Konu: Aslan
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-12-2006, 23:35   #9
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Aşk & İlişkiler (erkeği)..!!!

Gray, bir çiçek için şu dizeleri yazdığı zaman kesinlikle bir Aslanı anlatmıyordu: "Görünmeden kızarmak ve tatlılığını çöl havasında harcamak için doğmuş". Bu adamı parlak güneşte ısınırken görebilirsiniz; tumturaklı konuşmalar yaparken bulabilirsiniz, ama bu hiçbir zaman ıssız bir çölde olmayacaktır. Büyük olasılıkla bir sahnede veya kendisine hayran bir arkadaş ve akraba topluluğunun önünde olacaktır. O para harcayabilir, ama tatlılığını boş havaya harcayacak adam değildir. Her zaman karşısında bir dinleyici kitlesi olacaktır.

îşte, şimdi püf noktasını yakaladınız. Aslanı tuzağa düşürmenin sim bu kadar basittir. O'nun dinleyicisi olun, yeter. Başak ve Kova erkeklerinden tamamiyle farklı olarak Aslan arkadaşınız, eğer kartlarınızı doğru oynar, O'na hayranlık ve saygı gösterir ve O'nu pohpohlarsanız, tatlı bir gönül ilişkisinin aşk sancıları içinde mutlulukla ölmeğe hazır olacaktır.

O, gösteriş meraklısı bir Ağustos erkeği mi? Koyu renk camlı gözlük takın ve O'nun parlak güneşine çıkın. O, nazik, sessiz Aslanlardan biri mi? Kaypak yumuşaklığına sakın aldanmayın. Ters yanından vurun, kıvılcımlar saçacaktır. Unutmayın, O yalnızca halim selim bir insan rolü oynamaktadır. Kibar tavırlarının ve sabırlı durağanlığının altında, hemen alevlenmeğe ve kendisini yönetebileceğini sanacak kadar aptal olan küstah kadını yakmağa hazır, için için yanan mağrur kibirliliğin ve cakacı bir kendini beğenmişliğin ateşi yanmaktadır.

Aslan, şefkatle koruyan, hassas bir şekilde seven, şövalye ruhlu ve çapkın bir âşık olacaktır. O'nu romantik davranışlara yöneltmek için, tuzak kurmanıza pek gerek kalmayacak. Aslanlar aniden alevlenen bir ihtirasa sahiptirler. Buna fırsatı ekleyin - mum ışığı ve bol kemanlarla karıştırın - aşk, kıpkırmızı bir gül gibi açacaktır. Doğrusunu isterseniz, elinizin altında yoksa mumlan ve müziği çıkartıp, sadece birinci maddeyi kullanabilirsiniz. Aynı şey olur.

Eğer yaşamında aşk yoksa, ateşli aslan üzüntüden mum gibi erir-dramatik bir şekilde, kuşkusuz. O'na tapınılmalıdır, yoksa ölür, bunu harfi harfine kabul etmek zorundasınız. Aslan burcu erkekleri kur yaparak çevrenizde dolaşırken para harcamaktan kaçınmazlar. Sizi en iyi lokantalara götürecek, parfüm ve çiçek yağmuruna tutacak, tiyatroya giderken gururla kavalyelik yapacak, ve kurdeleyle bağlayacağınız hayal dolu aşk mektupları yazacak. Doğrusunu söylemek gerekirse, bütün bunlara karşı koymanız için taştan bir kalbiniz olması gerekir.

Şu anda herhalde bu işi başardığınızı düşünüyorsunuz. Bir kez daha düşünün. Aslanla olan gönül ilişkiniz tümüyle dertten uzak olmayacaktır. Kraliyetin gerektirdiği zorunluklardan ders almalısınız. Aslan sizi inine davet edecek ve kocaman yüreğinin sımsıcak ocağında ısıtacaktır. Ne var ki, aslanın ini pelüşle kaplı lüks bir hapishaneye dönüşebilir. Kıskanç mıdır? Cevap, "Evet'tir. Bunu kocaman elektrikli ampullerle yazabilirsiniz. Siz, vücudunuz, ruhunuz ve aklınızla O'na aitsiniz. Ne giyeceğinizi, saçınızı nasıl ayıracağınızı, hangi kitapları okuyacağınızı, hangi arkadaşların sizin için en iyi olduğunu ve gününüzü daha iyi nasıl düzene sokacağınızı size O söyleyecek. Bir saatte döneceğinizi söylediğiniz halde, alışverişten niçin iki saatte döndüğünüzü, yolda kimlere rastladığınızı, size neler söylediklerini öğrenmek isteyecektir-hattâ, yumurtalı pastırmasını çırparak mutfak penceresinden dışarı bakarken ne düşündüğünüzü söylemezseniz, surat asacaktır. Ne de olsa, başka bir erkeği düşünüyor olabilirsiniz. Kızdığı zaman nasıl bir öfkeye kapıldığını sakın unutmayın. O'na, hâlâ arzu edilen bir kadın olduğunuzu kanıtlamak için, arada sırada flört ettiğinizi söyleyerek takılmak, tam bir budalalıktır. Sizin arzulanacak bir kadın olduğunuzu o zaten bilmektedir. O'nun, bunu kanıtlamanıza filân ihtayacı yoktur. Ayrıca, Aslan erkeğiniz, fazla tahrik edilirse, sizin o masum erkek arkadaşlarınızı bir vuruşta yere serebilir — eğer hastanelik etmezse...

Erkek aslanla bir aşk ilişkisi her zaman dikensiz gül bahçesi değildir, bu kural, gösterişli erkek kedileri olduğu kadar, sessiz sedasız kedicikleri de kapsar. Zaten bunların karakter yapısında hiçbir fark yoktur. Bir Aslana âşık olan her kadın "Siam Kralı ve Anna (Kral ve Ben)" kitabını alıp iyice incelemelidir. Siam Kralı tipik bir Aslandı; siz de Anna'nın tekniğinden son derece değerli dersler alabilirsiniz. Önce ilgisini çekmek için tahrik edici bir meydan okuma; arkasından, O'na kolayca yenir yutulur biri olmadığınızı öğrettikten sonra, kadınca teslimiyet.. Gerçekten, Anna'nın öyküsünü öğrenmeniz şart, Yastığınızın altında o kitapla uyuyun.

O'nun büyük heyecanlarım sakin bir mantıkla dengelemeyi ve çok büyük boyutlarda sorunlar yaratırken O'nu yatıştırmayı göze almağa hazır olun. Kibar Aslanlar bu sorunları sessizce yaratırlar, ama ne fark eder? Ha, memurları O'na boyun eğmediler diye kükreyip, öfkeden deliye dönmüş; ha komşular kendisini hiçe saydılar diye arka balkonda surat asıp oturmuş, sonuç hep aynı. O'nun, çileden çıkaran gururunu dengelemek için, sizin kararlılığınıza ihtiyacı vardır. Eğer bu tutarlılık sizde de yoksa, aşkınız sürekli bir kraliyet savaşına dönüşebilir. O kadar çok ve çabuk bozuşup barışabilirsiniz ki, şaşkına dönen arkadaşlarınız, "Yangın nerede?" diye soracaklardır. Nerede? Nerede olacak? Sizin o sıcacık Aslan yuvasının tam içinde...

Sakın meslek kadını olmaya kalkışmayın. Bunu asla kaldıramaz. Sizin mesleğiniz "O"dur. Banka hesabı azalınca, Aslan eşinin çıkıp biraz dışarda avlanmasına izin verebilir; ama işin kendisinden ve aile yuvasından sonra geldiğini, eşinin açıkça göstermesinde yarar vardır. O, bir erkekle veya dışardaki herhangi bir ilgiyle rekabeti hoş görmeyecektir. Bu tehlikeleri göze alabilirseniz, buyurun, giysilerinizi alın; ancak dikkat edin şık olsun. O: Nisan'da da olsa, Aralık'ta da olsa, kendi Paskalya Bayramı Resmi geçitinde sizinle gösteriş yapmak isteyecektir. Herkesin içine kraliçeye yakışmayan herhangi bir görünüşte çıkarak O'nu utandırırsanız, kilisede koro, "Ah, bana söz ver'i söylerken, yanınızda tanıdık bir yüzü göremeyebilirsiniz -- O'nunkini...

Evlendikten ve çok sevildikten sonra kavuştuğunuz ödülleri sayın. Siz tüm ailenin pervane gibi O'nun çevresinde dönmesini sağladıktan sonra, Aslan kocanız Kral Arthur kadar nazik ve iyi kalpli olacaktır. Aradığı saygıyı görürse, bunun karşılığını çok cömertçe ödeyecektir. Size tekrar tekrar ne kadar güzel olduğunuzu söyleyecek, ve herhalde bol harçlık verecek-romantik davranışlarıyla harikalar harikası olacak-büyük olasılıkla, size sadık kalacaktır. Bu konuda her zaman, evlendikten sonra bekârlıktakinden daha büyük şans vardır. Bunun nedenini size söyleyeceğim. Aslan bir kez, krallığını yetenekle yönetecek dişisini bulduktan sonra, hamağında rahatça şekerlemesini yaparken, genellikle, güzellerin peşinden koşamayacak kadar tembeldir. Şefkatle yavrularıyla oynayacak, eşini tüm tehlikelerden koruyacak ve kendi mesleğinde en yüksek mevkiye yükselme hırsıyla eşinin nefesini kesecektir.

Aslan kocanız, güzellik uykusunu uyuduğu sürece, hareketli bir sosyal yaşantınız olacak. Ancak, erkek arkadaşlarıyla dışarda buluştuğu geceler de olacak, birdenbire uyanan kumar merakıyla, parasal yönden bazı hokkabazlıklar yapacak, veya fazlasını geri alacağını düşündüğü riskli bir yatırım yapacaktır. Tanıdığım bir erkek Aslan, bir petrol kuyusundan on hisse satın almıştı. Binlerce hissedar arasında yalnızca küçük bir hisseye sahip olduğu halde, ayda iki kez kuyuları ziyaret ediyor ve önemli biriymiş gibi davranıyordu. Birisi O'na ne istediğini sorduğu zaman, "Benim kuyuda işlerin nasıl gittiğini görmeğe geliyorum" diyordu. Kuyuda çalışanlar O'na büyük bir saygı gösteriyorlardı. O'nu Yönetim Kurulu üyesi sanmışlardı.

Kısacası — iyi yanlarına karşılık sakıncalı yanlan da vardır. Arkadaşlarıyla oynadığı küçük bir kumarda bir vizon manto parasını kaybettikten sonra, kendinize pahalı bir vizon şapka aldınız diye sizi nasıl azarlayabilir? Ya da, mektupla sipariş işine heveslenince, bir müzayededen satın aldığı iki araba dolusu aynı büyüklükte katlanmış kartona tüm birikmiş paranızı harcadıktan sonra, size ne hakla kafa tutabilir? (Sonra o kartonları kullanamadı da, çünkü her tarafları "Fare Zehiri" yazısı ve çaprazlama kemikler ve kocaman kafatası resimleriyle damgalı çıkmıştı.) O'nu üstünden kilitlemeniz gerekse bile, müzayedelerden uzak tutun; Çünkü, herhangi bir zamanda, herhangi bir şeye herkesten daha fazla para vermek gibi karşı koyamadığı bir merakı vardır. Yeni buzdolabınız için ayırdığınız parayla, gereksiz bir eşya için, herkesin içinde neşeli bir sesle "Onu ben anlıyorum," deyivermesi işten bile değildir. Aslan, bir anda büyük kumarbaz diye tanınabileceği Texas'ta veya Las Vegas'ta kendini evindeymiş gibi rahat hisseder (Ay11 veya yükselen burcu O'nu ekonomiye zorlamıyorsa).

Aslan'ın pek elverişli bulacağınız bir yanı vardır. Hemen hemen bütün Aslanlar harika bir tamir yeteneğine sahiptir. Kırık bir kapı tokmağından veya inatçı bir banyo musluğundan kaset-çalara veya karışık bir stereo hi-fı sete kadar herşeyi tamir edebilir. Eğer tipik bir Aslansa, bozulan bir şeyi tekrar çalıştırmak için bir kez ellerini denemeden yapamaz. Başaramazsa, içerlediği makineye veya her ne ise ona, o harika aslanca öfkesiyle öyle güzel bir tekme savurur ki, birdenbire kapı tokmağı döner, akmayan musluk Niyagara Şelâlesi gibi akar, kaset-çalar bülbül gibi konuşmağa, hi-fı şakımağa başlar. Bu burçta sanki mekanik bir güç var!... Pek çok erkek Aslan, makineleri dağıtıp, ellerini hiç kirletmeden, herşeyi tekrar yerli yerine koyar. O, yerinden çıkan bir menteşeyi aylarca vidalanmadan, veya halıyı çivilenmeden bıkacak tipte bir adam değildir. Şaşılacak sayıda Aslan kendi mobilyalarını yapmakta veya bir ustanın yardımı olmadan eve bir oda ilâve etmekte uzmandır. Belkide bodrum katında kendi atölyesi olacaktır. Yerlerde biraz talaş oluyor diye yakınmayın. Bu iş O'nu mutlu eder-hem de geceleri evde tutar.

Aslan, partilerin çoğunun hayatıdır, ama dalkavuk değildir. Dikkati çekmek için soytarı maskesi takar ve O'nu izleyenler genellikle, bu geçici oyunculuğu sırasında O'na saygı göstermenin daha iyi olacağını hissederler. Görünüşü ne olursa olsun, sizin erkek Aslan'ın iç yapısında yumuşak huya benzer hiçbir şey yoktur. O, göründüğünden çok daha değişmez ve inatçı biridir. O, ne istediğini bilir ve genellikle istediği şeyi elde eder. Onu korumayı da iyi bilir.

Kur yaptığı sırada size sadık kalmasını istiyorsanız, O'nu romantik aşk ve sevgiyle iyi beslemeğe dikkat edin, yoksa aşka ve hayranlığa duyduğu büyük ihtiyaç, o azametli yürüşüyle baştanbaşa tüm ormanda bunları aramasına neden olur. Eğer ilişkiniz gerçek ve derinse, herhalde size dürüst davranacaktır; ama gözleri biraz çevrede dolaşabilir. Bu konuda, gözlerini bağlamaktan başka yapabileceğiniz fazla birşey yoktur. Aslan güzellikten hoşlanır, bu bakımdan, şayet başka bir kadına beğenen bir bakışla bakmasını kıskanacak tipte biriyseniz, vakit geçirmeden hoşgörülü olmayı öğrenseniz iyi edersiniz. Sevdiği kadın, flört ediyor diye kendisini terkederse, erkek Aslan gerçekten kırılır ve şaşırır. O zaman, kalp krizinden, göz yaşlarıyla ıslanmış veda mektubuna kadar her türlü aldatmacayı deneyerek, sizin kendisine acımanızı ve koşarak tekrar o kocaman sıcak kollarına atılmanızı sağlamağa çalışabilir. Bunda o kadar inandırıcı olur ki, kendinizi zalim bir canavar gibi hissedebilirsiniz. Eğer siz kendiniz de duygusul dramatik sahnelerden hoşlanan biri değilseniz, bunlara gerek kalmadan O'nu anlamanız, çok daha az üzüntü verir. Eğer O'na istediği gibi davranırsanız, yaramazlıkları herhalde masum ve zararsız şeyler olacaktır. Aslında iyi olmalarına karşın, başkalarının duygularına karşı hiçbir zaman hassas olmayan erkek Aslanların çoğu kendileriyle o kadar haşır neşirdirler ki, acımasızca açık sözlü ve patavatsız olabilirler. Ne var ki, O'nun göz kamaştıran tebessümü çok geçmeden havayı düzeltir. Cana yakın Aslanın o güçlü, çekici gövdesinde hiçbir kötülük yoktur. Ateş saçabilir ama bunu kötülükle yapmaz ve Aslan gerçek acımasızlıkla bağdaşamaz (doğum haritasında kötü bir etki yoksa). Sporu sever, ama yaşı ilerledikçe ve siz O'na özenle bakarken, sporu yumuşak yastıklı tahtının rahatlığı içinde izlemeyi tercih eder.

Her zaman değil, ama büyük çoğunlukla erkek Aslanların yaşamında tuhaf bir çelişki vardır. Toplumsal yükselmeyi iyi bir evlenmede arayan oğlağın aksine, Aslan bazen kendinden aşağı biriyle evlenmeğe yönelir. O da en az öteki kadar sosyal saygınlığa kavuşmayı ister, ama daha üstün olduğu bir "nesne"ye sahip olma şansına karşı koyamaz. Bazen yanlış bir seçim yapar ve ayaklarının dibinde hayranlıkla ezilip büzülen menekşe çiçeği, beklenmeyen bir hareketle Aslanın saltanatını elinden kapar. Böyle birşey olduğu zaman, tahtından inen Aslan, yüzünde sürgündeki bir kralın acıklı ifadesiyle zavallı bir koca olur.

Üzülecek şeydir ama doğrudur, Aslanlar pek geniş aileler yetiştirmezler. Birçoğunun hiç çocuğu yoktur, veya çocuklarından ayrı yaşar, ya da yalnızca bir çocuğu vardır. Çok yazık; çünkü Aslanlar sıcak, harikulade babalar olurlar. Terbiyeli davranışlar konusunda yaptıklan ciddi konuşmaların dışında belki biraz fazla hoşgörülüdürler. Çocuğunuz O'nun istekleri karşısında sinirlenebilir ve uzun konferanslarından sıkılabilir, ama çok geçmeden pohpohlayarak O'nu yola getirmeyi öğrenecektir. Çocukların saygılı olmalarında ısrar edecek ve bunu sağlayacaktır. Ama onlar da akıllıca "Evet, efendim. Haklısınız, efendim" diyerek, tatlı sözle O'na istedikleri herşeyi yaptıracaklardır. Bu yüzden, gerçek disiplini sağlamak size düşebilir. Çocuklar O'nun kendini beğenmiş davranışlarına içerleyebilirler, ama sonraki yıllarda Aslan babalar hemen hemen her zaman sevgiyle hatırlanırlar. Size bir ipucu. Sakın çocuklarınıza O'na gösterdiğinizden daha fazla ilgi göstermeyin, yoksa sonunda, bir devin kınlan gururuyla başınız derde girebilir. Aslanın kınlan gururunu iyileştirmek hemen hemen olanaksızdır.

Şaşırtıcı erkek Aslanı nasıl değerlendireceksiniz? iyi kalpli mi yoksa tehlikeli mi? Cömert mi, yoksa acımasızca bencil mi? Gerçekten insanları seven, sosyal bir insan mı? Üstünlüğü konusundaki ününü sahte tavırlarla mı kazanır, yoksa, gerçek aslan gibi Kral diye çağrılmayı hak eder mi? Açıkça görülüyor ki, en azından kendi standartlarıyla, o kendi yaşamında ve mesleğinde Lord ve Efendi olmayı hakeder. Şunu kabul etmeniz gerekir ki, O genellikle, gerek aşkta, gerekse işte bir hayli başarılıdır.

Aslan burcu erkeğinin gerçek bir kral mı olduğunu, yoksa sadece öyle mi davrandığını hiçbir zaman bilemeyiz. Ancak sizin kendi Aslanınız konusunda bildiğiniz bazı şeyler vardır. O'nun doymak bilmez bir iştahı vardır ve bir tavus kuşu kadar mağrurdur. Yönettiği insanlara emirler vermek ve onlar tarafından sevilmek için çok büyük bir ihtiyaç duyar. Aslanın başarısızlığa uğrayıp alaya alınmaktan gizlice çok korktuğunu unutmayın. Bu O'nu sürekli olarak için için üzen bir işkencedir, ve O'nun kendini beğenmişliğinin ve abartılı vakarının gerçek kaynağı da budur. Gene de, çok önemli bir nedenle soyluluğu tuttuğu zaman, hiçbir korku tanımaz, işte ancak o zaman, hep sahipmiş gibi davrandığı o görkemli gücün ve cesaretin gerçekte her zaman kendinde varolduğunu öğrenir.

Erkek Aslan kur yaptığı sırada antikalıklarıyla sizi deli edebilir, ama uzun sürede, hiç de kötü bir eş sayılmaz. Eğer gururunuzdan özveride bulunmakta ve kendi yaşamınızı O'nun yaşamına uydurmakta sakınca görmezseniz, bir kez bu adamı ehlileştirdikten sonra, çok sevileceksiniz ve bir daha asla yalnız kalmayacaksınız. Ayrıca, şu banyodaki muslukları da tamir edecek.
  Alıntı ile Cevapla