Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-06-2009, 18:47   #65
İbodaca
 
İbodaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Organ nakledilen kişi kurtulacak diye bir garanti yok..Bi çok hasta masada kalıyor..Ya da organ uyuşmazlığından kısa süre içinde hayatını kaybediyor..Bunlar işin olumsuz tarafı..

Diğer tarafı daha güzel, daha hayırlı bence...Ölmek üzere olan bir insanın, benim sayemde tekrardan hayata tutunması ne kadar güzel bir şey olsa gerek..Hele ki nakledilen beden çocuksa, gençse bence bunun sevabı pahabiçilemez..

Organ naklinin kıyısından döndüm ben de..Allah yardım etti, doktorlar da çabaladı, o dereceye ulaşmadı durumumuz..Allah'a şükür..Ama 3-4 gün daha bir iyileşme olmasaydı aileme organ arayışına geçin talimatı verecekti doktorum..Ve oda arkadaşım da aynı organı tam 2 yıldır bekliyordu..O nakilsiz de devam ederdi fakat bizim durum daha ciddi olduğu için o kadar vakit olmayacaktı muhtemelen..

Organ'a ihtiyacı olan, hayat'a, yaşamaya ihtiyacı olan okadar hasta var ki..O kadar beden var ki..Herbiri, organını bağışlayan kişiye ömür boyu dua edecek kadar içten..Bir okadar da çaresiz..

Organ bağışının yaygınlaşması gerektiği düşüncesindeyim...Allah'ın karşısına eksik gitmek istemiyorum diyenler var..Allah (c.c), hayat kurtaran kuluna nasıl bir olumsuzluk yapabilir ki..Ya da biz hayat kurtardığımz için kendimizi nasıl mahçup hissedebiliriz?



--------------------------------------------------------------------------------------

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun 6 Mart 1980 tarih ve 196 sayılı kararına göre organ bağışı İslam dinine göre caizdir. Kur'an-ı Kerim'de de (Maide Suresi, Ayet 32'ye göre) "bir kişiye hayat vermek, bütün insanlara hayat vermeye eşdeğer" sevaptır.

Konu İbodaca tarafından (07-06-2009 Saat 18:48 ) değiştirilmiştir..
İbodaca Ofline   Alıntı ile Cevapla