Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-05-2009, 23:29   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
FA Cup Chelsea'nin

İngiltere FA Cup Final karşılaşmasında Chelsea Everton'u 2-1 mağlup etti. Wembley Stadı'nda oynanan ve 90 bin futbolseverin izlediği karşılaşmanın gollerini Chelsea adına 20. dakikada Drogba ve 71. dakikada Franck Lampard kaydederken, Everton'un tek golü 1. dakikada Luis Saha'dan geldi.
Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Everton daha 1. dakikada Luis Saha'nın golüyle 1-0 öne geçti. Chelsea bu golün şokunu üzerinden atıp Eveton ceza sahasına akınlarını arttırdı ve 20. dakikasında Didier Drogba'nın sert kafa golü duruma 1-1'lik eşitlik geldi ve soyunma odasına iki takım da eşitlikle girdi.
İkinci yarıda oyunun kontrolünü tamamen eline alan Chelsea rakibini iyice boğmaya başladı. 71. dakikada sahneye Franck Lampard çıktı. Yıldız oyuncu yaklaşık 20 metreden sol ayağıyla yaptığı mermi gibi vuruş Everton ağalarıyla buluştu
Devler Ligi ve Premier Lig'de aradığını bulamayan Chelsea sezonu İngiltere'nin en prestijli olan FA Kupası'yla kapattı.
Bu sonucun ardından, 1872 yılından bu yana yapılan ve dünyanın futboldaki ilk kupa organizasyonu sayılan Federasyon Kupası'nın 127. finalinde gülen taraf FC Chelsea oldu. Londra ekibi, bu kupayı 5. kez müzesine götürmenin sevincini yaşarken, finalde karşılaştığı Everton ile de kupayı kazanma sayılarını eşitlemiş oldu.

Federasyon Kupası'nı en çok kazanan kulüp ise, bu kupayı 11 kez müzesine götüren Manchester United. Öte yandan Luis Saha'nın, final karşılaşmasında attığı gol, Federasyon Kupası tarihinin en erken golü oldu.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla