Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-06-2009, 15:40   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gençlerbirliği Doll ile anlaştı

Ankara Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen imza töreni'nde Alman teknik adam Thomas Doll, 1 yılı opsiyonlu olmak şartıyla 2 yıllık sözleşmeyi imzaladı.


Artık teknik adam konusunda istikrar sağlamak istediklerini dile getiren Gençlerbirliği Kulüp Başkan'ı İlhan Cavcav, ''Kulüp olarak son 2 yılda büyük sıkıntılar çektik ve 7 teknik adamla çalıştık. Thomas Doll'u uzun araştırmalar sonucunda göreve getirdik. Doll ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladık ancak, sözleşme uzatma opsiyonu bizde. Türkiye'de değerli teknik adamlar var. Hemen hemen calışmadığım teknik direktör kalmadı. Yeni hocamıza yeni ve iyi transferlerle iyi bir kadro vermek istiyoruz. Gençlerbirliği'nde bazı şeyleri değiştirmek istiyoruz. Thomas Doll'un hem Gençlerbirliği'ne hem de Türk futboluna katkı yapacağına inanıyorum. Avrupa kupalarına katılacak, ligde üst sıralara oynayacak ve yeniden Türkiye Kupası'nı kazanan bir takım olmak istiyoruz.Trabzonspor Engin Baytar ve Orhan Şam'ı transfer etmek istiyor ve Kulüp Başkanı Sadri Şener'den bu iki futbolcu için resmi teklif geldi. Henüz cevabımızı iletmedik. Aldığımız karar doğrultusunda Orhan Şam'ı kesinlikle satmayacağız. Engin Baytar'ı ise gerekli ekonomik koşullar sağlanırsa Trabzonspor'a verebiliriz" dedi.
Tarihi başarılarla dolu bir kulübe geldiğini, ancak son 3 yılda yaşananların camiayı olumsuz etkilediğini belirten Alman teknik adam Thomas Doll, ''Gençlerbirliği'ni saygı duyulan bir ekip haline getirmek istiyoruz. Gençlerbirliği, tarihinde önemli başarılar olan bir kulüp ama son yıllarda bir düşüş içinde. Kulübün yeniden herkesin sevgisini ve saygısını kazanması gerektiğini düşünüyorum. Burada profesyonel düşünen ve profesyonel çalışan bir kulüp buldum. Teknik ekibimle beraber elimizden geleni yapacağız. Gençlerbirliği'ni saygı duyulan bir takım haline getireceğiz. Kendi felsefe ve çalışma anlayışım var. Bunu futbolculara anlatacağım. İyi bir çalışma ile Gençlerbirliği'ni hakettiği yere getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Thomas Doll kimdir?

Doğu Almanya'da 1966 yılında doğan ve Doğu Almanya'nın birinci lig kulüplerinden Hansa Rostock takımında futbol hayatına başlayan Thomas Doll, daha sonra sırasıyla Doğu Alman BFC Dynamo, Hamburger SV, Lazio, Eintracht Frankfurt,AS Bari takımlarında forma giydi. Yaklaşık 18 yıllık futbolculuk hayatında lig maçlarında 62 gol atan Doll, milli formayla da rakip fileleri 10 kez havalandırdı. Alman Milli takımında 6 yıl süreyle milli formayı giyen Doll, teknik direktörlük kariyerine ise 2002 yılında Hamburger SV rezerv takımında başladı. 2004-2007 yılları arasında görev yaptığı Hamburger SV A takımını lig üçüncüsü yapan Doll, 2007-2008 sezonunda ise Borussia Dortmund takımını çalıştırdı.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla