|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
18-07-2009, 11:53 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 53
Mesajlar: 16.883
Tecrübe Puanı: 69 |
Türk mutfağında birçok yemekte soğan kullanılır. Her yemek yapmak istediğinizde soğan soymak ürkütücü olabilir. Zamandan tasarruf edebileceğiniz bu yöntemle soğanlarınız hep hazır olacak. Soğanların kabuklarını soyup, düşük ayarda mutfak robotundan geçirin ya da bıçakla doğrayın. Kullanacağınız kadar porsiyonlara bölüp buzdolabı poşetlerine koyun. Hazırladığınız paketleri derin dondurucuya kaldırın. Yemek yapacağınız zaman çözülmesini beklemeden kullanın. Taze fasulye yemeğini çok seviyor ama temizlemesi zaman aldığı için yapmak gözünüzde büyüyor mu? Mutfak makasıyla işiniz çok kolay! Fasulyeleri yıkayıp, sularının süzdürdükten sonra derin bir kaba alın. Mutfak makasını temizleyin. Fasulyelerin önce saplarını temizleyin sonra da istediğiniz boyutlarda doğrayın. Denediğinizde çok pratik olduğunu göreceksiniz. Çocukların çok sevdiği köfte-patates ikilisini daha lezzetli hale getirmek ister misiniz? Kızgın yağda önce köfteleri ardından patatesleri kızartın. Köfteden kalan baharatlar, kızartma yağını aroma verecek ve patatesler daha leziz olacaktır. Tavuk ya da et haşladığınızda çıkan suyu çöpe mi döküyorsunuz? Bu pratik yöntem sayesinde haşlama sularını değerlendirecek her daim hazır tavuk ya da et suyu hazırlayabileceksiniz. Haşlama suyunu buz kalıplarına pay edin. Soğuduktan sonra derin dondurucuya kaldırın. İhtiyacınız olduğunda çözdürüp kullanın. Elbette ki dondurulmuş haşlama sularını çok uzun süre derin dondurucuda tutmaya özen gösterin. Bakliyatlarınızın bozulmaması için kapağı kapalı cam kavanozlarda saklayın. Bal, zeytin yağ, reçel gibi sıvı gıdaların zarar görmemesi için ışık görmeyen serin bir yerde muhafaza edin. Tuzluğunuzun nemleniyor ve tuz dökülmüyorsa içine bir kaşık pirinç ekleyin. Farkı göreceksiniz. Mutfak dolaplarında güvelerin oluşmasını önlemek için koruyucu naftalin tabletlerinden yardım alın. Dondurulmuş gıdayı daha kısa sürede çözdürmek için tuzlu suyun içinde bekletin. Sıcak suyun içinde bekletmek et ürünlerinde zararlı mikro organizmaların üremesine neden olabilir.
__________________ | ||
|
18-07-2009, 21:19 | #3 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 53
Mesajlar: 16.883
Tecrübe Puanı: 69 | Genelde öyle oluyor zaten Ahmet...Özellikle mi yapıyorsunuz,bir daha bize iş yaptırmasınlar diye acaba?
__________________ | ||
18-07-2009, 21:20 | #4 | ||
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 2.333
Tecrübe Puanı: 26 | ben en son girdiğimde tost yaptım onda bile etraf dağıldı
__________________ Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene ! Karakteriniz, Şöhretinizden Önemlidir. Karakteriniz, Siz Ne İseniz Odur... Oysa Şöhretiniz, Başkaları Sizi Ne Sanıyorsa Odur. | ||
18-07-2009, 21:23 | #6 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 53
Mesajlar: 16.883
Tecrübe Puanı: 69 | Tost makinesine bir şey olmamıştır inşallah Halim... Sana inanıyorum Gökhan...
__________________ | ||
18-07-2009, 21:27 | #7 | ||
SeNi SeVmEyEn ÖlSüN Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 3.289
Tecrübe Puanı: 35 | aman ablacım naptın bu konu kötü sonuçlar doğurabilir En iyisi modlardan rica edelim konunun yalnızca dişi kartallar tarafından okunması sağlansın | ||
18-07-2009, 21:30 | #8 | ||
Üyelik tarihi: Apr 2009 Yaş: 34
Mesajlar: 2.948
Tecrübe Puanı: 22 | erkekler aslinda baya marifetlidir bu konuda ama kadinlar akilli vallah ama izin vermiyorlar onlardan daha iyi yemek yapabilir diye gurur meselesi bizde kadinlarin hasas kalbini kirmak istemedigimiz icin uzak duriyoruz
__________________ Basta bir büyük yoksa kardeslerin arasinda kavga vardir Kavga Varsa Kan Vardir Kan Varsa Ölüm Vardir Ölüm Varsa Silah Vardir Silah Varsa Para Vardir Para Varsa Güc Vardir Gücün Oldugu Yerde....Savas Vardir | ||
18-07-2009, 21:30 | #9 | |||
Banned Üyelik tarihi: May 2009 Yaş: 37
Mesajlar: 1.415
Tecrübe Puanı: 0 | Alıntı:
özlem yapmaya çalışıorum yemek ama mutfağın bana bi gıcığı var | |||
18-07-2009, 21:32 | #10 | ||
SeNi SeVmEyEn ÖlSüN Üyelik tarihi: May 2008
Mesajlar: 3.289
Tecrübe Puanı: 35 | öylemi..Hiç şaşırmadım | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |