Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-06-2009, 10:40   #1
вєšιктαš
 
вєšιктαš - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 ŞAKA DEĞİL: Kaka 6 yıllığına Real Madrid'de! (Kaka: "Kriz nedeniyle transfer oldum")

Click the image to open in full size.

Real Madrid, Milan'ın dünyaca ünlü yıldızı Kaka'yı transfer etti. Medyanın haftalardır gece gündüz işlediği bu yılın transfer hikâyesi, her iki kulübün internet sitelerinden yapılan resmî açıklamalarla nihayete erdi. Real Madrid'den Milan'a 64.5 milyon avro bonservis bedeli giderken, Kaka'nın da yılda 9 milyon avro kazanacağı öğrenildi.

Kaka artık Real Madrid'de forma giyecek. Transfere ilişkin ilk açıklama Real Madrid Başkanı Florentino Perez tarafından yapıldı. Daha sonra da her iki kulübün internet sitelerinden hemen hemen aynı dakikalar içerisinde resmi açıklamalar yayınlandı. Kaka için Real Madrid'in Milan'a 64.5 milyon avro, bonservis önceki kulübü Sao Paolo'ya da 2.7 milyon avro yetiştirme bedeli ödeyeceği belirtildi. Yılda 9 milyon avro maaş alacak olan Kaka'nınsa 6 yıllık sözleşmeye imza attığı öğrenildi.

AC Milan: "Onun yeri doldurulamaz"

Milan Kulübü'nün resmî açıklamasında, "Kaka önümüzdeki sezondan itibaren Real Madrid'de oynayacak" denilirken, Brezilyalı yıldıza oldukça hoş bir teşekkür mesajı iletildi. Açıklamada, Kaka'nın geçtiğimiz 6 yıl içerisinde elde edilen tüm zaferlerde oynadığı rol için kendisine teşekkür edilirken, "Teknik açıklar, ağır olsalar bile bir şekilde kapatılır. Ancak Kaka gibi sorumluluk ve profesyonelliğin bu denli parlak bir örneğinin yerini doldurmak zor olacaktır. AC Milan Kulübü, tüm yöneticileri, oyuncuları ve taraftarları adına dostluk ve sevgiyle kendisine kariyerinin devamı için en iyi dileklerini sunar" ifadelerine yer verildi.

Real Madrid'in açıklaması

İspanyol Kulübü'nden yapılan kısa açıklamadaysa, "Ricardo Izecson dos Santos Leite (Kaka), AC Milan ile yapılan anlaşmanın ardından Real Madrid oyuncusu olmuştur. Brezilyalı futbolcu sağlık testlerinden de başarıyla geçmiştir. Kaka, Real Madrid ile önümüzdeki 6 yıl için sözleşme imzalamıştır" denildi.

Bu üçüncü takımı

Artık Real Madrid'in başarısı için ter dökecek dünyaca ünlü Brezilyalı maestro, 2003 yılından bu yana Milan'da oynuyordu. İtalyan kulübünün formasıyla çıktığı 193 resmî karşılaşmada 70 gole imza atan Kaka, hücum ağırlıklı oynayan orta saha oyuncuları klasmanının yanısıra, tüm mevkilerde dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak kabul ediliyor. Profesyonel futbol kariyerine 2001 yılında, Milan'dan önce formasını giydiği Sao Paolo'yla başlayan Kaka, 2002'den bu yana düzenli olarak çağrıldığı Brezilya Milli Takımı'yla da 63 maça çıkarken, bu karşılaşmalarda 23 kez rakip fileleri havalandırdı.

Tam bir yıldız | Kaka Brezilya'nın A Milli Takım kadrosuna ilk 22 yılında çağrılmıştı.

Ödüle, kupaya doymuyor

Kariyerinin şu âna kadarki zirvesine 2007 yılında ulaşan 27 yaşındaki yıldız, o yıl hem Altın Top hem de FIFA Dünyanın En İyi Futbolcusu ödülüne lâyık görülmüştü. Brezilyalı yaşayan efsane, son iki yıldır Time dergisinin ünlü "Dünyada yılın en etkili 100 kişisi" listesine de giriyor.

Milan formasıyla 2004 yılında Serie A ve İtalya Süper Kupası şampiyonluğu yaşayan Kaka, 2007 yılındaysa hem Şampiyonlar Ligi hem UEFA Süper Kupası hem de FIFA Dünya Kulüpler Kupası sevincine ortak olmuştu. Kaka, Brezilya Milli Takımı'nın 2002 yılında Dünya Kupası'nı ve 2005 yılında Konfederasyon Kupası'nı kazanan kadrolarında da yeralmıştı.

Tam adı Ricardo Izecson dos Santos Leite olan Kaka 1.87 cm boyunda.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Kaka: "Kriz nedeniyle transfer oldum"

Real Madrid’in yeni süper yıldızı, transferinin ardından ilk kez konuştu. Real Madrid'e transferinde özellikle de ekonomik krizin etkili olduğunu ifade eden Brezilyalı süper yıldız, Zidane'ın kullandığı 5 numaralı formayı giymek istemediğini söyledi.

Brezilya’nın Recife şehrinde bulunan Kaka, 65 milyon avroluk transferinin doğrulanmasının ardından medya mensuplarıyla biraraya geldi. Transfer sürecine ilişkin olarak bilgi veren Kaka, “Niyetim Milan’da kalmaktı fakat dünyadaki ekonomik kriz, Milan da dahil olmak üzere birçok kulübü etkiledi. Bu durumda Milan yönetimiyle konuştum ve transferimin iki taraf için de en iyisi olduğuna karar verdik” dedi.

5 numaralı formayı reddetmiş

Zinedine Zidane’ın beş numaralı formasını giymesi beklenen Kaka, bu teklifi kibarca reddetmesine de değinerek, “5 Numarayı giymek büyük sorumluluk. Zidane, Real Madrid ve Fransa Millî Takımı için çok önemli bir futbolcu. Onunla aynı forma numarasını kullanmak istemedim. Yine de son kararı vermeden önce beklemek ve görmek gerekiyor” diye konuştu.

Real Madrid’in kendisine vaadettiği serüvenin çok cazip olduğuna dikkat çeken Kaka, “27 yaşındayım ve bir oyuncu olarak herşeye ulaştım. Oraya dünyanın en iyi oyuncularından biri olarak gideceğim. Ancak yeni takımımla henüz bir başarıya ulaşmış değilim. Bu benim yeni motivasyonum olacak. Beraber birçok kupa kazanacağız. Başkan, hem Avrupa’nın hem de İspanya’nın şampiyonu olabilmemiz için hâlâ transfer görüşmelerini sürdürüyor ve çok alternatifli bir kadro kurmaya çalışıyor” dedi.

Beckham'dan Kaka'ya tavsiyeler

Kaka, Milan’da beraber oynadığı Real Madrid’in eski yıldızlarından David Beckham’ın kendisine İspanya’ya transferiyle ilgili birkaç tavsiyede bulunduğunu belirterek, “Beckham bana Real Madrid’in mükemmel bir kulüp ve oyunculuk yeteneğimi daha daha geliştirebileceğim bir yer olduğunu söyledi. Raul ve Iker Casillas gibi efsane isimlerle oynayacağım için çok heyecanlıyım. Kulübe tarihî başarılar kazandırmak adına önemli bir role sahip olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Anlaşma çoktan sağlanmış

Anlaşmanın uzun zaman önce anlaşmanın sağlandığını; ancak konuşmak için kulüplerden resmi açıklamanın yapılacağı günü beklediğini ifade eden Kaka, Milan’a da bir veda mesajı göndermeyi unutmadı:

“Bana mutlu anılar bırakan Milan’a ve Başkan Silvio Berlusconi’ye her zaman minnettar kalacağım”
__________________
Click the image to open in full size.
вєšιктαš Ofline   Alıntı ile Cevapla