Konu: O'anlar
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-06-2009, 15:23   #25
dumanx77
∂υмαη ѕα∂є¢є ∂υмαη
 
dumanx77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.

Hristiyan Ortodokslar, Julien Takvimi'ni kullandıklarından Noel'i 7 Ocak günü kutluyorlar. O gece Makedonya'da başkent Üsküp'teki Saint Clemens Kilisesi'nde yapılan noel ayininden bir 'o' an... Çocuk, yaşlı bir kadının elinde yanan mumlara bakıyor. Çocuk geri planda ve az ışıklı ortamda olduğu için halsiz, yorgun ışık noktaları halinde. Fotoğrafçıların deyimiyle grenli çıkıyor. Objektif, mumlara yöneldiğinden ışık, kaçınılmaz olarak kadının elindeki aydınlıkta toplanıyor. Ama yine de 'o' ana bakıp iyi duygular arayanların tercihine yardımcı oluyor. Yani ışık, bir şekilde çocuğun masumiyetini ihmal etmiyor


Click the image to open in full size.


Filistin'de Batı Şeria'daki Beyt-Ül Lahim Kenti'nde İsrail'in inşa ettiği duvarın dibinde bir Filistinli. Bu duvar, yani bu mekan Filistin-İsrail sorunun küçük bir parçası. AP foto-muhabir Alvaro Barrientos'sa mekanı adeta bir öyküye dönüştürüyor. Foto-muhabirin alan derinliği ve perspektif vererek oluşturduğu 'o' an tarihin diplerinden gelen karmaşık, içinden çıkılması zor Filistin sorununun bütünü anlatan bir hikaye gibi...


Click the image to open in full size.


Fotoğraf Guatemala'dan... Başkent Guatemala City'nin gecekondu mahallesinde bir kadın... Topraksız ve yoksul... Fotoğrafın AP Ajansı'nın abonelerine geçilmesinin nedeni bir haber. Habere göre, Guatemala'da toprak dağılımındaki adaletsizlikte düzelme var. Buna göre, durum, ülkede bir zamanlar iç savaşa neden olan dengesizlikten daha iyi... Ülkede işlenebilen toprakların yüzde 75'ini elinde bulunduranların toplam nüfusa oranı yüzde 8'e çıkmış... Bu bilginin içeriğindeki kara mizah, topraksız Guatemalalı kadının acı gülümsemesine anlam kazandırıyor. Kara mizah o kadar güçlü ki 'o' anda kadının yüzündeki gölgeleri bile acı acı gülümsetiyor.


Click the image to open in full size.


Hindistan Keşmirindeki bir Sih tapınağında Sihizm'in son gurusu Gobind Sih'in doğum günü için düzenlenen ayinden bir fotoğraf. Kadınlar ortak bir duygu ve dolayısıyla duruşla dini inanışlarına odaklanmış. Foto-muhabir Channi Anand'sa kadınları kendi inanışlarının buğusunda bırakıp 'o' andaki farklı davranışa farklı bir şeyle ilgilenen çocuğa odaklanmış.


Click the image to open in full size.


Japonya'da Kumamoto kentinde yapılan 18'inci Amerikan Folk Müzik Festivali bitmiş. Ancak bir kaç izleyici ışıklar sönmesine rağmen festival alanından ayrılmamış. Kovboy şapkalarını ve omuzlarını dolaşan, bir yerlerden gelen zayıf, kalıntı ışık, dinledikleri ve anlaşılan doyamadıkları müziğin ışıktan anıları gibi görünmüş.


Click the image to open in full size.


Avusturya'da yapılan kayakla atlama turnuvasından bir fotoğraf... AP foto-muhabir Daniel Maurer, sporcuyu fotoğraflarken kamerasının örtücüsünü bir süre açık tutmuş. Böylece kanatlı bir insan figürü oluştup bu spordaki uçma eylemine şekil vermiş.


Click the image to open in full size.
Yalvarışın Parlayışı
İspanyaya bağlı Kanarya Adalarına Batı Afrika sahillerinden kaçak göç akını devam ediyor. İspanya, bu akını durdurabilmek için denizden ve havadan keşif uygulamalarını artırmaya hazırlanıyor. Fotoğraf, Tenerif Adası açıklarında durdurulduktan sonra limana götürülen kaçak göçmenlerden bir grubu, o ansa umudun sönen ışığını yalvarmanın parlayışını gösteriyor.


Click the image to open in full size.
Geleneksel balık avı
Ehlileştirilmiş karabataklarla balık avcılığı, Çin�de 2 bin yıllık bir gelenek ama artık sadece turistik gösteri amacıyla yapılıyor. Ön plandaki karabatak, elbette bu durumun farkında değil. Ama gerinir vaziyette yan gözle kendisini seyredenleri süzerken yakalandığı o anda işin gösteriye dönüştüğünün farkındaymış gibi görünüyor.



Click the image to open in full size.
Cuma namazı
iranın başkenti Tahranda askerlerin topluca gittiği bir camiide Cuma namazından değişik bir görüntü....



Click the image to open in full size.
Toprak reformu hazırlığı
Brezilyalı yetiştirici Odir Heep, çiftliğinde şafak vakti atlarıyla... Fotoğraf sakin, huzurlu bir o anı yansıtıyor ama aynı zamanda gerisinde endişeyi de barındırıyor. Yetiştirici Brezilyalı ama orası Bolivya. Bolivyada yeni Devlet Başkanı toprak reformu hazırlığında ve bu çiftlik de hedefler arasında.



Fırtına bulutları
Click the image to open in full size.
Amerika Birleşik Devletleri Cleveland. Fırtına bulutları kentin iş merkezi üzerine çullanıyor. Tam altında bulunanlar kararan bir hava görüyor. Ama uzaktan uygun açıyla çekildiğinde kurgu filmlerini andıran bir o an ortaya çıkıyor.

__________________

Hayat Bu İşte!
Kanatlanıp Gitmek Dururken..
Dört Duvar İçinde Hapsolursun..
Yaşamak İçin Bir Neden Ararken..
Ölmek İçin Bulursun..
..derin..


üf..
dumanx77 Ofline   Alıntı ile Cevapla