Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-08-2006, 20:44   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Azmin adı Elvan!

19. Avrupa Atletizm Şampiyonası'na bayanlar 10 bin metrede hayal kırıklığı ile başlayan Türkiye, peş peşe gelen başarısız sonuçların ardından, milli atlet Elvan Abeylegesse'nin büyük özverisiyle kazandığı bronz madalya ile nefes aldı.
Şampiyonanın ilk gününde altın madalya hedefiyle çıktığı 10 bin metre finalinde beklenmedik bir şekilde sakatlanarak mücadeleyi yarıda bırakan milli atletin bozulan morali ve kaybolan cesareti, milli takım sporcularının ve antrenörü Ertan Hatipoğlu'nun yoğun motivasyonu ve desteği ile 7 gün içinde yeniden hedefe konsantre olmasını sağladı.
Sakatlığın ertesi günü İsveçli uzman Mikael Molin ile başlayan tedavinin ağırlığını, hafta boyu süren acı dolu antrenmanlardaki sıkıntıları sessiz sedasız aşan milli atlet, 5 bin metre finalinin koşulacağı düne gelindiğinde, yarışın başlamasına 20 dakika kalana kadar kesin kararını verememişti. Hafta boyunca kendisini motive etmeye çalışan arkadaşlarını tribünlerde gören Abeylegesse, finali koşmaya karar verdi.
Parmak ucuna her bastığında sağ aşil tendonunda tekrar eden büyük acıya 3 bin metre dayanan milli atlet, yarışın 8. turunda 10 bin metredeki gibi yine yarışı bırakmak istedi. Her metrede kendisini destekleyen arkadaşlarını ve Türkiye'nin beklentilerini düşündüğünü ifade eden milli atlet, tüm sıkıntısına rağmen "Devam" kararı aldığını belirtti. En ufak bir yorgunluk hissetmeden son düzlüğe geldiğini, ancak ağrıları yüzünden yapamadığı sprint nedeniyle altın madalyayı kaybettiğini açıklayan Abeylegesse, "Sakatlığıma karşın Türkiye'ye madalya ile döndüğüm için çok mutluyum" dedi.
ELVAN'A İLETİŞİM YASAĞI
10 bin metrenin Elvan'a getirdiği sakatlığın yanı sıra yaşadığı psikolojik çöküş, tüm kafilede moralleri alt üst etti.
Elvan ile günlük motivasyon seansları yapan ve tedaviler ile antrenmanlarda yaşadığı acıyı unutturmaya çalışan antrenörü Ertan Hatipoğlu, milli atletin cep telefonuna el koyarak, Türkiye ve Etiyopya dahil, hiç kimseyle konuşmasına izin vermedi.
Özellikle sakatlığı ile ilgili ailesinden gelecek tepkiler ile milli atletin yüz yüze kalmasını engellemeye çalışan Hatipoğlu, uzman Molin'in tedavide yol kat etmesiyle birlikte motivasyon çalışmalarına da hız verdi.
Milli atlete, Dünya Kupasına katılma şansının bu yarışa bağlı olduğunu ve yeni sezon öncesi gelecek başarının, genç sporcunun geleceğine sağlam bir katkı yapacağını anlatan Hatipoğlu, son kararı Abeylegesse'ye bırakarak yarış saatini beklemeye başladı.
Koşma isteği ile acıları içinde gelgitler yaşayan milli atlet, tüm milli takıma veTürk sporuna örnek bir kararlılıkla çıktığı yarışta, kimsenin beklememesine karşın, Türkiye'ye madalya ile döneceği bir başarıyla yarıştı ve Avrupa Şampiyonası'nda kürsüdeki yerini alarak "Büyük Atlet" olma yolunda önemli bir adım attı.
Abeylegesse, madalyası boynunda basın mensuplarına poz verirken, bir hafta boyunca asık kalan, acısını ve tedirginliğini eksiksiz yansıtan yüzü ilk defa güldü.
Yarış sonrası koşarak odasına giden Elvan, bir hafta boyunca uzak kaldığı telefonuyla sevdikleriyle saatlerce hasret giderdi.

13.08.2006Click the image to open in full size.
Kaynak : AA Click the image to open in full size.
xarizma Ofline   Alıntı ile Cevapla