Konu: Yengeç
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-10-2006, 17:26   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Yengeç

Burcun Özellikleri

Siz sevgili Yengeçler, biraz çelişkili bir yapıdasınız, gülmeyi seversiniz, mizah duygunuz güçlü, arkadaş canlısı, sempatik, yardımsever bir yoldaşsınız: Sizi yüzeysel olarak tanıyan biri, zaman zaman derin melankolik bir ruh haliyle acı çektiğinizi düşünebilir. "Gökyüzüne sevinçle haykıran veya ölümüne üzülen" biri oldugunuz doğrudur. Bu özelliginizi, Ay'ın gizemli bir burcunda doğmanıza borçlusunuz. Yengeç, insanlığın doğuşunun burcu sayılır ve yaşamla ölümün sırlarını kendinde birleştirir. Astrolojiden biraz anlayan biri, sorunlarınızı rahatsız edilmeden çözmek için günden güne kendinizi toplumdan soyutlamanıza hayret eder. Tüm Zodyak'taki hemen hemen en gizemli burç Yengeçtir. Kimsede bu kadar karşıtlık bir arada bulunamaz: Sevinç ve acı, iyilik ve kötülük, melankoli ve. taşkınlık. Yengeç kendini bulamamış biriyse, kapalı duygularını sevgiyle karıştırır. Kendisine yöneltilen her düşünceyi tartışmasız kabullenir, kısa zaman sonra bu kendisinin mi, yoksa başkasının fikri miydi bilemez. Az itiraz etmeye çalışır ve taraf olmamak için kendini herkesten uzak tutar. Bu yönüyle kötü bir yoldaşdır. Çizilen bu portre aslında onun çok kısmi bir gölgesidir. Yengeç, Zodyak'ın dördüncü burcudur ve Ay tarafından yönetilir. Bu nedenle su grubundan sayılır. Bu onun; hayat dolu bu maddeyle olan ilişkisirıi çok iyi açıklar.

İş Hayatı

Yengeç burcunda doğanlar, iş hayatında kendilerini kanıtlamayı, diğerlerine göre daha fazla isterler, bunun için sanatsal ve yaratıcılık gerektiren işleri severler. Hangi meslekten olurlarsa olsunlar, başarılıdırlar ve orta yaşlarda geleceklerini güvence altına alacak iyi bir işe kavuşurlar. Bu yolla da olağanüstü isteklerini gerçekleştirebilirler. Yani mesleki kariyerleri her durumda çok şey vadediyor.


Uygun Meslekler

1. Hayalgücü ve Fantazi gerektiren işler : Masalcı, yazar, ressam

2. Çocuklarla ilgili meslekler : Çocuk doktoru, ebelik
Çocuk yetişimiyle ugraşan bir kurumda ögretmenlik, yüksekokul da sosyal danişmanlik
Animatör veya gençlik tatil kampında beden eğitimi öğretmenliği 3. Geçmişin araştırılmasıyla ilgilenen meslekler :
Tarih araştırmacılığı, tarih öğretmenliği, arkeolog, arşiv memurluğu, sahaf 4. İnsanlarla ilgilenmeyi gerektiren meslekler :
Otel, lokanta işletmeciligi, bir ta til kulübünde animatörlük 5. Kumsalda yapılabilen meslek ler :
Kumsal bekçiliği, havuz ustası
Değişik su sporları öğretmenliği


Arası İyi Olduğu Burçlar

Çok iyi : Akrep, Balık

İyi : Aslan, Başak, Boğa, İkizler Kötü: Koç, Terazi, Oğlak

Ne iyi ne kötü : Yay, Kova

Burcun Ünlüleri

Sylvester Stallone, Tom Cruise, Bedrettin Dalan, Türkan Şoray, Sezen Aksu, Julius Caesar (Sezar), Lady Diana, Kenan Evren, Louis Armstrong, Nelson Rockefeller, Yul Brynner; Ernest Hemingway, Hermann Hesse, Kafka, Ringo Starr, Mireille Mathieu, Nathalie Wood, Şirin Korulu.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla