Vücuda da bluetooth

Forumlar › Forumlar › Taraftar › Gündem Dışı › Teknoloji › Vücuda da bluetooth

3 yazı görüntüleniyor – 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Yazar
    Yazılar
  • #1180882
    HandaN
    Katılımcı

      Merak etmeyin zararlı değil çok faydalı…
      vvucuduabluuuuu.jpgBluetooth teknolojisinin, kalp krizi geçirme veya diyabet komasına girme riski bulunan kişilerde acil servis veya hastaneleri uyarmak için kullanılması düşünülüyor.

      İngiltere'nin iletişim düzenleyicisi Ofcom (Office of communication) "Yarının Kablosuz Dünyası" adlı raporunda, kalp krizi geçirme ve şeker komasına girme riski bulunan hastalara yerleştirilecek sensörlerle bu kişilerin doktorlarca izlenebileceğini belirterek, bu "vücut içi şebeke" sisteminin, hastanın rahatsızlığını tespit ettiği anda evlerindeki baz istasyonu aracılığıyla hastaneye uyarı sinyali göndereceğini kaydetti.

      Ancak, bu teknolojinin mahremiyet konusuna etkisinin daha tartışılması gerektiği belirtilen raporda, şu anda Portsmouth'da denemesi süren teknolojinin ayrıca, ilaçlarını almayan hastaların takibine yarayabileceği ifade edildi.

      Bu uygulamada da özel bir ilaç kutusuna yerleştirilen sensörlerin, hasta gerekli zamanda ilacını almadığında alarm verecek ve hastanın ailesi ya da bakıcılarına mesaj gönderecek.

      AA

      #1793148
      Explorer
      Katılımcı

        yerinde olabilir zararıda yoksa…kalp krizi özellikle..büyük tehdit

        #1793275
        semra
        Katılımcı

          faydalı olurrr…

        3 yazı görüntüleniyor – 1 ile 3 arası (toplam 3)
        • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.

        Yayımlandı

        kategorisi

        yazarı:

        Etiketler: