Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 09:20   #4
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

HANGİ DEĞİŞİK YÖNETİM METOTLARI BAŞARI İLE KULLANILMIŞTIR?
Herkes değişikliklere karşı karşıya gelir - mesele değişiklikle mücadele etmektir. Değişik yönetim prensiplerini uygulayan idareler, kendi teşkilatları içinde daha geniş oranda değişiklikleri uygulamada avantajlı duruma geçeceklerdir.
incelenen üyelerin % 76’sında içerde ve dışarda karşılıklı iletişim sağlanması bir önemli başarı kriteridir. Bazı üyelerin kendi içlerinde yayın yaptıkları, televizyonla yöneticileri bakanları, genel müdürleriyle istişarede bulundukları dahi bilinmektedir.
Üyelerin % 59’u dışardan müşavir kullanmaktadır. (gelişmekte olan ülkeler %65, gelişmiş ülkeler %44). Üyelerden bir tanesi şu hususa değindi: dışarıdan müşavir kullanmak ancak gümrük idaresinin onlardan ne beklediğini açıkça belirtmesi ile başarılı olur.
Dahili ve harici merkez gruplar, değişiklik taleplerinin belirlenmesi için, incelenen üye ülkelerin %51’inde primer metotları uygulamışlardır. Birçokları müşavirlik işleri için daimi yapılar tesis etmişlerdir. (Gümrük işleriyle özel ilişkileri olan gruplar ve bireyler)
Uluslar arası ticarette uyuşturucu kaçakçılığı ile olan mücadelede gümrüklerin rolünün ticari kaçaklara göre daha önemli olduğu hususu belirtilmeli gümrükler uyuşturucu maddelerle mücadele etmesi için desteklenmelidir. Ticaret ve diğer hükümet birimleri arasındaki gelişen işbirliği ve gümrük idaresinin kendi içinde daha yakın işbirliği münasebetleri incelenen üyeler arasında % 44’lük bir yer teşkil etmektedir.
Gelişmiş ülkelerin %67’sinde Ticari işlemlerin tekrar etkili ve hünerli bir biçimde kullanılması sağlanarak faaliyetlerinin daha etkili biçimde, ticaret toplulukları ve seyahat edenleri yansıtılması sağlanmıştır.
İSTİKBALDEKİ HEDEFLER NELERDİR?
Hala daha yapılacak işler ve ulaşılacak hedefler vardır, işte WCO üyelerinin gümrüklerin gelecekte karşılaşacakları, etkilenecekleri hususlardan bazılarının özetlerini aşağıda veriyoruz.
incelenmeleri yapılan Gümrük idarelerinde etkili olma ve karlılık % 93 oranında göze çarpmaktadır. Bazı gümrüklerde toplanan gelirlerin sadece % 1 oranındaki harcamalarla işler yürütülebilmektedir.
Zihniyetin ve teşkilatın kültürel değişikliğe ihtiyacı vardır. Gümrük idareleri yürütmekte oldukları işle ilgili yöntemleri değiştirmektedirler. ‚oğu, ihracatçıları ve ithalatçıları müşteri olarak kabul etmekte ve ortakları olarak muamele yapılmasını, rakip olarak görülmemelerini istemektedirler. Müşterilere verilen hizmetlerin geliştirilmesini isteyenlerin çoğunluğu, üyelerin % 93’ünü teşkil etmektedir.
  Alıntı ile Cevapla