|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
16-11-2006, 19:21 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 |
Malzemeler: HAMUR İÇİN 6 yumurta 250 gr margarin 175 gr tozşeker 1 paket vanilya Bir tutam tuz 500 gr un 1 paket kabartma tozu 150 ml süt İÇ MALZEME 100 gr kuru meyve Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 100 gr rendelenmiş çikolata 1 çorba kaşığı instant kahve 2 çorba kaşığı kakao 1 paket çikolatalı glasür (hazır ürün; marketlerde satılıyor) Hindistancevizi rendesi Nasıl Hazırlanır: 1. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yumurta, margarin, şeker, vanilya ve tuzu köpük halini alıncaya kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Sütü azar azar ekleyin. Tüm malzemeleri kattıktan sonra dinlendirin. 2. Hamuru ikiye bölün. Kuru meyveleri kıyıp limon kabuğu ile birlikte hamurun yarısına katın. Diğer yarısına rendelenmiş çikolata, instant kahve ve kakao katın. 3. Bir kek kalıbını yağlayın. Önce meyveli hamuru ardından diğer hamuru kalıba yerleştirin. Bir çatalla kek kalıbındaki hamurları spiral şeklinde karıştırın. 4. Keki fırına verip 45 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra keki kalıptan çıkarın. Çikolatalı glasürü paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp keki süsleyin. Üzerine hindistancevizi serptikten sonra servis yapın. __________________ | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |