Konu: Yengeç
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-11-2006, 02:32   #10
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Uğurları..!!!

Uğurlu Rengi : Dünyanın en sevgi dolu insanları olan yengeçlerin uğurlu rengi gül pembesidir.Evrensel Aşk'ın da sembolü olan bu renk,sevgi dolu yüreklerle yakından ilişkilidir.
Hayvan Sembolü : Yengeç Burcu'nun hayvan sembolü her yerde çok sık rastlanan ve gizemli bir kuş olan ağaçkakandır.
Bitki Sembolü : Yengeçlerin bitki sembolü yaban gülüdür.Bu bitkinin Kuşburnu diye de adlandırılan meyvesi bir çok derde deva olduğunun yanı sıra,aynı zamanda da bir C vitamini deposudur.
Madeni : Yengecin birinci taşı olan Kırmızı Akik,yosunlu akik gibi Kalsedon türündendir.Sarı renkte olanına Sardion,kırmızı ve saydam görünüşlüsüne Karneol,süt gibi donuk renkte olanına Jasper denir. İlkel toplumlarda renginden dolayı kanla bir bağlantısı olduğuna inanılırdı.Birisine Kırmızı akik hediye etmek,yürekten ve içten gelen büyük bir sevgiyi ve aşkı simgeler. Yürekleri güçlü kıldığına ve tüm sevgileri karşılamaya hazır olduğuna inanılır. Diğer bir taşımız olan Zümrüt ise , şifa veren özelliği nedeniyle yengeç burcunun ikinci önemli taşıdır.Eski uygarlıklarda göz hastalıkları tedavisinde kullanılan zümrüt,çok duyarlı bir taştır ve enerjisini onu takan kişiye aktarır. Aytaşı'da yengeç burcunun diğer bir taşıdır ve Ay'ın enerjileriyle büyük bir çekim içindedir.Çok duyarlı insanların korkularını yenmelerine yardımcı olur. Mısırlı'lar, aytaşını astım ve akciğer hastalıklarının tedavisinde kullanırlardı. Kaplan gözü de bu burcun taşlarındandır. Korkuyu alıp cesaret aşılar, özellikle karabasan gören kişiler için yararlıdır.Sahiplenici ve mülkiyetçi yengeçlerin kazandıklarını korumalarına ve tutumlu olmalarına yardımcı olur. İnci de yengeç burcu insanının diğer bir taşıdır.Baş dönmesi ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir.
  Alıntı ile Cevapla