Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-05-2009, 11:09   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
FA Cup Finali : Chelsea - Everton

İngiltere FA Cup Fİnali'nde Chelsea ile Everton 30 Mayıs Cumartesi günü karşı karşıya gelecek.

Şuana kadar iki takım aralarında toplam 115 maç oynarken bunlardan 60 tanesini Chelsea, 48 tanesini Everton kazantı. Takımlar aralarında oynadıkları 47 maçta ise birbirlerine üstünlük sağlayamadılar.
Bu karşılaşma takımların FA Cup'taki 9. buluşması olacak. Bu maçlardan 5 tanesini Chelsea, 2 tanesini Everton kazanırken Everton Chelsea'ye karşı FA Cup zaferini en son 50 yılı aşkın bir süre önce almıştı.
Takımlar FA Cup'ta en son 2005/2006 sezonunda 4. turda karşı karşıya gelmişlerdi. Bu maçların ilki Chelsea'nin sahası olan Stamford Bridge'te oynanırken Chelsea bu maçı 4-1 kazanmıştı. Everton'ın sahası olan Goodison Park'ta oynanan 2. maçta ise takımlar 2-2 berabere kalmışlardı.
FA Cup Finali öncesinden her iki takımın bilgilerine bakacak olursak;
CHELSEA
Click the image to open in full size.
Chelsea 30 Mayıs Cumartesi günü tarihindeki 9. FA Cup Finalini oynayacak. Chelsea bu finali kazandığı taktirde en az 5 kez FA Cup'ı müzesine götüren 11. takım olacak. Wembley Stadium'u açıldığından beri buradaki 5. maçına çıkacak ve Manchester United'ın bu rekorunu egale edecek. Chelsea'de Ashley Cole 6. kez FA Cup finalini oynayacak olurken sadece Arthur Kinnaird, Roy Keane and Ryan Giggs gibi oyuncular 6'dan fazla FA Cup'ta oynama başarısı gösteren oyuncular oldular. Cole bu maçı kazanmaları halinde 5. kez FA Cup madalyasını kazanacak.
Bir zamanlar F. Bahçe forması giyen Nicolas Anelka ise kariyerinin 2. FA Cup Finalini oynayacak. Anelka en son 1998 yılında oynanan Arsenal - Newcastle United maçında oynamıştı ve takımı Arsenal'in 2. golünü kaydetmişti. Anelka bu maçta gol atması halinde FA Cup Finalinde iki farklı kulüp forması altında gol atma başarısı gösteren 4. oyuncu olacak.
Petr Cech, Mickaël Essien ve Frank Lampard Wembley Stadyum'undaki 5. kulüp maşlarına çıkacaklar ve Manchester Unitedlı oyuncular Rio Ferdinand ve Nemanja Vidic'in rekorlarını egale edecekler.
Teknik Direktör Guus Hiddink takımının kupayı kazanması halince Chelsea'ye FA Cup'ı kazandıran 7. teknik adam olacak.
EVERTON
Click the image to open in full size.
Everton bu maç ile 13. FA Cup finalini oynayacak olurken maçı kaybetmeleri halinde 8. finallerini kaybetmiş olacaklar ve yeni bir rekora imza atacaklar. Kazanmaları halinde ise 6. FA Cup zaferlerini kazanmış olacaklar. Everton kalecisi Tim Howard 2 FA Cup finali oynayacak ilk Amerikan oyuncu olacak. 1993 yılında FA Cup finali oynayan diğer bir Amerikan futbolcu ise John Harkes'ti.
Phil Neville, Manchester United forması giydiği yıllarda 1996, 1999 ve 2004 yıllarında FA Cup finalinde oynarken bunların üçündede kupayı kaldırma şansını elde etmişti. Marouane Fellaini, bu karşılaşma ile FA Cup'ta final oynayan ikinci Belçikalı oyuncu olurken ilk Belçikalı oyuncu 22 yıl önce(1987) Tottenham Hotspur’s forması giyen Nico Claesen olmuştu. Daha önce Manchester United forması altında FA Cup finali oynama şansı yakalayan Louis Saha sakatlığı sebebi ile bu maçlarda forma giyememişti.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla