Bizimki futbol mu?

7 yazı görüntüleniyor – 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Yazar
    Yazılar
  • #1203718
    ilkeres26
    Katılımcı

      Bizimki futbol mu?

      sp.gif
      23.04.2009
      sp.gif

      sp.gif
      4-4 biten Liverpool-Arsenal ve Real Madrid'in 3-2 kazandığı Getafe maçlarındaki futbol kalitesi ve heyecan Türkiye'de futbolseverlere bu soruyu sordurttu. Biz de sözü futbol otoritelerine bıraktık..
      sp.gif

      Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 4-4 biten Chelsea–Liverpool maçında oynanan inanılmaz futbol hala konuşulurken, Salı gecesi İngiltere ve İspanya'daki iki maç tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Manchester United'ın bir puan gerisinde şampiyonluk yarışı veren Liverpool'un sahasında Arsenal ile 4-4 berabere kaldığı 90 dakika ve Real Madrid'in son 7 dakikasına 2-1 mağlup girdiği ve uzatmalarda gelen golle 3-2 kazandığı Getafe karşılaşması akıllara şu soruyu getirdi: "Onlarınki futbolsa; bizim ligimizdeki oyuna ne isim vereceğiz?" Türk futbol kamuoyu hala Galatasaray-Fenerbahçe derbisindeki olayları tartışadursun, dünya Liverpool ile Arsenal'in 30 gol pozisyonuna girdiği ve temponun bir saniye bile düşmediği efsane maçı tartışıyor. Yorumcularımıza ve Türk teknik adamlara ligimizle Avrupa futbolu arasındaki giderek açılan kalite farkını sorduk.

      Mukayese edilemez
      Bugüne kadar çok mükemmel maçlar izledim ama önceki günkü Liverpool-Arsenal maçı birinci sıraya oturdu. 90 dakika Liverpool'un inanılmaz tam saha presi vardı. Kollektif yapısı üstün Arsenal, ancak %39 oranla topa sahip oldu ve Arshavin 4 mükemmel gol attı. İki sene önce İngiltere Ligleri'ni yorumlarken "Artık dünyada en büyük maçlar Liverpool, Manchester United, Arsenal ve Chelsea arasında oynanacak ve Şampiyonlar Ligi'ne de bu takımlar damga vuracak" demiştim. Türkiye Ligi'ni bu noktada onlarla kıyaslamak mümkün değil. Hala yürüyerek oynayan Alex ve Lincoln'ü izliyor, yorumluyoruz.
      ÖMER ÜRÜNDÜL

      Günü kurtarıyoruz
      İngiltere Premier Ligi şu an dünyanın 1 numaralı ligi. Özellikle Bosman kararlarından sonra en kaliteli yabancı oyuncuları kadrolarında barındıran bir lig. Bu yüzden mücadele gücü ve seyir zevki üst düzeyde karşılaşmalar yaşanıyor. Taraftarlık ülkemizde başarıya endeksli fakat İngiltere'de takımın ligdeki konumu ne olursa olsun, bütün maçlar doluyor. Ayrıca bizde yerleşmiş bir futbol kültürü yok. Sadece günü kurtarmaya çalışan ve kurumsallaşamamış kulüplerimiz bu anlayışlarını değiştirmedikleri müddetçe daha kaliteli bir lig düşünmek hayal olur. Bu nedenle Premier Lig ve Türkiye Ligi'ni kıyaslamak eşyanın tabiatına aykırı.
      İSKENDER GÜNEN

      Bizde antrenör yok
      İngiliz Ligi'nin oturmuşluğu, profesyonelliği ortada. Federasyonun otoritesi ortada. Uygulamalar ve oyuncu kalitesinin ötesinde, antrenör kalitesi de önemli. Bizde gerçek şudur: Bu kalitede futbol oynatacak antrenör yok. Çünkü antrenörler atanarak geliyor. Bizde antrenörden beklenti büyük ama eğitimimiz düşük. "Birinin adamı" diye görev alanların size böyle futbol seyrettirme şansı olamaz. Yöneticiler soyunma odalarına giriyor, kadro veriyor. Bu ülkede kaliteli futbol nasıl oynanır ki? Futbol Federasyonu "Biz başarılıyız" diyor. Ama bu sahada belli olur. Uygulamalarla belli olur.
      YILMAZ VURAL

      Özel idman yapmıyoruz
      Türk oyuncularla Avrupalı futbolcu arasındaki düşünce farkı zaten bu farkı ortaya çıkarıyor. Herkesin dilinde kollektif futbol var. Bizde ferdi yeteneklere herkes prim tanıyor. Avrupa'da kollektif oynayan futbolcu ve takımlar ön planda. Bu da aramızdaki önemli fark. Bir de fizik olarak bizden çok ilerideler. İngilizlerin her antrenmandan sonra özel kendi idman programları var. Bizde idmanın hemen bitiminde duşunu alıp tesisleri terk eden futbolcu oranı yüzde 80. Onlarda özel idman yapan yüzde 80. Onun için Avrupa'da yıldızlar 30-40 milyon euro ediyor, bizim futbolcular da 3-4 milyon euro ile sınırlı kalıyor.
      ÜMİT KAYIHAN

      Kaynak: http://www.sabah.com.tr/haber,E041D632CB1B49E59E8110D30F50EAA0.html

      #2046741
      Ayhanco
      Katılımcı

        Tamam biz oynamıyoruz ama yorumda bulunanlara dikkat derim.Yılmaz Vural,Kayıhan…Bunlar her sezon 2 kez göreve girip takımları düşüyorlar.Bana göre bu işi profesyonellere bırakmalıyız.:)

        #2046753
        ada
        Katılımcı

          senin liginin lideri , 11 kişiden 6 sı 90 dk boyunca rakip yarı sahaya ayak basmayan bi takımsa o ligde futbol fln oynanmıyo demektir..

          #2046769
          lepido
          Katılımcı

            Bizde antrenör yok İngiliz Ligi'nin oturmuşluğu, profesyonelliği ortada. Federasyonun otoritesi ortada. Uygulamalar ve oyuncu kalitesinin ötesinde, antrenör kalitesi de önemli. Bizde gerçek şudur: Bu kalitede futbol oynatacak antrenör yok. Çünkü antrenörler atanarak geliyor. Bizde antrenörden beklenti büyük ama eğitimimiz düşük. "Birinin adamı" diye görev alanların size böyle futbol seyrettirme şansı olamaz. Yöneticiler soyunma odalarına giriyor, kadro veriyor. Bu ülkede kaliteli futbol nasıl oynanır ki? Futbol Federasyonu "Biz başarılıyız" diyor. Ama bu sahada belli olur. Uygulamalarla belli olur. YILMAZ VURAL Özel idman yapmıyoruz Türk oyuncularla Avrupalı futbolcu arasındaki düşünce farkı zaten bu farkı ortaya çıkarıyor. Herkesin dilinde kollektif futbol var. Bizde ferdi yeteneklere herkes prim tanıyor. Avrupa'da kollektif oynayan futbolcu ve takımlar ön planda. Bu da aramızdaki önemli fark. Bir de fizik olarak bizden çok ilerideler. İngilizlerin her antrenmandan sonra özel kendi idman programları var. Bizde idmanın hemen bitiminde duşunu alıp tesisleri terk eden futbolcu oranı yüzde 80. Onlarda özel idman yapan yüzde 80. Onun için Avrupa'da yıldızlar 30-40 milyon euro ediyor, bizim futbolcular da 3-4 milyon euro ile sınırlı kalıyor. ÜMİT KAYIHAN bu konuda yorum yapan bu iki şahsın açıklaması kendi içerisinde tezat oluşturmuyor mu?..başlı başına bir paradoks…

            #2046771
            caki-bjk
            Katılımcı

              hele hele bu ligin en kotu futbolunu oynayan sivas spor lider se buna futbol denmez tezgah denir adnan polatin tezgahi :D

              #2046784
              dygsm
              Katılımcı

                Bizim ki iyi bir lig di ama bazı şahıslar bundan 4-5 sene önce içine ettiler. Sonra devamı geldi zaten. Artık lig filan değil. Futbolun saha dışında oynandığı bir dönemdeyiz.

                #2046792
                deja_vu
                Katılımcı

                  katılıyorum masa başı oyunlarla… TEZGAHLARLA…
                  dönen bi lig oldu artık….
                  her canı yanan çıkıp tv ye baarıyor…
                  lig falan diil herşey kitabına göre oynansa dünyanın en iyi liglerinde birinde mücadele ediyo olurudk!

                7 yazı görüntüleniyor – 1 ile 7 arası (toplam 7)
                • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.

                Yayımlandı

                kategorisi

                yazarı:

                Etiketler: