Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-05-2009, 11:06   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bir Sezon Daha Bitiyor

Turkcell Süper Lig'de 34 haftalık 2008-2009 sezonu yarın oynanacak maçlar sonunda tamamlanacak. Şampiyonun ve küme düşecek son takımın belirlenecek olmasının yanı sıra, Avrupa kupalarına katılacak takımlar da belli olacak.


Son haftaya girilirken liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş şampiyonluğun en büyük adayı. En yakın rakibi Sivasspor ile arasında 2 puan fark bulunan Siyah-beyazlılar, deplasmanda oynayacağı Denizlispor maçını kazandığı takdirde şampiyonluğunu ilan edecek. Beşiktaş berabere kalırsa Sivasspor şampiyon olabilmek için deplasmanda karşılaşacağı Galatasaray'ı en az 3 farkla yenmek zorunda. 3. sırada yer alan Trabzonspor'un şampiyonluk şansı ise çok az. Bordo-Mavili takım Beşiktaş'ın yenilmesini, Sivasspor'un puan kaybetmesini bekleyecek olmasının yanı sıra, sahasında karşılaşacağı Fenerbahçe'yi de farklı mağlup etmek zorunda. Bordo-Mavili takımın Beşiktaş ile arasında bulunan genel averajdaki 8 gollük farkı kapatması gerekiyor.
Süper Lig'de Hacettepespor ve Kocaelispor'un ardından küme düşecek son takım ise son hafta oynanacak karşılaşmalar sonunda ya Antalyaspor ya da Konyaspor olacak. Gençlerbirliği'nin zayıf da olsa düşme tehlikesi bulunuyor.
AVRUPA KUPALARI...
Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ne gitmesi için maçtan mutlaka puan alması gerekiyor. Yenilgi durumunda ise Bursaspor'un, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u en az 8 farklı mağlup etmesi gerekli.

UEFA Avrupa Ligi'ne gitmesi kesinleşen tek takım Fortis Türkiye Kupası finalisti Fenerbahçe. Galatasaray, Bursaspor ve Fenerbahçe arasındaki üçlü averajda, sarı-lacivertliler her iki takıma da üstün durumda bulunuyor. Üçlü averajda, Fenerbahçe'nin ardından en iyi takım Bursaspor görünüyor. 3 takım arasında üçlü averaj sıralamasında, Fenerbahçe 7, Bursaspor 6 ve Galatasaray 4 puan topladı.
Galatasaray ile Bursaspor arasındaki ikili averaj ise eşit durumda bulunuyor. Ligde her iki takım da 2-1'lik galibiyetler elde etti. Bu durumda da puan cetvelindeki genel averaj UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak son takımı belirlerken, Sarı-kırmızılılar, bu konuda avantajı elinde bulunduruyor.
Ayrıca; yeni adı Avrupa Ligi olan UEFA maçlarında 2. ön eleme turu ilk maçı 16 Temmuz'da oynanacak. Ligi 5. bitiren ekibimiz bu maçın rövanşına ise 23 Temmuz'da çıkacak. 3. ön eleme turu maçlarının tarihleri ise 30 Temmuz ve 6 Ağustos. Yani 4. olan takım yeni sezon hazırlıklarına daha geç başlayacağı için daha uzun bir tatil yapacak.
KÜME DÜŞME HATTI
Son haftaya girilirken, Antalyaspor, Konyaspor ve Gençlerbirliği aralarında kümede kalma mücadelesi verecek. Denizlispor kümede kalmayı garantilerken, diğer takımlarla ortaya çıkabilecek üçlü ve dörtlü averajlarda hesabın içinde olacak.
Antalyaspor, son hafta evinde ligde kalmayı garantileyen Ankaragücü ile karşılaşacak. Ev sahibi ekibin ligde kalması için mutlaka maçı kazanması gerekiyor. Kırmızı-beyazlıların yenilmesi veya berabere kalması durumunda Gençlerbirliği ve Konyaspor karşılaşmalarının sonuçları beklenecek.
Gençlerbirliği ise ligin son maçında sahasında Kayserispor'u ağırlayacak. Başkent ekibinin mücadeleden en az bir puan alması gerekiyor. Kırmızı-siyahlıların yenilgisi halinde, Antalyaspor-Ankaragücü ve Konyaspor-Ankaraspor maçlarındaki skorlar küme düşen takımı belirleyecek.
Son haftaya girilirken, kümede kalma şansı en az olan takım ise Konyaspor olarak göze çarpıyor. Yeşil-beyazlıların, sahasındaki son maçta Ankaraspor'u yenmesi gerekirken, aynı zamanda diğer maçlarda da rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek.
Cumartesi günkü maçların ardından sona erecek Süper Lig'de yeni sezon 9 Ağustos'ta başlayacak.
Süper Lig'de son hafta maçlarının programı şöyle:
BUGÜN:
20.00 Hacettepe-Kocaelispor (Ankara 19 Mayıs)
20.00 Gaziantepspor-Eskişehirspor (Kamil Ocak)
YARIN:
20.00 Galatasaray-Sivasspor (Ali Sami Yen)
20.00 Gençlerbirliği-Kayserispor (Ankara 19 Mayıs)
20.00 Antalyaspor-Ankaragücü (Antalya Atatürk)
20.00 Konyaspor-Ankaraspor (Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk)
20.00 Trabzonspor-Fenerbahçe (Hüseyin Avni Aker)
20.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Bursaspor (Atatürk Olimpiyat)
20.00 Denizlispor-Beşiktaş (Denizli Atatürk)
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla