Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-06-2009, 09:33   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
M.Topuz olayı

Mehmet Topuz üzerine transfer gelişmelerini ‘Türk gibi’ yürütüp, iç içe soktular. Dileğim, geri kalanını ‘aynen’ sürdürmemeleri, sağduyu ile çözmeleri.

Topuz’la anlaşan Beşiktaş da; Topuz’un sözleşme ile bağlı olduğu Kayserispor ile anlaşan Fenerbahçe de oyuncunun işlerine yarayacağını umarak bunu yaptı.

Ve şimdi şu ‘işlerine ne denli yarayacağı’ konusunu yeniden gözden geçirmeliler.

Böyle bir durumda ‘saygınlık!’ savaşımının ne denli mantıklı olduğunu iyi irdelemeliler. Zira ‘mertlik gösterisinin’ bedeli on milyon avroyu geçebilir.

Kimi ‘Topuz’, kimi ‘Beşiktaş’, kimi ‘ikisi birden’ ayıp etti diyor; kimileri Kayserispor’a, Fenerbahçe’ye bir hata payı ayırıyor. Ki, ısrarla ‘Beşiktaş’ı istiyorum’ diyen adam onlara ne yarar sağlar artık!

Kayserispor sözleşmeli oyuncusunu bir başka kulübe verme hakkına sahip...

Ancak o oyuncu da böyle bir kulüp değiştirmede söz hakkı taşıyor!

İşte özde bu ‘iki hakkın çatışması’ var.

Kayserispor ‘Oyuncumu Fenerbahçe’ye vereceğim’ derken, Topuz da ‘gitmeme hakkımı kullanacağım, ille bir yere verecekseniz, rızam Beşiktaş’adır’ diyor...

Ve Topuz ile kulübü aralarında atmaları gereken bu ilk adımı atmadan başka kulüplerle konuşmuşlar, sözleşmişler!

Çatışan bu iki gerçektir.

Aydın Karabulut Bursa’ya ‘gitmem’ deyince, Beşiktaş gönderemedi!

Haklar çatışmasına kimin penceresinden bakarsanız ona bir ‘hak’ çıkartabiliyorsunuz. Çözüm için olayı tüm boyutları ile ele almak gerek.

Sonunda herkesi yaralayacak bir kabadayıca kapışma yerine ‘mantık çözümü’ yapılmalı. İlk adım Topuz’un hangi takımda ne oranda yararlı olacağını bulmaktır. Denebilir ki, iki taraf da işine yarayacağına inandığı için bu girişimleri başlattı.

Artık herkese yaramaz!

Topuz Kayserispor’da kendini ‘lider ‘ varsaymış, bu da kabul görmüş! İçerde bir teknik adam gibi olmuş... Kimi spiker kardeşimin söylemi ile ‘Topun sahibi oluyor!’ ‘Takım kimliğine’ bireysel kimliği ile ‘el koyuyor!’ Bu kimi zaman iyi sonuç verse de ortalamada yararsız.

O tür liderliği Beşiktaş’ta Fenerbahçe’de sürdürmeye çalışırsa. Uyarılara karşın değişmez ise... İşe yaramaz. Paralara yazık olur.

Güven Taner
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla