Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-06-2009, 15:06   #1
beşiktaşkımm
SeNi SeVmEyEn ÖlSüN
 
beşiktaşkımm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Kartal kanaryayı tahtından etti

Medya Takip Merkezi`nin (MTM) Mayıs ayı içerisinde, gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde yayımlanan 11 bin 305 haberi tek tek raporlayarak oluşturduğu medya gündemi raporuna göre, aylardır spor medyasının gündeminden düşmeyen Fenerbahçe`nin tahtına Beşiktaş oturdu.

Fortis Türkiye Kupası`nın ardından Turkcell Süper Lig`de de şampiyonluğa ulaşan ve sezonu çifte kupayla kapatan Beşiktaş, medyada da rakiplerini geride bıraktı.
Ligde yakaladığı başarılı performansıyla da sporseverlerin ilgisini çeken Beşiktaş`ın haber sayısında yüzde 36 artış yaşandı.
Ay boyunca, toplam 24 bin 540 haber ve yazıya konu edilen Beşiktaş`ın ekranlarda kalma süresi ise 151 saati aşkındı. MTM`nin araştırma raporuna göre, ayın en çok konuşulan ikinci spor kulübü, Fenerbahçe oldu.
Uzun süredir medyanın gözde takımı olan Fenerbahçe`ye ilgi, azalma gösterdi. Önceki aya göre haber oranı yüzde10 düşüş gösteren Fenerbahçe, toplam 23 bin 590 haber ve yazıya konu edildi.
Aynı araştırma sonuçlarına göre, ayın en popüler üçüncü spor kulübü Galatasaray`dı. Ay boyunca, 18 bin 207 habere konu edilen Galatasaray`ı, 11 bin 184 haberle Trabzonspor, 10 bin 145 haberle yüksek performansıyla dikkatleri üzerine çeken Sivasspor izledi.
Beşiktaş`ın sezonu çifte kupayla kapatmasında büyük pay sahibi olan isimlerden Slovak yıldız Filip Holosko, ayın en çok habere konu olan sporcu oldu. Mayıs ayında baba olmasıyla da gündeme gelen Holosko ay boyunca toplam 2 bin 201 haber ve yazıya konu oldu. Holosko`nun haberleri önceki aya oranla yüzde 40 artış gösterdi.
Rapora göre, Mayıs ayının en çok konuşulan bir diğer sporcusu, Rodrigo Alvaro Tello oldu. Mustafa Denizli`nin, Tello`nun beklentilerini karşılamadığını açıklaması ayın dikkat çeken konu başlıkları arasında yerini aldı. Tello toplam 2 bin 171 haberde yer aldı.
MTM`nin yaptığı aynı araştırma sonuçlarına göre, en çok haber olan diğer futbolcular, 2 bin 74 haberle Alex De Souza , 1.972 haberle Diego Lugano oldu.
Geçtiğimiz ayın en çok haber olan sporcusu olan Arda Turan, Mayıs ayında listenin sekizinci sırasına geriledi. Haber oranı yüzde 54 düşüş gösteren Turan, toplam bin 586 haberde yer aldı.
Gazeteport
__________________
Click the image to open in full size.
Ablasının birtanesi..
Bir Çocuk Gülsün,Dünya Gülsün!..:)

beşiktaşkımm Ofline   Alıntı ile Cevapla