Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Burçlar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-10-2006, 17:26   #1
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Yengeç

Burcun Özellikleri

Siz sevgili Yengeçler, biraz çelişkili bir yapıdasınız, gülmeyi seversiniz, mizah duygunuz güçlü, arkadaş canlısı, sempatik, yardımsever bir yoldaşsınız: Sizi yüzeysel olarak tanıyan biri, zaman zaman derin melankolik bir ruh haliyle acı çektiğinizi düşünebilir. "Gökyüzüne sevinçle haykıran veya ölümüne üzülen" biri oldugunuz doğrudur. Bu özelliginizi, Ay'ın gizemli bir burcunda doğmanıza borçlusunuz. Yengeç, insanlığın doğuşunun burcu sayılır ve yaşamla ölümün sırlarını kendinde birleştirir. Astrolojiden biraz anlayan biri, sorunlarınızı rahatsız edilmeden çözmek için günden güne kendinizi toplumdan soyutlamanıza hayret eder. Tüm Zodyak'taki hemen hemen en gizemli burç Yengeçtir. Kimsede bu kadar karşıtlık bir arada bulunamaz: Sevinç ve acı, iyilik ve kötülük, melankoli ve. taşkınlık. Yengeç kendini bulamamış biriyse, kapalı duygularını sevgiyle karıştırır. Kendisine yöneltilen her düşünceyi tartışmasız kabullenir, kısa zaman sonra bu kendisinin mi, yoksa başkasının fikri miydi bilemez. Az itiraz etmeye çalışır ve taraf olmamak için kendini herkesten uzak tutar. Bu yönüyle kötü bir yoldaşdır. Çizilen bu portre aslında onun çok kısmi bir gölgesidir. Yengeç, Zodyak'ın dördüncü burcudur ve Ay tarafından yönetilir. Bu nedenle su grubundan sayılır. Bu onun; hayat dolu bu maddeyle olan ilişkisirıi çok iyi açıklar.

İş Hayatı

Yengeç burcunda doğanlar, iş hayatında kendilerini kanıtlamayı, diğerlerine göre daha fazla isterler, bunun için sanatsal ve yaratıcılık gerektiren işleri severler. Hangi meslekten olurlarsa olsunlar, başarılıdırlar ve orta yaşlarda geleceklerini güvence altına alacak iyi bir işe kavuşurlar. Bu yolla da olağanüstü isteklerini gerçekleştirebilirler. Yani mesleki kariyerleri her durumda çok şey vadediyor.


Uygun Meslekler

1. Hayalgücü ve Fantazi gerektiren işler : Masalcı, yazar, ressam

2. Çocuklarla ilgili meslekler : Çocuk doktoru, ebelik
Çocuk yetişimiyle ugraşan bir kurumda ögretmenlik, yüksekokul da sosyal danişmanlik
Animatör veya gençlik tatil kampında beden eğitimi öğretmenliği 3. Geçmişin araştırılmasıyla ilgilenen meslekler :
Tarih araştırmacılığı, tarih öğretmenliği, arkeolog, arşiv memurluğu, sahaf 4. İnsanlarla ilgilenmeyi gerektiren meslekler :
Otel, lokanta işletmeciligi, bir ta til kulübünde animatörlük 5. Kumsalda yapılabilen meslek ler :
Kumsal bekçiliği, havuz ustası
Değişik su sporları öğretmenliği


Arası İyi Olduğu Burçlar

Çok iyi : Akrep, Balık

İyi : Aslan, Başak, Boğa, İkizler Kötü: Koç, Terazi, Oğlak

Ne iyi ne kötü : Yay, Kova

Burcun Ünlüleri

Sylvester Stallone, Tom Cruise, Bedrettin Dalan, Türkan Şoray, Sezen Aksu, Julius Caesar (Sezar), Lady Diana, Kenan Evren, Louis Armstrong, Nelson Rockefeller, Yul Brynner; Ernest Hemingway, Hermann Hesse, Kafka, Ringo Starr, Mireille Mathieu, Nathalie Wood, Şirin Korulu.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-10-2006, 17:39   #2
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

teşekkürlerr hayırlı olsun bu arada
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-10-2006, 16:00   #3
 
aylardansonbahar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

tsklerrrr sagolasın
aylardansonbahar Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-10-2006, 16:21   #4
 
loiskeyf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

paylaşım için sagol
loiskeyf Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:26   #5
 
Markus Münch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

teşekkürler paylaşım için
__________________




Markus Münch Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:28   #6
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Basit Analiz..!!!

Siz sevgili Yengeçler, biraz çelişkili bir yapıdasınız, gülmeyi seversiniz, mizah duygunuz güçlü, arkadaş canlısı, sempatik, yardımsever bir yoldaşsınız. Sizi yüzeysel olarak tanıyan biri, zaman zaman melankolik bir ruh haliyle acı çektiğinizi düşünebilir. “Gökyüzüne sevinçle haykıran veya ölümüne üzülen” biri olduğunuz doğrudur.

Bu özelliğinizi, Ay’ın gizemli bir burcunda doğmanıza borçlusunuz. Yengeç, insanlığın doğuşunun burcu sayılır ve yaşamla ölümün sırlarını kendinde birleştirir. Astrolojiden biraz anlayan biri, sorunlarınızı rahatsız edilmeden çözmek için günden güne kendinizi toplumdan soyutlamanıza hayret eder.

Tüm Zodyak’taki hemen hemen en gizemli burç Yengeçtir. Kimsede bu kadar karşıtlık bir arada bulunmaz: Sevinç ve acı, iyilik ve kötülük, melankoli ve taşkınlık. Yengeç, kendini bulamamış biriyse, kapalı duygularını sevgiyle karıştırır. Kendisine yöneltilen her düşünceyi tartışmasız kabullenir, kısa zaman sonra bu kendisinin mi, yoksa başkasının fikrimi bilemez. Az itiraz etmeye çalışır ve taraf olmamak için kendini herkesten uzak tutar. Bu yönüyle kötü bir yoldaştır. Çizilen bu portre aslında onun çok kısmi bir gölgesidir.

Yengeç, Zodyak’ın dördüncü burcudur ve Ay tarafından yönetilir. Bu nedenle su gurubundan sayılır. Bu onun, hayat dolu bu maddeyle olan ilişkisini çok iyi açıklar.

Bu burcun üreme organları üzerindeki hükümdarlığı yüzünden Yengeç, genelde her şeyi beslemek, büyütmek ve korumak isteyen en insancıl burç olarak tanınır.

Yengecin korumacılığının her şeyden önde gelmesi böyle açıklanabilir. Bunun yanı sıra en büyük özelliği, ruhsal olarak kendisiyle barışık olmasıdır. Bunu kazanmak, korumak ve kimsenin yıkmasına izin vermemek için her şeyini ortaya koyar. Bir soruna ancak kendi varlığını tehdit edecek ve hareketlerini kısıtlayacak hale geldiğinde el atar. Ama hemen öne atılmaz, tersine burcunun hayvanı gibi önce birkaç adım geriye gider, taktikler geliştirir, gözüne kestirir ve sonunda işini bitirmek için şimşek gibi üstüne atılır. Beklenmeyen bir durumdan sakınmak için tüm anlayış ve dikkatini ona yöneltir.

Bu arada, çabalarının kendi yerini sağlamlaştırmak amacına yönelik olup olmadığını -her ne kadar Yengecin hırslı olduğu söylenemese de- düşünülebilir.

Verdiği sözler yardıma hazırlığı, Yengecin duygusallığıyla oldukça ilgilidir. Paranın sokaktan bulunmadığını kabul etse bile, kendisine bir şeyler ifade eden insanlar ve ailesi için her şeyini feda etmeye daima istekli ve hazırdır. Diğer insanların sıkıntıları sizi üzer, ama olaya müdahale etmeden önce başka birinden yardım gelip gelmediğini ve yardımın türünü öğrenmeyi beklersiniz. Eğer bu yardım görünmezse, son dakika “kurtarıcı”sı olarak ortaya çıkar ve yardımlarınızı sunarsınız.

Hep pasif olan ve her şeyin sonunu bekleyen bir yapıya sahip olan Yengecin, iş dünyasında hırslı olduğu söylenemez. Bozuk parayı bile doyum sağlayıcı bir şey olarak görmek, güvenlik ihtiyacından kaynaklanır.

Yengecin nadiren yaptığı dikkat çekici bir hareket insanı şaşırtır, o kendini arka planda tutarak sessiz ve derinden çalışır. Yapısından dolayı Yengeç bir şeye ulaşmak için geceyi beklemez. Ama verdiği kararlar önceden sezilmez. Önceden çok iyi hesapladığı caydırıcı hareketlerin fikrini değiştirmesine izin vermez. Bütün Yengeçler özel yaşamlarında olduğu kadar, mesleki yaşamlarında da çok kaygılıdırlar. Biraz daha soğukkanlılık, yararlarına olurdu, çünkü bilindiği gibi yeni pişen yemek, soğumadan yenmez.

Yengecin değişken ruh hali, bir saatin dakikliği gibi düşünülebilir, çünkü her etapta Ay’ın etkisi altındadır.

Diğer yandan Yengeçler, kendilerini koruyan kurallarla, kendilerinin veya başkalarının deneyimlerinden seve seve faydalanırlar. Bunun yanı sıra duygusal bir varlık olduklarından duygularının kendilerini yönetmesine izin verirler. Örneğin, ilk karşılaşmada olumlu izlenim edindikleri insanlar hakkında kararlarını nadiren tekrar gözden geçirmek zorunda kalırlar. Duyguları çok kolay yaralanır. Yanlış bir kelime ile derinden sarsılır ve yuvalarına çekilirler. Haklı eleştirileri bile çok zor kaldırabilirler. Ona, dünyanın gerçeklerle çok az ya da hiç ilgisi olmayan resmini çizen güçlü fantezileri, onu hüzünlü iç dünyasının derinliklerine iter.

Sık sık, kendine güvenli bir sığınak kabul ettiği geçmişe döner. Aile anlayışının kökleri de burada yatar. Yengeç erkeği de kadını da çok evcimendir. Ailelerini her şeyden çok sever ve kendilerini bunun için feda ederler. Diğer yandan Yengeç, parlak mizah anlayışı ile toplumda hemen fark edilen biridir. Her şeyden önce, gösterişli konuşmasıyla dinleyicileri etrafına toplar. Genelde ilgi odağı olmayı sever ve hayran olunmasa da kendisine saygı gösterilmesini ister. Bu ihtiyaç bütün hareketlerinin gerçek nedenidir.

Bir aşık olarak Yengeç,-kim tersini bekleyebilirdi?- duygulu, arzulu ve oldukça tutkuludur. Her eşte ideal hayat arkadaşını arar, ama tabii ki hayal kırıklıklarından kurtulamaz ve bunları daha sonra güçlükle unutabilir. Bu nedenle, kusursuz eş arayışından vazgeçmelidir. Kendinden emin hareketlerinize rağmen aslında kolay yaralanan bir insansınız
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:29   #7
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Detaylı Analiz..!!!

İnsan Yengeç’ leri avlamanın en iyi zamanı, ayın gümüş ışıklarını saçtığı zamandır; geceleri rüyalar ülkesine gitmek için tepeden tırnağa giyinip süslendikleri, renkli hayallere büründükleri zaman, genellikle onları tanımak daha kolaydır. Ayışığı onlara çok güzel yakışır; onların birçok huylarına benzer, değişken duygularına uyar.

Berrak bir gecede kırda Ay'ı gözlemekle, Yengecin karakteri hakkında pek çok ipucu elde edebilirsiniz. Şehirin tozu dumanı arasından Ay'ı görmek zor olabilir, ama her zaman bir almanağı inceleyebilirsiniz. Ay' m değişen şekline ve görünüşüne dikkat edin. Büyüdükçe ve aydınlığı arttıkça, gökyüzünde yavaş yavaş büyüyen kusursuz bir top şeklini alır. Küçüldükçe yavaş yavaş gözden kaybolur ve gümüş gibi donuk bir pırıltıyla parlayan incecik bir ışıktan başka birşey kalmaz.

Yengeç' in gelip geçici huylan Ay' a göre ayarlanmıştır, Yengeçde, okyanus sularının alçalmasına ve yükselmesine neden olan aynı gizemli Ay etkisi altındadır. Gene de, Ay hiçbir zaman değişmez. Yalnızca öyle görünür. Aynı şekilde, Yengeç' de yükselen alçalan tüm dalgalanmalarına karşın, hep aynı insan olarak kalır. Böyle güvenilir dönemler halinde, değişkenliği içinde sürekliliği, kendisini gördüğünüzde hangi fazda olduğunu bilirseniz, Yengeç' i tanımanızı kolaylaştırır.

O' na ilk kez, çılgınca kahkahalar atarken rastlayabilirsiniz. O' nün bu gülüşü, kaçamayacağınız kadar bulaşıcıdır. Çınlaktan çıkan boğuk bir ses tonu alçalıp yükselerek sürer gider. Fıkır fıkır fıkırdar, çağıl çağıl çağıldar; sonunda iki yüz tavuğun iki yüz yumurta yumurtlarken çıkardıkları gürültüyle gıdaklayarak bitirir. Eğlenceli yaşam havasındayken, Yengeç1 i tanımakta hiç güçlük çekmezsiniz. Her dakika bir kahkaha atarak, odadaki en neşeli insan olur. Eğer gösteriyi yapan kendisi değilse, o zaman başka birinin antikalıklarına gülecektir. Yengeç' ten daha çok şakayı seven başka bir insan yoktur; ve normalde sessiz, nazik olan kişiliğine uymayan bir şekilde, komik tarafının birden patlak vermesi çok şaşırtıcı olur. Ay' in hiciv yeteneği derindedir, hiçbir zaman yüzeysel veya yapmacık değildir; çünkü insan davranışlarının hassas bir şekilde gözlemlenmesinden kaynaklanır. Yengeç bu çılgınca Ay kahkahasını hergün atmaz, ama onu bodrumdaki eski sandığın dibinden çekip çıkarıvermesi, bir an meselesidir.

Bunlar, dışa dönük Aslan' lar veya komik Yay' lar gibi dikkati çekmeye çalışmazlar; ancak, dikkati çekmek istedikleri zaman, Yengeçlerde anlaşılmaz bir göze çarpma yeteneği vardır. Bu beklenmeyen davranış sizi yanıltmasın. Bunlar için için dikkati çekmekten hoşlanırlar, herhangi bir şekilde baş haber olmaya bayılırlar, ihtirasla ün peşinde koşan bir yengeç bulamazsınız( gerçek bir ihtirasla hiçbir şeyin peşinden koşmaz), ama kuşkusuz ondan kaçmaz da.. Alkışlardan kaç-maktansa onun kor gibi sıcaklığında ısınmayı çok daha fazla tercih eder. Yengeç bazı şeylerden kaçabilir, ama hiç kuşkunuz olmasın, beğenilmek bunlardan biri değildir.

Çabuk soğuk algınlığına yakalanan bir insansanız, melankoli dönemindeki bir Yengeç' le karşılaştığınız zaman hemen yağmurluğunuzu giyin. Zira sizi, soğuktan tirtir titreyinceye kadar, ıslak battaniyelere sarabilir. Yengeç mürekkep hokkasından daha çok morarıp, sizi de okyanustan daha derin bir depresyonda boğabilir. Yengeç korkularım genellikle Ay' in delice şakalarıyla örter, ama o korkular herzaman O' nün içindedir, gece gündüz gölgeler içinde gizlenen isimsiz tehlikelerin belli belirsiz korkularım hisseder. Karamsarlık hiç yakasını bırakmaz, her zaman o güzelim tatlı hayalleri, bozmak için tetiktedir. Yengeç hayallerinin bürümcük kanadan üstünde yıldızlara yükselir; ancak, bu güzel rüyaların bozulmaması için, uzayın sonsuzluğunda kaybolabileceğini söyleyip duran o sesi dinlememeyi öğrenmesi gerekir. Ne var ki O, bu korkulan yenmeyi öğreninceye kadar, korkular Asil" in topuğu olup, O' nün yüreğine yerleşir ve ne zaman çok yükseklere uçmaya kalksa, keyfini kaçırır.

Yengeç in gözyaşları hiçbir zaman timsahın gözyaşlarına benzemez; O' nün hassas kalbinin derin ırmaklarından taşar. Sert bir bakışınızla veya sesinizin hırçın tonuyla O' nün hassas duygularım yaralayabilirsiniz. Acımasızlık gözlerinin yaşlarla dolmasına, ya da tümüyle içine kapanmasına neden olabilir. (Gariptir, ama Yengeçlerin ateşi pek yükselmez; daha çok üşütmekten yakınırlar.) Kırıldığı zaman bunu anlamanız kolay olmaz, çünkü sitemli bir sessizliğe bürünür. Bazen, neredeyse Akrebe has bir kinle misilleme yapabilir; ama genellikle bunu gizlice yapar. Bununla birlikte, çoğunlukla ödeşmekten vazgeçerek, koruyucu kabuğunun altına gizlenmekle yetinir. Bir kez O1 nü yaraladıktan sonra, günlerce sivri bir sopayla dürtükleseniz de O' na erişemezsiniz. Telefona cevap vermeyecek, kapıyı ve mektupları açmayacaktır. Yengeç insanı kuşku, umutsuzluk ve üzüntü içinde, kendi içine çekilmek ve yalnız kalmak ister. Tıpkı gerçek yengeçler gibi...

Bu da Yengeçlerin başka bir huyudur. Yengeç gibi olmak. Saati sorduğunuz zaman ters bir cevap veren, tuzluğu vermesini istediğiniz zaman neredeyse kafanızı koparacakmış gibi davranan biri, herhalde arada sırada dünyadan nefret ettiren yengeçlik nöbetine yakalanmış bir Yengeç' tir. O size kızmıyor. Yaşam O' nü düş kırıklığına uğratmış. Ay değiştiği zaman, bunun üstesinden gelecek ve gene o eski tatlı, nazik ve anlayışlı kendisi olacaktır. Önünüzdeki bir hafta günlük gazeteyi izleyin veya med ve cezrin geri dönmesini bekleyin.

iki esas Yengeç tipi vardır. Birinci tipin güzel yuvarlak bir yüzü, yumuşak cildi, geniş gülümseyen bir ağzı, yuvarlak gözleri ve bebek yüzlü bir görünüşü vardır. Ay' da gördüğünüz adamı düşünün. Kusursuz bir Ay imajı, ikinci tipe daha sık rastlanır. Yüzde şaşmaz " Yengeç görünüşü" hemen dikkati çeker, Oldukça büyük bir kafatası, aşağı doğru sarkan kaşlar, çıkık elmacık kemikleri göreceksiniz. Kaşlar sürekli olarak çatıkmış gibi birbirine örülmüş görünümdedir; tuhaf gelecek ama, çirkin değil ilginç görünürler. Göze çarpan bir alt çene vardır, dişler ya biraz öne çıkık ya da biraz düzensizdir. Gözler küçük ve genellikle birbirinden uzaktır. Bazen hem Ay yüzünü, hem de Yengeç yüzünü kendinde birleştiren bir Yengece rastlayabilirsiniz; ama her ikisi de o kadar belirgindir ki, onları Yengeç burcunda doğan Ay insanları olarak tanımak kolaydır. Bazıları tartışma götürmez şekilde tombuldur, ama büyük çoğunluğu çarpıcı şekilde kemikli bir yapıya sahiptir. Kollar ve bacaklar vücudun diğer kısımlarına oranla fazla uzun olabilir. Omuzlar ortanın üstünde geniş, eller ve ayaklar çoğunlukla ya olağanüstü küçük, veya oldukça büyüktür. Yengeçlerin çoğunun üst kısmı biraz ağırdır ve hızlı yürürken hafifçe iki yana sallanırlar, îster tombul, isterse çöp gibi olsunlar, Yengeç kadınları genellikle etekliklerinden çok daha büyük ölçüde süveter giyerler. Yahut da kesinlikle düz göğüslüdürler. Her iki şekilde de, bu özellik oldukça dikkat çekicidir. Dişi Yengeçlerin anatomilerinin bu bölümü hiçbir zaman orta büyüklükte olmaz.

Tüm Ay insanlarının çok anlamlı yüzleri vardır. Bir konuşma sırasında yüzlerinde binlerce ruh hali oynaşır. Bazen gıdaklarcasına kahkahalarla gülen, sonra umutsuzlukla ağlayan- arada sırada sinirli bir şekilde sizi tersleyen ve sonra siz O' nu kırınca saklanan birini tanıyor musunuz? Size normal olarak nazik bir ilgi mi gösteriyor? Hem ters huylu hem iyi kalpliyse, derin kuyular gibi yaratıcı hayal gücüyle, büyüleyici bir konuşma yeteneği varsa, bu insan herhalde Haziran sonunda, veya Temmuz' da doğmuştur. Yengeçlerde öyle bir hayal gücü vardır ve duygulan öylesine yoğundur ki, bunları size de hissettirebilirler. Onların düş gücünde sevinç ve umutsuzluk, korku ve şefkat, keder ve coşku vardır ve her duyguyu hızla güçlü belleğine kaydeder, Aynalar ve fotoğraf makineleri gibi, görüntüleri yakalar ve aynen yansıtır. Her deneyim, fotoğraf gibi, O' nün kalbinde iz bırakır. Yaşamın onlara öğrettiği hiçbir dersi asla unutmadıkları gibi tarihin insanlığa öğrettiği hiçbir dersi de unutmazlar, Yengeç geçmişe saygı duyar ve iliklerine kadar bir vatanseverdir. Kendi ataları kadar tarihî kişiler de merakını çeker. Antikalar, eski değerli yapıtlar ve eski anılar koleksiyonu yapar. Geçmişe karşı doymak bilmeyen bir merakı vardır. Yengeç bir çeşit zihinsel arkeologdur; sürekli olarak büyüleyici gerçekleri eşeleyip çıkarmak ve öğrenmek gayretindedir.

Yengeç, aynı zamanda bir sır küpüdür, însanlar otomatik olarak sırlarını Yengece açarlar, ama O, hassas sezgileriyle insanların kafasının içinde ne olduğunu zaten bilir. Yengeçlerin şefkati derindir ve büyük ölçüde sezgiye dayanır. Aklına koyduğu zaman, O' ndan gizlenebilecek hemen hemen hiçbir sır yoktur. Ama bu, tek yönlü bir yoldur. Sizinle ilgili olarak öğrenebileceği herşeyi eninde sonunda mutlaka öğrenir, ama siz O' nün özel düşüncelerini hiçbir zaman öğrenemezsiniz. O, içindeki duyguları meraklı gözlerden dikkatle gizler. Tipik bir yengeç insanı, kendi kişisel yaşamını tartışmaktan hoşlanmaz, ama sizinkini dinlemekten zevk alır ve Ay' in O' na verdiği sezgiyle, anlatmadığınız kısımları da kolayca tahmin eder. Bununla birlikte, başkalarını yargılamaz. Yalnızca bilgi toplar, düşünür ve düşüncelerini yansıtır.

Her ne kadar Yengeç, duygularını ayna gibi yansıtırsa da, elde edebileceği birşey uğruna savaşmadan ondan vazgeçmez. Bir deniz kıyısında yürüyün ve gerçek Yengeçlerin davranışlarını gözleyin. Bir objeyi yakaladığı zaman( dikkat edin bu sizin başparmağınız olmasın) yaşamı pahasına onu bırakmaz. Onu bırakmaktansa, bir tırnağını feda etmeyi göze alır. Yengeç bir tırnağını feda ederse, yerine yenisi çıkar ve böylece, yakaladığı şeyi aynı inatçılıkla tutmayı sürdürebilir. Eğer bir Yengeci gerçekten istediği birşeyden vazgeçirmeye çalışıyorsanız, bu örnek size ders olsun. Yengeç, değer verdiği birşeyden asla vazgeçmeyecektir. Bu da, sevdiği bir arkadaş veya akrabadan, bir unvan veya mevkiye eski bir fotoğraftan, topukları yarı yarıya aşınmış, yıpranmış eski ev terliklerine kadar herşey olabilir.

Hazır deniz kıyısına inmişken, gerçek Yengecin âdetleri hakkında birkaç not daha alıverin. Örneğin, onun yürüyüşü,... Eğer gözü sizin başparmağınızdaysa, asla doğrudan doğruya sizin ayağınıza doğru gelmeyecektir. Önce birkaç adım geri gider. Sonra bir yana doğru hareket eder. Birdenbire, hiçbir uyanda bulunmadan, öbür yana doğru yürür. Her zaman aksi yöne doğru hareket ediyormuş gibi görünür. Ama her saniye hedefi gözlemektedir. Eğer o lezzetli başparmak ondan uzaklaşmaya kalkışırsa, dosdoğru ona doğru harekete geçecektir. Tırnaklannı başparmağınıza geçirmesini istemiyorsanız, koşarak kaçmaya bakın. Gözünü diktiği lokmayı kaybetme tehlikesi belirince, onu yakalamayı kendisine iş edinir, insan Yengeç de bu taktikleri aynen taklit eder. Yengeçler hiçbir zaman elde etmek istedikleri şeyin doğrudan doğruya üstüne gitmezler. Onların stratejisi, doğrudan üstüne gitmeden önce, her yöne doğru hareket etmektir. Onlar bu yer değiştirme oyununu, birisi ödülü kendilerinden önce elde etmeye kalkışıncaya kadar, süresiz olarak sürdürürler. Ondan sonra kartlar çabuk ve akıllıca oynanır- Yengeç öne atılır, avını sımsıkı yakalar ve bir daha bırakmaz.

Sıra cömertliğe ve başkalarına vermeye gelince de, Yengeçler aynı şekilde davranırlar. Yengecin yüreği o kadar yumuşaktır ki, başkasının yokluk çekmesine dayanamaz. Gerçekten üzülür ve yardım etmek ister. Ancak, arkasına yaslanıp bekler, kendisinden önce başka birinin harekete geçip geçmeyeceğini görmek ister. Gerçekten gerekmiyorsa, neden kendi zamanını ve parasını aptalca harcasın? Tüm başka kaynaklar kuruyup, başka birinden de hiçbir yardım belirtisi gelmeyince, çaresiz kalan insanı Yengeç son dakikada kurtaracaktır, iki kez dibi boylamanıza göz yumacak, ama üçüncü kez tam denizin içinde kaybolacağınız zaman sizi kurtaracaktır. Sizin boğulmanızı izleyemeyecek kadar iyi kalplidir. Ancak, orada bir cankurtaran varsa, ya da siz kendiniz kıyıya kadar yüzebilecek gibi görünüyorsanız, kuşkusuz sırılsıklam ıslanmayı göze alarak denize atlamayacaktır. Bu bencillik veya acımasızlık değil, yalnızca kendini korumaktır. Yengeç' in koruyucu dış kabuğunun altında yumuşacık bir kalbi vardır. Ama, zamanını, parasını ve duygularını cömertçe başkalarıyla paylaşmak ihtiyacındadır ve bunların her birini akıllıca dağıtmayı tercih eder.O' nün son davranışı genellikle gerçekten büyük ve cömert olacaktır. Gene de O' nün kafasına göre, suya atlamadan önce, gözetlemek ve beklemek akıllıca bir iştir. Hiçkimse O' nu düşüncesizce atılgan olmakla suçlayamaz.

Yengeç harekete geçince, arkasında-veya sizin arkanızda-bir çeşit deneyim olmasını ister. Yengeç, ister kendisinin, isterse bir başkasının deneyimleri üzerindeki kendi hareketlerini dikkatle hesaplar. Temel olarak, mâlî güvenliğe veya başarıya ulaşmış bir örneğin desteğine ihtiyacı vardır. Böyle bir güvenlik belgesi olmadan, rastgele başını alıp gitmeye korkar, işlerinin çoğunun başarıya ulaşması, her işin sonunu ustalıkla getirmesi bunlardır. Doğal olarak, Yengeçler, karanlıkta derin çukurlara pek düşmezler. Bir ateş burcunun etkisinde kalan Ay burcu, veya yükselen burcu bir ateş burcu olan Yengeç, arada sırada kumar oynayabilir; ama kaybederse, kendi iç yargılarının aksine hareket ettiği için çok üzülür. Aslan veya Yay burçlarının etkisi O' nu böyle bir harekete zorlamış olabilir, ama yenilgiden sonra kendi burcuna dönünce, üzüntü başlar. Yengeç yanlış birşey yapınca, kötü şansına omuz silkip geçerek şansını yeniden deneyeceğine, o yanlışın üstünde kuluçkaya yatar, ve tekrar bir şans yakalayıncaya kadar epeyce bir zaman geçer.

Kadın veya erkek Yengeç evini huşûya varan bir saygıyla sever. Eski çağların kendilerini dine adamış papazlarından hiçbiri mihrabını, Yengeç' in evini saydığından daha kutsal saymamıştır. O' nün evinin duvarlarındaki şu sözler dikkatinizi çekebilir: " Dünyada Ev Gibi Hiçbir Yer Yoktur, Ne Kadar Gösterişsiz Olursa Olursa Olsun". (Evet, ikinci cümlenin önce yazılacağını biliyorum, ama madem ki, Yengeç' in küçük kızı bunu böyle yazmış, öyle ise bu Yengeç için bir şaheser, paha biçilmez bir incidir. Sık sık hayranlıkla okur.) O' nün evi oynadığı, yaşadığı, sevdiği, hayaller kurduğu, ve kendini güvende hissettiği yerdir. Mesleğiyle ilgili olarak dünyanın yansını gezmiş bile olsa, Yengeç burcundan hiçbir insan benim diyebileceği bir ocağı olmadıkça mutlu olamaz. Uzun bir yolculuktan evine henüz dönmüş olan bir Yengecin yüzündeki ifadeye dikkat edin. Mutlulukla kendinden geçtiğini göreceksiniz.

Bir kenarında ne kadar çok parası olursa olsun, Yengeç kendini tam bir güvenlik içinde hissetmez; ve ne kadar sevilirse sevilsin, her-zaman daha fazlasına ihtiyaç duyar. Duygulan, tamamiyle rahatlayacak kadar güven duymasına olanak vermez. Gelecekteki felâket olasılıklarına karşı her zaman güvence biriktirir. Bazı Yengeçler yataklarının altında büyük kanon kutular dolusu yiyecek saklarlar. Bunlar O' nü kâbuslardan korur. Bu size gerçek dışı gibi gelebilir, ama söyler misiniz, son kez ne zaman bir Yengeç' in yatağının alana baktınız? Eğer orada konserve kutulan göremedinizse, dolapların raflarına bakın. Orada 1943' teki bir ucuzluktan satın aldığı iki düzine konserve kutusu kırmızı biber ve yirmisekiz kutu iyi muhafaza edilmiş ekmek ufağı bulacaksınız. Bunları niçin biriktiriyor? Böyle saçma sorular sormayın. Günün birinde kıtlık olabilir.O hazırlıklıdır. ( Nuh peygamber herhalde Temmuz' da doğmuştu. Tufan da O' nu dümenleri bozukken yakalayamamıştır.) Tüm o kırmızı biberleri ve ekmek kırıntılarını neden kullanmaz? Bu sorunun cevabı akla başka bir soru getiriyor. O ondört çift yeni pijamayı ve yıllarca önce kendisine armağan edilmiş olan yedi düzine kaşmir boyun atkısını neden kullanmaz? Hepsi halâ orijinal paket kağıtlarının içinde duruyorlar. Kimbilir? Belki de gelecek tufanda onları, sıcak tutsun diye hayvanların boyunlarına sarmayı plânlıyordur! Olabilir. O bu kadar uzağı düşünür ve kendisi orada olmasa bile, geçmişteki felâketleri canlı olarak hatırlar. Yengeç' i sık sık suda görürsünüz; şayet yüzmüyorsa, su kayağı yapıyordur ya da en azından suyun içinde yürüyordur. Doğum haritasında yıldızların kesin etkileri dalgalardan korkmasına neden olmuyorsa, boş zamanlarının çoğunu plajda geçirdiğini görebilirsiniz. Birçok Yengeç' in kendi tekneleri vardır. Bir düzine renkli televizyon setine ve elli limuzine sahip olmaktansa, başı sıkışınca kaçabileceği güzel küçük bir yatı olmasını tercih eder. Bazı Yengeçlerin harikulade güzel yatları vardır; ama yat değil de sandal veya kano bile olsa, Yengeç büyük bir sevinçle, mutluluğa doğru dümenini kullanacak, küreğini çekecektir. Sanki Yengeç' in derin sularda kaybettiği çok özel bir rüyası vardır ve onu arayıp durmaktadır. Tanıdığınız Yengeçlerden yansından çoğu herhalde haftasonu denizcileridir. Belki de onları çağıran Ay ve denizin med ve ceziridir. Her ne olursa olsun, koleji bitirdiği yıl satın aldığı tenis ayakkabılarını ayağına geçirip kendi güvertesinde yürürken olduğu kadar hiçbir zaman mutlu olmamıştir.( Sakın O' na yeni ayakkabılar almasını öğütlemeyin. Bu insanlar hakkında anlamanız gereken bir tek şey vardır. Eğer bir şey eskiyse, değerlidir. Yeniyse, kuşku duymak gerekir.)

Yengeçlerin duygulan vücutlarından daha güçlü olabilir. Üzüntü ve korku O' nü hasta eder, neşe iyileştirir. Çoğunlukla paraca iflas etmekten veya duygusal olarak ihtiyaç duyduğu, sevdiği birini kaybetmekten korkar. Bankadaki veya kalbindeki güvenliği tehlikeye düştüğü zaman, bilinç dışı olarak hastalığı veya kazaları davet eden bir depresyona girebilir. Hareketli düş gücü, önemsiz bir hastalığı ciddi ve kronik bir hastalığa çevirebilecek kadar bozuk olabilir. Sıkıntılı olduğu zaman, olumlu sözlere, kötü karşılıklar verebilir. Sonra da halden anlamadığınız için acımasız olduğunuzu düşünebilir. Ne var ki, ne söylerse söylesin, Yengeç' in hastayken en son gerek duyduğu şey, sempatidir. Korku verici olasılıkları düşünerek melankoliye kapılırsa, gerçek sıkıntıyı davet etmiş olur, ve iyileşmesi de iki kat daha uzun sürebilir.

Vücutlarının en hassas bölgeleri, göğüs bölgesi, dizler, böbrekler, idrar kesesi ve deridir. Baş ve yüz, mide ve sindirim sistemi de hassas bölgeleridir. Ülseri aslında Yengeçler icat etmiştir. Ama, sakinliğini koruyanlar, ve sıkıntılı zamanlarında o harika şakacılığını yardıma çağıranlar, çok ileri yaşlarına kadar kolayca sağlıklı kalabilirler. Bunlar sımsıkı mutluluğu yakalar ve bırakmazlarsa, eski çaydanlık' kulplarına yapıştıkları gibi, aynı inatla ve dört elle hayata sarılma gücüne de sahip olurlar. Neşe, iyimserlik ve kahkaha, hergün büyük dozlarda alınırsa, Yengeçlerin vücut ve akıl sağlığını koruyacaktır. Yengeç birşeyi hissettiğini hayal ederse, onu gerçekten hisseder. Başka hiçbir burç olumsuz düşüncelerin hastalık getirmesine bu kadar yatkın değildir; gene başka hiçbir burç kendi kendini iyileştirmekte böylesine mucizeler yaratamaz. Bu garip bir çelişkidir ve Yengeçler iyice düşünüp taşınırlarsa bundan büyük ölçüde yararlanabilirler.

Pek çok Yengeç insanı çiçek yetiştirmeye yeteneklidir, ilgi dolu bir sevgiyle bakıp suladıkları çok güzel bahçeler yetiştirirler. Bunların çoğunun çok yeşil, bereketli banka hesaplan da vardır, ve onları da aynı şekilde kendilerini adayarak geliştirirler. Para gelip Yengeç1 e yapışır, o da bunu hissetmekten hoşlanır ve paranın gelip kendisine yapışmasına olanak sağlar. Bunlar parayı tutumlu bir şekilde harcarlar, yani en az şekilde. Doğum haritasında savurgan etkiler bile olsa, Yengeç yağmurlu günler için bir kenara birkaç dolar saklar. Eğer size iflas ettiğini söylerse, son birkaç bin dolan kaldığını söylemek istiyordur. O' na göre bu çok umutsuz bir durumdur. Fonları idare etmekte hiç kimse Yengeçten daha yetenekli değildir ( Boğa, Oğlak veya Başak hemen arkasından gelebilir). O, para biriktirmekte ve onu, diktiği ağaçlar ve çiçekler gibi geliştirip büyütmekte uzmandır. Para O1 nün inatçı ellerinde hiç eksilmez ve becerikli parmaklarının arasından kayıp gitmez. Yengeci, deste deste parayı, sadece ondan kurtulmanın sevincini yaşamak için pencereden savururken göremezsiniz. O1 nün cömertliğini, ancak gene kendi ihtiyatı geçebilir. Yengeç burcundan John D. Rockefeller, onca parayı küçük çocuklara dağıttığı zaman, herhalde kendisinin aşın savurgan olduğunu düşünmüştü; bir yandan ekonomi öğretirken, aynı zamanda çılgınca para harcama eğlencesine devam etmek O' nü güldürmüş olmalı. Gene de yengeç, hoşlandığı veya sevdiği biri gerçekten sıkıntıya düştüğü zaman, elindekini avucundakini severek paylaşacaktır. Bir çocuk O' nü sevgili parasından ayırmakta hiç bir zaman güçlük çekmez; ama O, bir kutu fasulyede iki sent fazla alan bir bakkalın üstüne yürüyecektir.

Yengeçlere göre yiyecek, nasıl oluyorsa, güvenliği temsil eder. Gerçekten yesin ya da yemesin, kiler yiyecekle dolup taştığı zaman, yengeç kendini daha çok güvende hisseder. Yalnızca yiyecekten söz etmek bile O'nun anlamlı yüzüne pembemsi bir pırıltı,verir, açlık öyküleri de O' nü gerçekten büyük bir korkuya düşürür. Yengeçler açlık korkusuyla yürekten ilgilenir ve dünyadaki her boş mideye karşı bir sorumluluk duyarlar.( Ünlü matematikçi astrolog Cari Payne Tobey, Yengeç burcundan Nelson Rockefeller' in seçim kampanyası sırasında süpermarketlerde şu politik sloganı kullandığım vurgulamıştı: "O, ilgileniyor".) Bir Yengeç için yiyecek israfı büyük bir suçtur. O' ndan istediğiniz her türlü yardımı elde edebilirsiniz, ancak tabağınızı temizlemeye dikkat edin.

Her iki cinste de güçlü bir annelik içgüdüsü vardır. Bunlar her zaman ağzınıza sıcak yemek tıkıştırmaya, veya gecenin nemli havasına karşı sizi sarıp sarmalamaya çalışırlar. Yengeçler arkadaşlarına ve sevdiklerine bebek gibi davranırlar ve korumak için üstlerine düşerler. Ay etkisindeki duygularını derinden etkileyen şu üç şeyi birbirinden ayırmak onlar için zordur - çocuklar, yiyecek ve para.

Yengecin hassas yapısı sert bir kabukla örtülmüştür, ve fırtınalı denizlerden sakınacak kadar akıllıdır.Yaşamının yansını kuru toprakta, öbür yansını durgun sularda geçirir. Parlak açık sanlar ve ayışığının donuk pırıltılı renklerini giyer, ve güçlü duygularını uçuk yeşil leylâk rengi ve eflâtunun alçakgönüllü tonları arkasına gizler.

Her Yengeçte bir parçacık ay çılgınlığı vardır. O, süsenler arasında iki zambakla yedi beyaz gülün yetiştiği vahşi ve gizli bir yer bilir. Bazen uzaklardaki bu bahçenin anısı O' nü kahkahalarla güldürür. Arada sırada üzüntüyle ağlamasına da neden olur. Yengeç, gümüş rengi rüyalarını dalgaların kıyıya getirmesini beklerken, başkalarının dikkatsizce kumlara düşürdükleri elmasları, incileri ve ay taşlarını sabırla toplar.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:30   #8
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Künyesi..!!!

Yönetici Yıldızınız: Ay (Duyguların temsilcisi)

Grubunuz: Su, negatif

Burcunuzun cinsiyeti: Dişi

Üstün yeteneğiniz: Sabırlı olmak

Özelliğiniz: Merhametli, yumuşak huylu, iyi niyetli olmak

Emeliniz: Büyük para sahibi olmak

Amacınız: Daima yükselmek

Anahtar sözcüğünüz: Koruyuculuk

Yenmeniz gereken huyunuz: Dikkatsizlik

Uğurlu gününüz: Pazartesi

Uğurlu sayılarınız: 2, 4, 12, 88, 456, 9742

Uğurlu taşınız: Yakut ve ay taşı

Uğurlu renkleriniz: Beyaz, gümüş, açık gri, mor, bazen de koyu siyah

Uğurlu çiçekleriniz: Nilüfer, beyaz gül, zambak

Uğurlu kokularınız: Misk, müge, leylak

Hoşlandığınız müzik: Romantik şarkılar

Olası hastalıklarınız: Göğüs ve solunum yolu hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, ülser

Başarılı olacağınız meslekler: Turizm, otelcilik, ithalat-ihracat, pilotluk, gemicilik, petrolcülük ve sivil maddelerle ilgili olan meslekler, kimyagerlik, eczacılık
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:31   #9
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Ünlüleri..!!!

- Yul Brynner (11 Temmuz 1920)
- Harrison Ford (13 Temmuz 1942)
- Isabelle Adjani - Bill Cosby (12 Tem. 1937)
- Julio Sezar (12 Temmuz M.Ö.102)
- Magic Johnson 14 Temmuz 1959)
- Nicola Tesla 10 Temmuz 1856)
- Carl Lewis (1 Temmuz 1961)
- Prenses Diana (1 Temmuz 1961)
- Prens William (21 Haziran 1982)
- Ernest Hemingway (21 Temmuz 1898)
- Dalai Lama (6 Temmuz 1933)
- Barbara Cartland
- Louis Armstrong
- Pierre Cardin (7 Temmuz 1922)
- Tom Jones (7 Temmuz 1940)
- Marc Chagall (7 Temmuz 1887)
- Tom Cruise (3 Temmuz 1962)
- Nelson Mandela (18 Temmuz 1918)
- Tom Hanks (9 Temmuz 1956)
- George Michael (25 Haziran 1963)
- Giorgio Armani (7 Temmuz 1934)
- Meryl Streep (22 Haziran 1949)
- Robin Williams ( 21 Temmuz 1951)
- Sylvester Stallone (6 Temmuz 1946)
- Türkan Şoray
- Kenan Evren
- Müjde Ar
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:32   #10
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Uğurları..!!!

Uğurlu Rengi : Dünyanın en sevgi dolu insanları olan yengeçlerin uğurlu rengi gül pembesidir.Evrensel Aşk'ın da sembolü olan bu renk,sevgi dolu yüreklerle yakından ilişkilidir.
Hayvan Sembolü : Yengeç Burcu'nun hayvan sembolü her yerde çok sık rastlanan ve gizemli bir kuş olan ağaçkakandır.
Bitki Sembolü : Yengeçlerin bitki sembolü yaban gülüdür.Bu bitkinin Kuşburnu diye de adlandırılan meyvesi bir çok derde deva olduğunun yanı sıra,aynı zamanda da bir C vitamini deposudur.
Madeni : Yengecin birinci taşı olan Kırmızı Akik,yosunlu akik gibi Kalsedon türündendir.Sarı renkte olanına Sardion,kırmızı ve saydam görünüşlüsüne Karneol,süt gibi donuk renkte olanına Jasper denir. İlkel toplumlarda renginden dolayı kanla bir bağlantısı olduğuna inanılırdı.Birisine Kırmızı akik hediye etmek,yürekten ve içten gelen büyük bir sevgiyi ve aşkı simgeler. Yürekleri güçlü kıldığına ve tüm sevgileri karşılamaya hazır olduğuna inanılır. Diğer bir taşımız olan Zümrüt ise , şifa veren özelliği nedeniyle yengeç burcunun ikinci önemli taşıdır.Eski uygarlıklarda göz hastalıkları tedavisinde kullanılan zümrüt,çok duyarlı bir taştır ve enerjisini onu takan kişiye aktarır. Aytaşı'da yengeç burcunun diğer bir taşıdır ve Ay'ın enerjileriyle büyük bir çekim içindedir.Çok duyarlı insanların korkularını yenmelerine yardımcı olur. Mısırlı'lar, aytaşını astım ve akciğer hastalıklarının tedavisinde kullanırlardı. Kaplan gözü de bu burcun taşlarındandır. Korkuyu alıp cesaret aşılar, özellikle karabasan gören kişiler için yararlıdır.Sahiplenici ve mülkiyetçi yengeçlerin kazandıklarını korumalarına ve tutumlu olmalarına yardımcı olur. İnci de yengeç burcu insanının diğer bir taşıdır.Baş dönmesi ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın

« Aslan | Başak »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 15:53 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580