Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-04-2006, 21:40   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sen neymişsin be Bobo!

İlk geldiği günlerde sudan çıkmış balık gibiydi. Yavaş, fizik gücü yetersiz ama mücadele eden bir görüntü veriyordu. Siyah-beyazlı forma altında attığı iki golde ise onun yeteneğinden çok Sergen’in kişisel becerisinin payı vardı. Engin Kehale'nin yazısının devamı için tıklayın...
Click the image to open in full size.
İlk geldiği günlerde sudan çıkmış balık gibiydi. Yavaş, fizik gücü yetersiz ama mücadele eden bir görüntü veriyordu. Siyah-beyazlı forma altında attığı iki golde ise onun yeteneğinden çok Sergen'in kişisel becerisinin payı vardı. Biz ise onu eleştirenlerin aksine biraz zaman vermek gerektiğini söylüyorduk.

Brezilyalı bu genç adam, son haftalarda formunu bulmaya başladı. Bobo, rakip savunmayı rahatsız etmekten çok daha fazlasını yapıyor artık. Hafta sonu Tümer'e verdiği pas 10 numara. Gaziantepspor karşısında takımını öne geçiren golü ise muhteşem. Boyu uzun olmasına rağmen çok çabuk hızlanan Bobo'nun rakibini geçişi ve son vuruşu birinci sınıf. Kafayla attığı golde ise topu yere vurdurması usta bir forvet işi.

Ankaragücü maçından sonra genç oyuncu konusunda hala kafamda soru işaretleri olduğunu yazmıştım. Bu soruların cevaplarını yavaş yavaş bulmaya başladım. Tigana'nın verdiği eğitimle Bobo, Avrupa'nın önemli golcülerinden olabileceğinin sinyallerini veriyor.

Yalnız şunu da söylemek gerekiyor ki Bobo'nun öğrenmesi gereken çok şey var. Eğer yazdaki hazırlık kampında iyi hazırlanıp kendini geliştirirse, seneye bu takımın değişilmezlerinden olur. Ben Carew'in Beşiktaş'a önemli katkılar yaptığına inanıyorum. Siyah-beyazlı taraftar o gittikten sonra çok üzüldüler. Bobo, Carew'in fizik gücüne ve çabukluğuna sahip. Son vuruşları ve tekniği ise Norveçli'den kesinlikle daha iyi.

Maça gelince kontrol Beşiktaş'taydı. İlk yarıda yapılan top kayıpları, Siyah-beyazlıların oyun kurmasını ve oyunu rakip kaleye yıkmasını engelledi. Bir de üzerine yenilen gol işleri iyice zora soktu. Cordoba bir şutu tokatladığında ceza sahasının ortasına doğru değil de kenara doğru tokatlamalı. Antep'teki golde hata Kolombiyalı kalecinin. İkinci yarıda biraz daha akıllı futbol ve Tümer'in oyuna girmesi, oyunun tamamen Gaziantep ceza sahasına yıkılmasına sebep oldu. Ah Tümer ah, biraz sinirlerine sakin olup açıklamalarına dikkat etsen bu taraftar seni Avrupa'ya şarkılarla yollayacak. Takımına yaptığın katkı mütiş. Ama ufak hataların bu güzelliklerin değerinden çalıyor.

Beşiktaş, artık kupada finale çok yakın. Lucescu ile gelen şampiyonluktan sonra kupaya hasret kalan Karakartal, bakalım Tigana ile bu başarıya ulaşabilecek mi?


Kaynak : www.bjkhaber.net
xarizma Ofline