Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-08-2006, 00:11   #91
{ThE DieSeL...}}
Banned

{ThE DieSeL...}} - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ay-yıldızlı nüfus cüzdanına sahip her vatandaş yasalar önünde eşittir. Yazısız kurallar, gelenekler ve teamüllerle ayakta duran kurumların da bütün Türk vatandaşlarına aynı saygıyı gösterip, aynı hakları tanıması gerekir. Basketbolda Ermal milli olabiliyor, atletizmde Elvan Türkiye adına rekor kırabiliyorsa, “Aurelio milli takıma çağırılırsa protesto ederim” diye kampanya başlatmak, hiçbir ilkeye sığmaz, komik kaçar. Düpedüz ırkçılık bu, en hafif deyimle dünyanın nereye gittiğini bilmemek...
Bu tür sığ bir ön yargıdan sıyrılıp milli takıma çağdaş düşüncenin kapılarını açan kim olursa olsun, ben onun elini sıkarım. Bu görüşü Ersun Yanal dile getirmiş ya da Fatih Terim, benim için fark etmez. Ama asıl gözden kaçırılmaması gereken, 70 milyon olmakla şişinen bir ulusun, milli takımına Aurelio’dan daha iyisini yetiştirememesi ve Brezilyalı’dan medet umması...
Bu da Türk futbolunun ayıbı!

Bu laflar yiğiter uluğa ait.Sonuna kadar katılmakla beraber bişey daha eklemek istiyorum.Sen zamanında naim süleymanoğlunu türk yapıp madalyalar alacaksın,elvanı türk yapıp madalyalar alacaksın şimdi aurelioya karşı çıkacaksın olmaz diye.Olurmu böyle birşey ya,kendini türk zannedip o nufus kagıdına sahip herkeze eşit davranılmalıdır.