bir gerçektir. Aslında içten içe biliriz ancak bunu kabul etmek istemeyiz. Karşımızdaki kişilerin hoşumuza giden, fantastik taraflarlıyla ilgilenirken, görmek istemediklerimizi görmeyiz. Bu sizin hatanız değil! Çocukken kurduğumuz hayalleri yetişkin olunca bırakmamış olabiliriz.Bir kadına "Evlendiğin zaman benim böyle olduğumu biliyordun" dediğinizde yaşamınızın geçmiş ve gelecekte her zaman böyle olacağını söylemiş olursunuz. Bu gerçek olabilir ancak bunu söylemenin daha harika yollarını keşfetmelisiniz. Çünkü kadınlar bunu ölümün bir parçası gibi görebilir.
Bunun yerine: "Bu benide hayal kırıklığına uğrattı ve düzeltmek için çalışıyorum." Bu bir yalan ancak herşeyin yoluna girmesini sağlayabilir.
5. Susmak
Çoğu zaman yanlış birşey söylemekten korkabilirsiniz. "Eğer ağzımı kapalı tutarsam, iyi olacağım" diye düşünebilirsiniz. Futbol oyununu düşünün koşturma, mücadele yoksa zevk almazsınız. Eğer konuşmazsak duygularımızı nereden bileceğiz.Bunun yerine: Mücade edin yani duygularınızı karşınızdakine anlatın.
Bir kadını sakinleştiren sihirli sözcükler neler?
Sihirli Sözcükler
1. "Bana herşeyi anlat"
Erkeklere genellikle sadece o anki durumla ilgilenirler oysa hikayeyi baştan dinlemeleri gerekebilir. Böylece herhangi bir tartışmadan sonra sonuca varmadan konu kapanmamış, sorun çözümlenmiş olur.2. "O kadar güzelsin ki…"
Açıklamak istediğiniz konuyu konuşurken, yolunuzda birden bire bire gökkuşağı belirdiyse yawni onun yüüznde bir gülümseme keşfettiyseniz bu fırsatı kaçırmayın. Birlikte paylaştığınız ufak ama güzel şeyleir paylaşırken "Seni seviyorum ya da o kadar güzelsin ki" işe yarayabilir.3. "Üzgünüm. Benim hatamdı"
Klasik ama söylemesi oldukça zor. Çünkü hatalarımızı asla kabul etmeyiz. Özellikle erkekler zayıf görünmek istemezler. Karşısındaki kadının saygısını kaybedeceği endişesini taşıyabilirler ancak sürekli özür dileyen biri değilseniz bu gerçekten işe yarayabilir.Nisan 17, 2008: 9:34 am #1774697En güzeli sarılmak fazla direnemiyor söze gerek yok
Nisan 17, 2008: 9:57 am #1774708allah alahh üzgünüm benim hatamdı mı diyecekmişim.
Nisan 17, 2008: 10:33 am #1774736bunu hangi kadın yazdı
Nisan 17, 2008: 10:41 am #1774741taKi_bJk;649575 wrote:bunu hangi kadın yazdı
Erkeklerin kendilerini anlamadıgını düşünen herhangi bir kadın olabilir.Ama % 100 dogru tespitler oldugu kesin
Nisan 17, 2008: 10:46 am #1774745ewt katılıorum %100 dogru tespit
Nisan 17, 2008: 3:23 pm #1774930kesinlikle doğru..
Nisan 17, 2008: 3:27 pm #1774937abartılmıs ya
😀Nisan 17, 2008: 3:57 pm #1774967Köyün Delisi
kesinlikle %100 doğru olduğuna katılıyorum.
helede bişeyi ben belli ettikten sonra yapması…çıldırıyorum ozamanMayıs 19, 2008: 1:02 pm #1800523ilkeres26;649528 wrote:En güzeli sarılmak fazla direnemiyor söze gerek yokÖzür dilemenin başka bir yolu
Söz ile değil,beden diliyle ifade etmiş oluyorsunuz… 
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.