Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-06-2009, 11:43   #6
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.

Hidayet'ten Kobe Bryant'a harika blok!

NBA'de pazartesi sabaha karşı oynanan NBA Finali 2. maçında milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic ile Los Angeles Lakers Staples Center'da karşı karşıya geldiler.
Normal süresi 88-88 berabere sona eren karşılaşmayı ev sahibi ekip Los Angeles Lakers 101-96 mağlup kazanarak seride 2-0 öne geçti.
Konuk ekip Orlando Magic'te ise Rashard Lewis'in 34 sayı, 11 ribaund, 7 asistlik performansı mağlubiyeti engelleyemezken temsilcimiz Hidayet Türkoğlu karşılaşmada 22 sayı, 6 ribaund, 4 asistlik performans sergiledi. Dwight Howard 17 sayı, 16 ribaund, 4 asistlik performansı ile skora katkıda bulunan bir diğer isim oldu.
Hidayet özellikle kritik dakikalarda takımının saha içi liderliğini üstlenirken normal sürenin son saniyesinde Kobe Bryant'a yaptığı blok ile maçın kaderini etkiledi. Hido, bloğun ardından, aldığı mola sonunda topu kenardan oyuna sokarak Courtney Lee'yi topla buluşturdu ancak çaylak oyuncu pota altından kaçırdığı basketle maçın uzamasına neden oldu.
HİDAYET'TEN HARİKA BLOK
Karşılaşmda normal sürenin bitimine 2 saniye kala Hidayet Türkoğlu Kobe Bryant'a yaptığı harika blokla izleyenlere unutulmayacak bir an yaşattı. Kobe hızla sayıya doğru giderken milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu Kobe'nin arkasından harika yükselerek basketbolseverlere harika bir blok izletti.
HİDAYET TÜRKOĞLU'NU ÜNLÜ AKTÖR JACK NICHOLSON TESELLİ ETTİ
NBA final serisi ikinci maçında 22 sayı, 6 ribaunt ve 4 asistlik performansına rağmen takımı Orlando Magic'in, Los Angeles karşısında 2-0 geriye düşmesine engel olamayan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nu maç sonunda Amerikalı ünlü aktör Jack Nicholson teselli etti.
İyi performansının yanı sıra normal sürenin bitimine 0.6 saniye kala Lakers'ın yıldızı Kobe Braynt'a yaptı müthiş blokla maçı uzatmaya götüren Hidayet Türkoğlu, "İyi oynamama rağmen maçı kaybedince sevinemiyorsun. Bundan sonra da iyi oynayıp takımımın kazanması için yardımcı olmaya çalışacağım. Seride bundan sonra 3 maçı kendi sahalarında oynamalarının avantaj olduğunu ifade eden milli basketbolcu, "Seyircimiz heyecanla bizi bekliyor. Onların önünde hep iyi oynamışısızdır. İnşallah biz de onlara layık olacak performansı sergileyerek Los Angeles'a tekrar geliriz" dedi.
Amerikalı ünlü aktör ve tam bir Los Angeles Lakers fanatiği olan Jack Nickholson ile maç sonrasında aralarında geçen diyalog hatırlatılan Hidayet, "9 senedir NBA'de oynadığım için aramızda iyi bir diyalog var. Maçtan sonra da beni tebrik etti ve gayet iyi oynadığımı söyledi. Orlando'da başarılar diledi" şeklinde konuştu.
Amerikan Medyası'nın kendisine Turkish Michael Jordan" lakabını takmasıyla ilgili ise yıldız basketbolcu, "Benim için gurur verici tabiki. Çünkü Michael Jordan basketbol dünyasının gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu. Yaptığım işlerden dolayı son derece mutluyum. Hem kendimi hem ailemi hem de ülkemi en iyi şekilde temsil ediyorum. Bu beni ayrıca mutlu ediyor. İnşallah NBA şampiyonluğuyla Türkiye'ye dönerim ve şampiyonluğu kutlarım" şeklinde konuştu.
Yakın zamanda kızı Ela'nın doğumuyla baba olmasının kendisi doping etkisi yaptığını kaydeden Hidayet Türkoğlu, "Allah herkese kısmet etsin. Benim eşimin ve ailemin hayatını değiştirdi. Eve gidince dünyadan kopuyorum ve sadece onunla oynamak, onun gülüşünü görmek, kokusunu almak beni başka bir boyuta sokuyor diyebilirim. Allah'a şükrediyorum" ifadelerini kullandı.
__________________
alpler Ofline