Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-06-2009, 15:51   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gözüne Bıçak Saplandı

Click the image to open in full size.
Şanlıurfa'da 10 yaşındaki bir kızın gözüne saplanan ekmek bıçağı 2 saat süren ameliyatla çıkartıldı.

MUCİZE AMELİYAT!

Yaklaşık 1 saat gözünde ekmek bıçağıyla hastaneye gelen kızın beynine kadar giden bıçağın görme fonksiyonlarını engellemediği belirtildi.

Akçakale ilçesi Hayati Harrani Mahallesi'nde oturan Meryem Tuğtimur, evde kardeşleriyle oyun oynarken merdivenlerden düştüğü sırada gözüne ekmek bıçağı saplandı. Meryem Tuğtimur Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çekilen röntgenlerden sonra bıçağın gözün içinden girerek sağ beyine kadar ulaştığı belirlendi.

Hastane doktorları Op. Dr. Mahmut Şubası, Op. Dr. Özkan Özger ve Anestezi Uzmanı Hüseyin Ulaş Pınar tarafından 2 saat süren başarılı bir ameliyatla bıçak yerinden çıkarıldı.

Click the image to open in full size.










Click the image to open in full size.













Yoğun bakıma alınan Meryem Tuğtimur'un hayati tehlikesinin bulunmadığı, beyninde kanama olmadığı için görme fonksiyonlarında bir sorun teşkil etmediği kaydedildi.

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlarla birlikte hastayı ziyaret eden Hastane Başhekimi Doktor Ahmet Çakır, bu ve buna benzer vakalara çok ender rastladıklarını belirterek, başarılı geçen operasyon sonucu hastanın sağlık durumunun şimdilik iyi olduğunu söyledi.

Çakır, bir hafta boyunca hastanede müşahede altında tutulacak hastanın daha sonra taburcu olacağını ifade etti.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.

Konu Mehmet tarafından (02-06-2009 Saat 19:17 ) değiştirilmiştir..
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla