Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-06-2009, 18:53   #7
forza_bjk34
çarşı ulann
 
forza_bjk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Dövme yaptırmak

Sual: Dövme yaptırmak günah mıdır?


CEVAP

Evet günahtır.

Sual: DövmeClick the image to open in full size. gusle abdeste mani midir?

CEVAP

Dövme yaptırmak günahtırClick the image to open in full size. ancak gusle abdeste mani değildir. Çünkü dövme deri altından yapılmaktadır. Deri üstünden yapılsa ve çıkmayan bir boya olsaClick the image to open in full size. altına su geçmezseClick the image to open in full size. zamanla vücut onu atar. Onun için zamanla atan boya sürülmez. Peki çıkmayan yağlı boya yapılsa ne olur? Çıkmadığı için zaruret olur ve yine gusle mani olmaz. Yani dövme kesinlikle gusle mani değildir.

Sual: Bir arkadaşClick the image to open in full size. “Dövme yaptırmanın günah olduğu söyleniyor. Ben meal okudum. Kur’anda böyle bir şey göremedim” diyor. Dövme yapmak günah değil mi?

CEVAP

Evet günahtır. Her şeyi Kur’anda bulmak zordur. Sahih-i Müslim'de bildiriliyor ki:
İbni Mesud hazretleriClick the image to open in full size. (Dövme yapan ve yaptıranClick the image to open in full size. peruk takan ve taktıranlara lanet olsun) mealindeki hadis-i şerifi rivayet edinceClick the image to open in full size. Ümmü Yakub adında ihtiyar bir kadın itiraz edipClick the image to open in full size. "Ben Kur'anın hepsini okudumClick the image to open in full size. ama böyle bir lanet yok” dedi. İbni Mesud hazretleriClick the image to open in full size. "Dikkatli okusaydın mutlaka görürdün” diyerek şu mealdeki âyet-i kerimeyi okudu:
(Resulullahın size verdiklerini alınClick the image to open in full size. yasakladıklarından sakının!) [Haşr 7]
__________________
Click the image to open in full size.



AŞK DENEN MERET
SİYAH BEYAZ'DAN İBARET..
forza_bjk34 Ofline   Alıntı ile Cevapla