Alıntı:
| itake´isimli üyeden Alıntı
esrar ve şarap
aslına bakarsanız içmesini bilene helaldir 
eski tasavvufçular aydınlar sanatçılar ve bilımum kahır erbabı kullanmıştır bu meretleri  sorun içmesini bilmekte. e tabi içip içip adamların ailelerinin yakın fertlerine misafirperverlik göstermek ayrı bir olay. anadolu yapısı itibariyle misafirperferdir eh bu durumda  misafir perverliğide bilmek gerekir bence beşiktaş taraftarıda bunların hepsini bilen adam gibi adamlardır.
bu soganı nasıl anladığınızla alakalı birşeydir. evet klasik anlamda bakıldığında baba esrar nedir diyen bir çocuğa cevap vermek o bakış açısıyla zordur ama içmesini bilen yada anlamını kavrayan gerekli açıklamayı yapar.
savunduğumdan değil ben hiç esrar içmedim şarabıda çok sevmem rakıdır adam gibi içtiğim oda 2 bilemedin 3 kadehtir ama arkadaşlar esrar ve şarap bu ülkenin bu kültürün içinde olan birşeydir ve beşiktaş seyircisini öne çıkaran şey beslendiğimiz bu kültürdür. buna realist gözle değil biraz tasavvuf gözüyle bakmak gerekir bence. biratz tarih ve tasavvuf ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar anlarlar. |
Şaraba birşey demiyorum ama esrar içmenin kültürümüzle ne alakası var savunalacak ne tarafı var anlamıyorum???