![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| | #11 | ||
| Guest
Mesajlar: n/a
| ŞARAPLISOS MALZEMELER: -2 kaşık yağ -1,5 kaşık un -1 soğan -2 diş sarımsak -3- 4 dal kereviz veya maydanoz -1 havuç -3 olgun domates veya 1 kaşık salça -2 bardak et suyu veya su -Yarım bardak kırmızı şarap -1 çay kaşığı şeker, karabiber ve tuz YAPILIŞI: 1- Rendelenmiş soğan yağ ile kavrulur. 2- Küçük doğranmış havuç, kereviz ve sarımsak konur. 3- Un ilave edilip biraz karıştırılır. 4- Rendelenmiş domates veya salça, et suyu ve şarap konup pişirilir. 5- Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Tuz, kara biber ve şeker atılır. Not: Bu sos, et makarna ve haşlama sebzelerde kullanılır. FIRINDA MAKARNA GRATEN MALZEMELER: -1 paket çubuk makarna (fırında makarna için özel kalın makarna) -2 kaşık yağ -2 kaşık un -Yarım litre süt -2 yumurta -4- 5 çorba kaşığı rende kaşar YAPILIŞI: 1- SOSU: Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt konup muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta tuz ve karabiber konup karıştırılır. 2- Tepsi yağlanır. Hazırlanan sostan biraz konup yayılır, kaşar rendesi serpilir. 3- Haşlanarak soğuk sudan geçirilmiş makarna sosun üzerine yayılır. Bastırılarak sıkıştırılır. Biraz erimiş yağ gezdirilir. 4- Geri kalan sos makarnanın üzerine dökülür. Üzerine kaşar rendesi serpilir ve fırında kızartılır. 5- Dilimlenip servis tabağına alınır. | ||
|
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |