ESAS OLAN FUTBOLCUNUN TERCİH ETTİĞİ TAKIMDIR!
Kayserisporlu Mehmet Topuz`un transferi spor kamuoyunu hâlâ meşgul ederken Fenerbahçe`nin efsane başkanlarından Ali Şen, olaya farklı açıdan yaklaşarak net konuştu.
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yaşanan Mehmet Topuz krizinin bir benzerini 29 yıl önce Zonguldaksporlu İsa Ertürk`le yaşadığını hatırlatan Ali Şen, "Transferde esas olan futbolcunun hangi takımı tercih ettiğidir. Mehmet Topuz, Beşiktaş`ı istiyorsa ben ona `güle güle git` derdim." diye konuştu.
Yaptığı açıklamalarla ses getiren Sarı-Lacivertli kulübün unutulmaz başkanı Ali Şen, Mehmet Topuz transferinde yaşanan gelişmeleri Zaman`a değerlendirdi. 1980 yılında İsa Ertürk için Fenerbahçe ile Beşiktaş`ın karşı karşıya geldiğini anlatan Şen şunları söyledi: "29 yıl önce buna benzer bir transfer olayını bizzat yaşadım. 1980-81 sezonuydu ve ben Fenerbahçe`nin Dış İlişkiler Komitesi`nin başındaydım. O dönem Beşiktaş, transferin gözde futbolcusu Zonguldaksporlu İsa Ertürk`ün bonservisini almıştı. Fakat ben Fenerbahçe`ye gelmek isteyen İsa`ya gizlice imza attırdım. Aynı Mehmet Topuz olayında olduğu gibi büyük tartışmalar yaşandı. Nihayetinde üç kulübün başkanı bir araya gelerek uzlaşma sağlandı ve İsa`ya Fenerbahçe formasını giydirmiştik."
haber1903