Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-07-2009, 11:53   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mutfak için Pratik Bilgiler

Türk mutfağında birçok yemekte soğan kullanılır. Her yemek yapmak istediğinizde soğan soymak ürkütücü olabilir. Zamandan tasarruf edebileceğiniz bu yöntemle soğanlarınız hep hazır olacak. Soğanların kabuklarını soyup, düşük ayarda mutfak robotundan geçirin ya da bıçakla doğrayın. Kullanacağınız kadar porsiyonlara bölüp buzdolabı poşetlerine koyun. Hazırladığınız paketleri derin dondurucuya kaldırın. Yemek yapacağınız zaman çözülmesini beklemeden kullanın.
Taze fasulye yemeğini çok seviyor ama temizlemesi zaman aldığı için yapmak gözünüzde büyüyor mu? Mutfak makasıyla işiniz çok kolay! Fasulyeleri yıkayıp, sularının süzdürdükten sonra derin bir kaba alın. Mutfak makasını temizleyin. Fasulyelerin önce saplarını temizleyin sonra da istediğiniz boyutlarda doğrayın. Denediğinizde çok pratik olduğunu göreceksiniz.
Çocukların çok sevdiği köfte-patates ikilisini daha lezzetli hale getirmek ister misiniz? Kızgın yağda önce köfteleri ardından patatesleri kızartın. Köfteden kalan baharatlar, kızartma yağını aroma verecek ve patatesler daha leziz olacaktır.
Tavuk ya da et haşladığınızda çıkan suyu çöpe mi döküyorsunuz? Bu pratik yöntem sayesinde haşlama sularını değerlendirecek her daim hazır tavuk ya da et suyu hazırlayabileceksiniz. Haşlama suyunu buz kalıplarına pay edin. Soğuduktan sonra derin dondurucuya kaldırın. İhtiyacınız olduğunda çözdürüp kullanın. Elbette ki dondurulmuş haşlama sularını çok uzun süre derin dondurucuda tutmaya özen gösterin.
Bakliyatlarınızın bozulmaması için kapağı kapalı cam kavanozlarda saklayın. Bal, zeytin yağ, reçel gibi sıvı gıdaların zarar görmemesi için ışık görmeyen serin bir yerde muhafaza edin. Tuzluğunuzun nemleniyor ve tuz dökülmüyorsa içine bir kaşık pirinç ekleyin. Farkı göreceksiniz.
Mutfak dolaplarında güvelerin oluşmasını önlemek için koruyucu naftalin tabletlerinden yardım alın.
Dondurulmuş gıdayı daha kısa sürede çözdürmek için tuzlu suyun içinde bekletin. Sıcak suyun içinde bekletmek et ürünlerinde zararlı mikro organizmaların üremesine neden olabilir.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla