Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-06-2009, 09:18   #1
Vedat_Okyar_Kalbimizde
Banned
 
Vedat_Okyar_Kalbimizde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Maldini'nin izinde yürüyorum"

"Maldini'nin izinde yürüyorum"

Türk futbolunun istikrar sembollerinden olan ve Milli Takım ile Beşiktaş’ta yıllardır başarıyla forma giyen İbrahim Üzülmez, 4 yıl daha yeşil sahalarda boy göstereceğini söyledi.
Beşiktaş’a geldiği günden beri sol kanatta rakipsiz olan ve yerine bir sürü alternatif isimler transfer edilse de formasını kaptırmayan İbrahim Üzülmez, "İtalyan futbolunun efsane ismi Maldini’nin izinde yürüyorum. O da yıllarca Milli Takım ve Milan formasını giydi, tarihe geçti. Ondan ne eksiğim var. Fazlamın olduğuna inanıyorum. Futbolda hedef olacak. Bendeki hedef sonsuz. Fatih Terim Hocam da Mustafa Denizli de bana güvenip forma veriyorlar, sahaya sürüyorlar. Ben de elimden gelenin en iyisini veriyorum" diye konuştu.
İnsanın zoruna gidiyor
Azerbaycan ile yapılan hazırlık maçında ay yıldızlı forma altında da golle tanışan tecrübeli futbolcu, "Türk futbolcusu yetenekli. Ama yabancılar ile arasında astronomik bir para farkı oluyor. İsmi duyulmamış yabancılar buraya gelip, bizlerden fazla kazanıyor. İnsanın zoruna gidiyor. Artık Bunun farkına varılmalı. Türk futbolcusunun yaptığı işten çok yaşı konuşuluyor. Bu da futboldan anlamayanların ürettikleri şeyler. Teknik adamlar işlerine yaramayan ve takımına katkı sağlamayan oyuncuya bir saniye bile tahammül etmezler. Ben işimi iyi yaptığıma inanıyorum. Sonuç da ortada. Hem Milli Takım hem de Beşiktaş’ta ilk 11’de oynuyorum" dedi.
Ayaklarım titredi
"Şu anda 35 yaşındayım. Yolun yarısına geldim" diyen İbrahim Üzülmez, şöyle devam etti: "En az 4 yıl daha oynar, koşarım. Sahaya çıktığımda karşımda kim olursa olsun tanımıyorum. Özellikle bir defans oyuncusu olarak rakibe top kaptırmamak için bacağım kırılma pahasına mücadele ediyorum.
İbrahim Toraman ile aramda geçen olaydan dolayı hala utanç duyuyorum. Beşiktaş’ta kaptandım. Bandı elimden aldılar. Kendime gelemedim. Son maçımızda Denizlispor önünde hocam Mustafa Denizli, bandı koluma taktığında gözümden yaşlar süzüldü. O dakikadan itibaren oyundan koptum. Ayaklarım titredi. Milli Takım’da da Fatih hocam bana her zaman güvendi. 2010 Dünya Kupası finallerine gideceğiz. Buna ülke olarak inanmalıyız."
41 yaşında veda etti
İtalyan futbolunun son yıldızlarından olan Paolo Maldini, 1984 yılında başladığı Milan macerasını 2009’da sonlandırdı. 1968 doğumlu olan sol kanat oyuncusu 41 yaşında yeşil sahalara veda etti. İtalya’da 8 Lig, 3 kupa, 7 Şampiyonlar Ligi, 5 Süper Kupa, 2 de Dünya Kulüpler Kupası Şampiyonluğu mutluluğu yaşadı. 647 kez Milan forması giydi 29 gol attı. İtalya Milli Takımı’nda da 126 maça çıkıp 7 kez fileleri havalandırdı.


04.06.2009

@import "/css/hovertip.css";
__________________
Click the image to open in full size.
Vedat_Okyar_Kalbimizde Ofline   Alıntı ile Cevapla