|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
08-06-2009, 18:20 | #1 | ||
Gurbetçi Kartal Üyelik tarihi: May 2009 Yaş: 37
Tecrübe Puanı: 16 |
Arkadaslar, ben dinimiz Islam'a aykiri degilse gögsüme kartal dövmesi yaptirmak istiyorum Ilhan Mansiz gibi... Aranizda bunu yasaklayan bir Kuran-i Kerim ayeti veya bir hadis-i serif bilen varmi?? Benim duydugum kadariyla abdest gecmiyormus... YArdiminiz icin tesekkürler! | ||
|
08-06-2009, 18:34 | #2 | ||
Beş-U-ktaş Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 22 | Bende yaptırmak istiyorum ama abdest konusu varmış galiba | ||
08-06-2009, 18:44 | #3 | ||
çarşı ulann Üyelik tarihi: Apr 2008 Yaş: 42
Tecrübe Puanı: 56 | ayetin olduğunu biliyorum ama bulamadım yalnız dövmesi olanın boy abdesti kabul olmadığını bir hocadan duymuştum | ||
08-06-2009, 18:46 | #4 | ||
Düzce Kartalı Üyelik tarihi: Jan 2009 Yaş: 39
Tecrübe Puanı: 16 | abdest oluyor... birtek Allah kaza bela vermedikçe vücudunu aldığın gibi teslim etmelisin... Abdest olmaz diye birşey yok su geçmese derinin altına o deri çürür... not: vücudumda dövme yok...
__________________ BAŞKAN OLSANA BAŞKAN OLSANA GAZİANTEPE BAŞKAN OLSANA! | ||
08-06-2009, 18:51 | #5 | ||
Tecrübe Puanı: 56 | Dövme yaptırmak dinen caiz mi?Dr. Jale Şimşek “Buluğ çağına girmiş biri kız diğeri oğlan iki çocuğum var. Onlar çevrelerinden gördükleri dövme modasına özendiklerinden kendilerine dövme yaptırmak istiyorlar. Kızım omzuna oğlum da koluna çizdirecekmiş. Onları böyle düşünmek bile istemiyorum. Çünkü dövmeler eskiden beri midemi bulandırmıştır. Anlamıyorum çocuklarımı nasıl beğeniyorlar? Bir de özene bezene isteyerek canlarını yaktıracaklar! Büyüklerimiz dövmenin dinen haram olduğunu dövmeyle gusül abdestinin olmayacağını söylüyorlar. Gerçekten dövme dinen haram mı? Dövmesi olan vücut için gusül abdesti olmuyor mu?” Allah (cc) insana özel bir önem vererek onu en güzel biçimde azalarını son derece dengeli ve bir o kadar da âhenkli bir şekilde yaratmıştır. Güzel yaratılan insanın güzelliklerine güzellik katması için süslenmesine de izin verilmiştir. Yüce Allah Kur’ân-ı Kerîm’de şöyle buyurmuştur: “Allah’ın kulları için yarattığı süsü ve güzel rızıkları kim haram kıldı? De ki; onlar dünya hayatında özellikle kıyamet gününde mü’minlerindir” (el-A’râf 7/32). | ||
08-06-2009, 18:53 | #6 | ||
Tecrübe Puanı: 56 | Dövme yaptırma Hz. Muhammed (sas)’in hadislerinde de yer alarak yapılması şiddetle yasaklanıp lânetlenmiştir (Buhârî “Libâs 85-87; Müslim “Libâs” 119). İslâm bilginleri de vücuda bir estetik görünüm kazandırmak için yapılan dövme ve dağlamayı Allah’ın yarattığı şekil ve surette kalıcı değişiklikler meydana getirdiği için câiz görmemişlerdir. Şâfiîlerden bir grup âlim de dövme yapılan yerde biriken kanın necis pis olduğunu dövmenin ortadan kaldırılmasının vâcip olduğunu ifade eder. Dövme yapılmış bir vücuda gusül abdesti aldırılması anında gusül suyunun cildin yani vücudun üzerinden geçmesiyle ıslanma şartı yerine gelir. Çünkü dövme derinin üzerini kaplayan örtücü bir madde gibi örtmeyip deri altına yerleştiğinden gusül suyu için bir engel teşkil etmez. Fakat gusle engel değil diye yapılmış bir dövmenin kalabileceğini söylemek yukarıdaki bilgilere rağmen mümkün değildir. Bir hata sonucu yaptırılmış dövmenin mümkün olan en yakın zamanda silinmesi “vücut” adlı eserin tek sahibi olan Yüce Allah’ın hilkatine (yaratışına) duyulan saygının ve kulluğun gereğidir. Burada konuyla yakından ilgili olan “kulak deldirmek”ten de bahsetmek gerekir. Kız çocuklarının süslenmek için takındıkları küpelerini kulaklarına asabilmek için kulak memesinin delinmesini âlimler “süslenme hakkı” içinde değerlendirdiğinden câiz görülmüştür. | ||
08-06-2009, 18:53 | #7 | ||
Tecrübe Puanı: 56 | Dövme yaptırmak Sual: Dövme yaptırmak günah mıdır? CEVAP Evet günahtır. Sual: Dövme gusle abdeste mani midir? CEVAP Dövme yaptırmak günahtır ancak gusle abdeste mani değildir. Çünkü dövme deri altından yapılmaktadır. Deri üstünden yapılsa ve çıkmayan bir boya olsa altına su geçmezse zamanla vücut onu atar. Onun için zamanla atan boya sürülmez. Peki çıkmayan yağlı boya yapılsa ne olur? Çıkmadığı için zaruret olur ve yine gusle mani olmaz. Yani dövme kesinlikle gusle mani değildir. Sual: Bir arkadaş “Dövme yaptırmanın günah olduğu söyleniyor. Ben meal okudum. Kur’anda böyle bir şey göremedim” diyor. Dövme yapmak günah değil mi? CEVAP Evet günahtır. Her şeyi Kur’anda bulmak zordur. Sahih-i Müslim'de bildiriliyor ki: İbni Mesud hazretleri (Dövme yapan ve yaptıran peruk takan ve taktıranlara lanet olsun) mealindeki hadis-i şerifi rivayet edince Ümmü Yakub adında ihtiyar bir kadın itiraz edip "Ben Kur'anın hepsini okudum ama böyle bir lanet yok” dedi. İbni Mesud hazretleri "Dikkatli okusaydın mutlaka görürdün” diyerek şu mealdeki âyet-i kerimeyi okudu: (Resulullahın size verdiklerini alın yasakladıklarından sakının!) [Haşr 7] | ||
08-06-2009, 18:58 | #8 | ||
Düzce Kartalı Üyelik tarihi: Jan 2009 Yaş: 39
Tecrübe Puanı: 16 | Dövme yaptırmak günah mıdır? Boy abdestine engel midir? İnsanın vücudunun doğallığını, güzelliğini, sadeliğini bozacak müdahaleleri yapmaması gerekir. Tıbbi gereksinim duyulan sağlıkla ilgili müdahaleler tabii ki bunun dışındadır. Dövme yaptırmak, zaruri ve sağlık yönünden gerekli bir işlem değildir. Ayrıca Hazreti Peygamber (SAV) dövme yaptırılmasını kesin bir dille yasaklamıştır. Ancak dövme boy abdestine ve namaz abdestine engel değildir. Çünkü dövme, suyun deriye ulaşmasına engel oluşturmaz. Dr.Nihat Hatipoğlu...
__________________ BAŞKAN OLSANA BAŞKAN OLSANA GAZİANTEPE BAŞKAN OLSANA! | ||
08-06-2009, 18:59 | #9 | ||
Beş-U-ktaş Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 22 | valla olay m.topuz transferi gibi oldu hiçbişey anlamadım | ||
08-06-2009, 19:00 | #10 | ||
Tecrübe Puanı: 56 | | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |