Konu: O'anlar
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-06-2009, 15:16   #23
dumanx77
∂υмαη ѕα∂є¢є ∂υмαη
 
dumanx77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.


Venezuela'da çok sayıda müridi olan bir tarikat var. Maria Lionza Tarikatı. Maria Lionza 16'ıncı yüzyılda yaşamış bir karakter. Ormandaki hayvanlara hükmettiğine, insanüstü fiziksel gücü ve doğurganlığı olduğuna inanılıyor. Müritleri her yıl 12 ekim'de Maria Lionza'nın halen yaşadığına inandıkları dağda ayin yapıyorlar. 'O' anda bu ayinden... Şimdi... Bazen araştırma sonucunda elde ettiğimiz bilgiler 'o' anın uyandırdığı düşünceleri dile getirmenin önüne geçiyor. Burada da böyle bir durum sözkonusu. Önce şunu belirtelim: Bu tarikat yerli ve hristiyanlık kültürlerinin bir karışımı... Bu tarikatın kurucusu kadın Maria Lionza'nın bir de tam adı var. ''Santa Marêa De La Onza Talavera Del Prato De Nêvar'' garip değil mi? Bölgedeki katolikler, tarikatını hristiyanlaştırmak için Maria Lionza'yı azize yapıp bu adı vermişler. Mumlar ışığın insanlar üzerindeki gülümseyen dolanışı, insanların duruşu bu insani hoşluğun esprisini yansıtıyor gibi Sanki



Click the image to open in full size.

Bir zamanlar Bulgaristan'da bir Kral, yeni kralı bulup öldürmek için ülkedeki bütün yeni doğan çocukların öldürülmesi emrini vermiş. Çocuk sahiplerinden biri de evladını koruyabilmek için bir horoz kesip kanını evinin kapısına sürmüş. Böylelikle oğlunu kurtarmış. Gelenek bu efsaneden geliyor. Bulgaristan'da her 2 şubat günü inananlar, küçük erkek çocuklarının sağlıklı olması için horozlarını kesiyor. "O" anda bir baba, oğlunun sağlığına horozu vahşi bir yöntemle kurban etmeye hazırlanıyor. Horozun gölgesi de bu efsane ve geleneğe hala itiraz ediyormuş gibi görünüyor.


Click the image to open in full size.

Somalili bir kız çocuğu elindeki çiçekle poz veriyor. Önce renklerin tezatı göze çarpıyor ama burada tezat yok. Öndeki de gerideki de mecazi anlamda çiçek. Öndeki de gerideki de solgun. Öndeki çiçek de gerideki kız çocuğunun temsil ettiği toplumun huzur umudu da ömrünü tamamlamak üzere çünkü bu kız çocuğu, yıllardır anarşinin başıbozukluğun hüküm sürdüğü bir ülkede, 14 yıldan sonra ilk kez bir hükümetin görevine başlaması vesilesiyle umudu selamlıyor.


Click the image to open in full size.

Ay'a geçit
Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio eyaletindeki New Carlisle kentinde foto muhabiri Marshall Gorby, yayalara yönelik trafik ışığıyla Ay'ı harika bir ışık ve kompozisyon dengesiyle biraraya getirmiş.


Click the image to open in full size.

Meksika'nın tatil beldelerinden Cancun kenti'nin yoksul dış mahallelerinden birinde 4 yaşındaki Diana Rubi Pech Dzu, çekirge istilasının ortasında kalmış olanları şaşkınlık ve dehşetle izliyor. Ama uygun ışık ve uygun açıyla 'o' an'da sanki tabiat çocuğa ''olur böyle şeyler'' nasihatı çekiyor.



Click the image to open in full size.


Nefis bir sanat fotoğrafı. New York Metropolitan Operası'nda Pucci'nin Madame Butterfly operasının kostümlü provası. Fotoğrafçı Mary Altaffer, operayı sahneye koyanların titizliği ve başarısını mahçup etmiyor.


Click the image to open in full size.


Zambia, Afrika'da demokrasinin nispeten sorunsuz yürüdüğü ülkelerden biri. Yeniden aday olan ülkenin devlet başkanı Mwana-wasa önceki seçimde yüzde 29'la bu göreve gelmesine rağmen yolsuzlukla mücadelesi ve ekonomik başarıları nedeniyle gelişmiş ülkelerden destek alıyor. Uluslararası bağışlayıcılar da bu ülkeye yardımları tereddütsüz yapıyor. Bir köyde oy kullanan güzel anneye ve güzelim bebeğine düşen ışık da sanki bunları biliyor da 'o' an'da ona göre davranıyor


Click the image to open in full size.


Danimarka'daki dünya jimnastik şampiyonası'nda bir sporcu denge aletinde. Ap foto-muhabir ayağına odaklanıyor. Kan ayaklardan çekilmiş geriye güç, kararlılık ve konsantrasyon kalmış. Sporcunun 'o' anda adeta bütün eklemlere ve kaslara hükmederek parmaklara yüklediği sorumluluk bütün ayrıntılarıyla görülebiliyor. Elbette jimnastik karşılaşmalı bir spor değil ama foto-muhabir Matt Durham, rakiplerin adeta 'o' anda bu sporcuyla yarışan parmak izlerini de göstererek jimnastiğe karşılaşmalı bir spor boyutu kazandırıyor.


Click the image to open in full size.

Japon Sumo güreşçileri iyi niyet ziyareti yaptıkları İsrail'de gösteride. Koca ve ağır vücutların ne kadar esnek olduklarını kanıtlıyorlar. Bu sahneden amaç, sumonun estetik yanı da olduğunu göstermekse eğer, amaçlarına ulaşıyorlar. Biraz..


Click the image to open in full size.


Amerika Birleşik Devletleri'nin New Mexico Eyaleti'ndeki Albuquerque Kenti'nde bir meraklı 3 buçuk tonluk "Balık Dünya" adlı heykelin yerine yerleştirilmesini izliyor. Şemsiye üzerindeki desen çok başarılı. Bu nedenle o açıdan ve o ışık değerlerinde dev sanat eseri güme gidiyor.


Click the image to open in full size.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Güney Dakota Eyaleti'ndeki Sioux Falls Kenti'nde düzenlenen Rönesans Festivali'nden bir "o" an. İki şövalyenin dövüşünü canlandıran oyunculardan biri, demir yumruğun nasıl bir şey olduğunu gösteriyor.


Click the image to open in full size.


İki ziyaretçi, Pele'nin spor yaşantısını ortaya koyan sergide efsanevi fulbolcunun oynadığı maçlardan biri sırasında tribünleri gösteren dev fotoğrafın önünden geçiyor


Click the image to open in full size.


Nikaragua'nın başkenti Managua... Bir gösterici ev yapımı silahı polise karşı ateşliyor. "O" an, toplu taşıma ücretlerine zammı protesto için yapılan bir öğrenci gösterisi sırasında oluştu. Gösteride protesto ve öğrenci ne kadar varsa "o" anda da o kadar vardı.


Click the image to open in full size.


Amerika Birleşik Devletleri'nin Idaho Eyaleti semalarında çok ender görülen ve buna koşut olarak çok güzel bir doğa olayı. Türkçe'ye "Yüksek Ufuk Yayı" diye çevrilebilen bir tabiat sürprizi. Güneş ışınları bu olay gerekli bir sırada dizilmiş buz kristallerinin arasından geçince oluşan görüntü. Sanki gökyüzündeki görünmez bir dev varlığın saçları güneş ışınlarına yakalanıyor da meslektaşımız bu sırrı yakalıyor.


Click the image to open in full size.


Geride kalmış Almanya Dünya Kupası öncesinde düzenlenen "Çamur'da Futbol Dünya Kupası" maçlarından bir enstantane. Maçlar Brunsbuettel'de oynandı. "O" anda galip takımın oyuncuları gayet centilmence geçen maçın ardından çamura yatıyor.

__________________

Hayat Bu İşte!
Kanatlanıp Gitmek Dururken..
Dört Duvar İçinde Hapsolursun..
Yaşamak İçin Bir Neden Ararken..
Ölmek İçin Bulursun..
..derin..


üf..
dumanx77 Ofline   Alıntı ile Cevapla