Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-06-2009, 09:05   #1
Neokartal
 
Neokartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Takımın yapısı ve transfer

Geçen hafta yaşadığımız malum olaylardan sonra artık mantıklı bir şekilde takımın durumunu değerlendirebiliriz.. Takımın şu anki durumuna genel olarak bakarsak, gordon'un gönderilmesiyle toplamda 8 yabancıya sahibiz.. İdeal ligdeki maçlarımızda yabancı futbolcularımızı 2 defans, 2 orta, 2 forvet şeklinde dağıtacağız gibi gözüküyor.. Bu anlamda takımın durumu her hattıyla şunları gösteriyor:

kalede çok fazla seçenek yok. yani yabancı transferi yapma lüksümüz olmadığı için mevcut kalecilerimizle belki genç bir 3. kaleci ile yola devam edeceğiz..

defansa bakarsak sağ bek olarak ekrem ve yeni transfer erhan gözüküyor.. göbekte zapo,sivok,toraman ve zan var.. bunlardan zapo gidici gibi gözüküyor.. dolayısıyla onun yerine iyi bir yabancı almak şart.. Bu bölgede yerli bir transfer yapma imkanımız da bulunmadığı için yedek de olsa gökhan zana bir sezon daha katlanmak zorundayız malesef.. sol bek mevkinde halen ibo alternatifsiz ve yedeksiz bir şekilde bulunuyor.. her ne kada iyi niyetiyle inanılmaz mücadele etse de buraya bir transfer şart.. bunlar ismail mi olur yoksa çağdaş mı olur ona karar vermek lazım.. ama malesef yabancı hakkımızı buraya kullanmamız zor.. bunun dışında serdar kurtuluş ve altyapıdan gelenlerden defansa katkı beklenebilir.. Bunun dışında yapacak bişey yok..

Gelelim ortasahaya.. en problemli yerimizi bence.. finkin de gelmesiyle 4 yabancılı bir yapı var.. bunun yanında serdar özkan, yusuf, uğur inceman ve necip gibi oyuncularımız var.. Malesef finkin transferin acelecei ettik ve gereksiz bir yabancı hakkı kullandık.. Eğer şampiyonlar ligi hedefleniyorsa buraya çok daha klas ayakları almak gerekiyordu.. Şimdi sağ kanada bakarsak malesef türkiyede alabileceğimiz bu mevkinin en önemli adamını alamadık ve zor durumda kaldık bence.. Artık bu mevki için yapılacak 2 şey var.. birincisi buraya hamiti almak ki imkansıza yakın gözüküyor diğeri de serdar özkanı adam edip bu mevkide kullanmak.. bu haliyle değil ama geçen senenin başında performansını ve kendine güvenini sağlarsak serdarı bu mevkide kullanmaktan başka çare yok.. göbekte ernst ve finke oynayacak bunlara da uğur belki necip gerekirse tello eşlik edebilir.. solda ise yine bir sorun var.. buraya telloyu koyarsak ozaman ya ortadan bir yabancıyı keseceğiz veya defansı toraman sivok(yada alınacak yabancı) şeklinde kuracağız.. Yusuf ise son yarım saatlerde kilidi açacak yedek güç olarak bekleyecek.. Delgado bu mevkinin ve hatta takımın en zayıf halkası(ona bir sezon daha tahammül edemeyiz!).. Bu adama bu kadar para verip nasıl göndereceğiz bakalım.. Bir şekilde gönderip yine çok klas bir adam almak zorundayız.. ismi geçenlerden tabata türkiye ligi için idare etse de şampiyonlar liginde adım attırmazlar.. lucho keşke ama imkansız ötesi imkansız.. Buraya alınacak adamın 4-3-3'de sol açık oynayabilecek hatta forvet arkasında 10 numara gibi oynayabilecek özellikte bir adam olması lazım.. Bunun dışında ortaya murat ceylan ismi dolaşıyor.. bu çocuk da çok koşan, hırslı bir futbolcu ama boyu çok kısa dolyısıyla şampiyonlar ligi gibi bir arena da mücadele etmesi çok zor.. Lig içinse idare eder..
Forvette ise nobreye neden okadar para verip anlaşıldığını anlamkta güçlük çekiyorum.. Ama yapacak birşey yok artık.. Bobo ise para ediyorken mutlaka satılıp yine çok iyi bir forvet almak lazım.. Saha eğer gerçekten sakat değilse iyi bir transfer olur.. Ama benim tercihim St Ethienne'den Gomis.. Yaşı 23-24, çok güçlü, golcü, yerden havadan çok iyi.. tam bizim aradığımız adam.. holosko takımda yeri garanti olacak futbolculardan biri.. Batuhan'dan da mutlaka faydalanmak lazım.. bir sene daha anadoluya kiraya verilirse köreltebiliriz.. Her zaman söylemişimdir, genç futbolcuları sürekli kiraya vermek onlara birşey kazandırmaz.. Onlar ernstle, telloyla, holoskoyla, boboyla, yusufla idmana çıksınla kiraya gideceklerine kendilerini daha çok geliştirirler..
Sonçta 3 yabancı gönerip 3 yabancı 2 yerli futbolcu almamız şart gibi gözüküyor.. Aksi takdirde ciddi sıkıntılar çekeriz.. Rakibimizin transfer politikası ortada alınacak futbolcu bırakmadı ve bizi zor durumda bıraktı malasef.. Kabul edelim k,i her iki rakbimiz de şu halleriyle bile futbolcu kalitesi bakımından bizden baya öndeler.. Bunu takım yapımızı tamamlayacak iyi transferlerle ve fizim üstünlüğümüzle aşabiliriz.. Ben Denizliden çok Stefano moreno'nun takıma çok şey kattığını düşünüyorum ve gelecek sene de ona çok iş düşecek..
Neokartal Ofline   Alıntı ile Cevapla