Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-06-2009, 13:03   #1
dumanx77
∂υмαη ѕα∂є¢є ∂υмαη
 
dumanx77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon15 Dünyanın en fanatik çeşmesi!

Click the image to open in full size.

Zondguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Şamlar köyünde 14 yıldır şampiyon olan takımın renklerine boyanan çeşme bu yıl, Beşiktaş'ın şampiyonluğu dolayısıyla siyah-beyaza boyandı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Şamlar köyünde bulanan ve 1995 yılından beri her yıl şampiyon olan takımının renklerine boyanan fanatik çeşme, sarı-kırmızı renklerden siyah-beyaz renklere boyandı.

2007-2008 Turkcell Süper Lig şampiyonu olan Galatasaray'ın renklerine boyanan çeşme 2008-2009 yılının şampiyonu olan Beşiktaş'ın renkleri olan siyah-beyaza boyandı.

Köylüler her yıl hangi takım şampiyon olursa olsun el birliğiyle çeşmeyi o takımın renklerine boyadıklarını belirterek, bundan da çok mutlu olduklarını belirttiler.

Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı, Trabzonsporlusu'nun hep bir araya gelerek çeşmeyi boyadıklarını belirten 38 yaşındaki Şaban Yamaner, "Bu geleneğimiz 1995-1996 yılında başladı. Büyüklerimiz başlatmış bu geleneği bizlerde devam ettiriyoruz. Şampiyon olan takımın taraftarı çeşmeyi boyuyor. Ben Galatasaraylıyım ve diğer takım taraftarı olan arkadaşlar yardım ediyoruz. Kendi rengimizin üzerine üzülerek boya vuruyoruz. Ama bir yandan da sevinçliyiz arkadaşlarımıza yardım ediyoruz ve dayanışma içinde çeşmemizi böyle güzelleştiriyoruz. Bizde tartışma filan olmuyor. Olsaydı zaten çeşmemize saldırı olurdu. Çocuklarımız dahi çeşmeyi koruyor. Köye gelelerde fotoğraf çektiriyor" dedi.

Köyde hiç Sivassporlu olmadığını belirten Yamaner, Sivasspor'un şampiyon olması halinde çeşmeyi Sivasspor'un renklerine de boyayacaklarını kaydetti. Yamaner, "Sivasspor şampiyon olsaydı yine kendi aramızda Sivasspor'un renklerine boyayacaktık. Sivassporlu yok ama biz yine de boyayacaktık. Bizim köyümüzü artık fanatik çeşme diye tanıyorlar" dedi.
__________________

Hayat Bu İşte!
Kanatlanıp Gitmek Dururken..
Dört Duvar İçinde Hapsolursun..
Yaşamak İçin Bir Neden Ararken..
Ölmek İçin Bulursun..
..derin..


üf..
dumanx77 Ofline   Alıntı ile Cevapla