Konu: O'anlar
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-06-2009, 15:36   #28
dumanx77
∂υмαη ѕα∂є¢є ∂υмαη
 
dumanx77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Bir sorun yok... Sadece morların, yeşillerin, lacivertlerin koyu kırmızıların daha yoğun serpildiği veya sürüldüğü bir yerde bulunmuş o kadar. Hindistan'da baharın gelişi şerefine yapılan Renkler Festivali sırasında Kalkütalı bir kız renkli boya tozu serpme ve sürme tantanasından kurtulduktan hemen sonra gözlerinde hınzırlık ışıkları, boya atacak veya sürecek birini arıyor.


Click the image to open in full size.
Güney Amerika ülkelerinden Bolivya'nın Doğu'su mart ayı başından beri aralıksız devam eden şiddetli yağışlar yüzünden bir afet yaşıyor... Seller, toprak kaymaları yarım milyon kişiyi etkiliyor. Trinidad yakınlarında çekilen fotoğrafta kare içindekilerden üçü, artık boşvermiş. Öndeki çocuklarsa anlaşılan poz vermiş.


Click the image to open in full size.
Ekonomisi rakip ülkeleri ürkütecek boyutlarda büyüyen çin,bunu sürdürebilmek için gerekli hampetrolü mümkün olduğunca kendi kaynaklarından karşılamak konusunda sıkıntı çekiyor. Çin yönetimi yerli petrol üretimini artırmak için ülkedeki rejim gözönüne alındığında köklü bir dönüşüm sergiledi. 9 ülkeden petrol firmalarına arama ve çıkarma çalışmaları için izin verdi. AP Ajansı bu gelişmeyi duyururken Laiohe Petrol Bölgesi'nde bir işçiyi gösteren bu fotoğrafı abonelerine önerdi. Belki de ajansın fotoğraf editörü, işçinin yüzünde Çin'in petrol telaşından bir şeyler gördü.


Click the image to open in full size.
Filistin'de Batı Şeria'da Beytüllahim Kenti yakınlarındaki İsrail duvarına sanatçılar poster yapıştırıyorlar. Posterler bir süre önce İsrail'de açılan 'yüz yüze' adlı fotoğraf sergisinden. İsrailli ve Filistinli modellerin o türlü pozları duvar için seçilmiş. Böylece İsrail'in ördüğü duvarda alaycı gedikler açılmış.


Click the image to open in full size.
Kanada'da Toronto yakınlarındaki Simcoe gölünün donmuş yüzeyinde bir yelken kayakçısı, günün erken saatlerinde tabiatın soluğundaki halis gücün keyfini çıkarıyor. Tabiat da adeta kendisine zararsız bu eğlenceyi takdirle kucaklıyor. Işık uçurtmanın ipini, sisse kayakçıyı sarmalıyor.



Click the image to open in full size.


Ateşten barikat

Fransa... Hükümetin istihdamla ilgili son düzenlemelerine karşı yürütülen protesto gösterilerinden biri. Ülkenin batısındaki Rennes kentinde göstericiler ateşten bir barikat oluşturuyor.


Click the image to open in full size.


Büyüteçle bakış

Çinli Wang Zhiyou, 2004 yılında bantlanarak kapattığı gözünden yaralanmış ve hala tedavi edilememiş. Sol gözü ise katarakt ameliyatında tıbbi hata üzerine aşırı derecede miyop olmuş.Yerel gözlükçüler o derece miyopa karşı cam bulamadıklarından Wang da bu çareye başvurmuş. O ansa son reformlardan sonra Çin'in sağlık sistemindeki çöküşe büyüteçle bir bakış olarak servise konmuş.


Click the image to open in full size.


Yukarı bakmaya da hazır olun

Mutlaka eski giysilerinizi giyin. Su geçirmez ayakkabılarla giderseniz iyi olur. Bir tiyatro eleştirmeni, Arjantinli De La Guardia topluluğunun gösterilerini izleyemeye gidecekleri bu önerilerde bulunuyor. Fotoğraf topluluğun "Villa Villa" adlı son gösterisinden bir enstantane. İzleyenleri şoke edici olduğu söylenen bu gösteri Özgür değiliz ve gözyüzü hala başımıza çökebilir. Tiyatro da bunu hatırlatmakla yükümlüdür. temasını taşıyor. Topluluk görüldüğü üzere yere basmadan havada asılı olarak ıslak gösteriler sunuyor. İzleyiciler için bir hatırlatma daha var: 1 saatten fazla bir süre sürekli yukarı bakmaya da hazır olun. Foto muhabiri William Fernando Martinez, boyun kaslarını ve omurgasını yormak istememiş anlaşılan. Gösteriyi yukarıdan görüntülemiş.


Click the image to open in full size.

Schwingen güreşi

Liechtenstein'da Schwingen güreşi... Bu tarz güreşçilerin normal giysilerinin üzerine giydikleri şortlar tutularak kum üzerinde yapılıyor. Vaduz kentindeki turnuvada O anda iki güreşçi de zorda. Karşılaşma bir turnuva. Turnuvaysa Liechtenstein'ın İsviçre'den bağımsızlığını kazanmasının 200'üncü yıldönümü şerefine yapılıyor. Yalnız, İsviçreliler bu güreşin kendi kültürlerine ait olduğunu iddia ediyor.


Click the image to open in full size.


Usta işi

Ünlü profesyonel golfçü Tiger Woods ve yardımcısı, Amerika Birleşik Devletleri'nin Georgia Eyaleti'nde yapılacak 2006 Ustalar Turnuvası öncesinde idmanda, vuruş için ölçüp biçiyor. Woods ne kadar golf ustasıysa golf fotoğraflarında uzmanlaşan AP Ajansı'ndan Foto Muhabiri Chris OMeara da bu işte o kadar usta


Click the image to open in full size.

Endişeli bekleyiş

Haber fotoğrafının gücünü, işlevini ortaya koyan bir fotoğraf. Romanya... Bu ülkede sel felaketi yaşanıyor. Tuna Nehri'nin kıyısında bulunan bazı kasabalardaki binlerce insan tahliye edilip çadırlara yerleştirildi. AP Ajansı'ndan Vadim Ghirda'nın çektiği fotoğrafla gelen bilgide, "Yüzlerce felaketzede, nehirden taşan suların kasabalarını, evlerini basıp basmadığını merak ederek endişe içinde bekliyor" diye yazıyor, O ana da yazıldığı gibi.


Click the image to open in full size.


Daha iyi bir dünya

Avrupa Birliği'ne girmeden önce yoksul bir ülke olan, dışarıya göç veren İspanya, artık Birlik içinde görece yoksul olan yeni 8 üye ülkedeki göçmen işçi olmaya istekli olanlara kapılarını açıyor. Buna karşılık Afrika'dan gelenlere kapılar kapalı. Fotoğraf Fas-İspanya sınırı diyebileceğimiz bölgede bulunan Melilla'daki kampta çekildi. Kaçak göçmenler yemek kuyruğunda bekliyor. Kendileri orada değil sanki... Umutları ve beklentileriyle kalıplarından çıkıp daha iyi bir dünyaya gitmişler gibi...


Click the image to open in full size.


Çocuk gerilla

Nepal'de Kral'ın geri adım atarak Parlamento'yu açacağını ilan etmesinden sonra muhalif ittifakı içinde yer alan Maocu gerillalardan biri kutlamalar sırasında kameraya gülümsüyor. Fotoğrafla ilgili ayrıntılı bilgi yok ama çocuk olduğu görülebiliyor. Belki de bu yüzden, gülümsemesi canlı renkleri nasıl da kabulleniyor. Yüzündeki masum ışıma elindeki köhne silaha nasıl da ağır basıyor.


Click the image to open in full size.


Sürreal bir an

Işığın ve gölgelerin keskin kenarlar oluşturduğu bir anda çekildiği için olanı kolaj gibi duran bir fotoğraf... Aslında o sırada baktığımız yerde saatte 125 kilometrelik rüzgar yaratan bir fan var. Bu rüzgar, insan bedenini havada tutuyor. Hasılı o sırada Amerika Birleşik Devletleri'nin Michigan Eyaleti'ndeki bir üniversitede bir paraşütçü kursiyerlere ders veriyor. Açıklama olmadan anlaşılması güç bir fotoğraf. Fotoğrafta da sürrealizm var mı diye sorduran bir "O an"
__________________

Hayat Bu İşte!
Kanatlanıp Gitmek Dururken..
Dört Duvar İçinde Hapsolursun..
Yaşamak İçin Bir Neden Ararken..
Ölmek İçin Bulursun..
..derin..


üf..
dumanx77 Ofline   Alıntı ile Cevapla