Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-06-2009, 09:26   #1
MeHLiKa
BeŞiKtAşKımM..
 
MeHLiKa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kuşlar teknolojiye alıştı uçak kazaları her sene artıyor

Uçak kazasına sebep olmamaları için sinyallerle havaalanı çevresinden uzaklaştırılan kuşlar da teknolojiye alıştı. Cihazın yaydığı sese karşı duyarsızlaşan kuşlar, pilotların korkulu rüyası haline geldi. Uzmanlar, uçuş güvenliğini tehlikeye atan hayvanlar için yeni bir teknik arayışına girerken kuşların yol açtığı kaza ve olaylarda yaşanan artış dikkat çekti.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün raporu da bu gerçeği gün yüzüne çıkardı. Rapora göre, 2005 yılında 25 olan kaza ve olay sayısı 2008'de 62'ye yükseldi. 2009'da da aynı sebeple 21 olay kayıtlara geçti. Son yıllarda kuşlara bağlı uçak kazalarının daha sık yaşanmasında, artan sefer sayısının da etkili olduğu belirtildi.
Onlarca yolcunun panik yaşamasına neden olan son kuş kazası, hafta başında yaşandı. Onur Air'e ait İstanbul-Diyarbakır seferini yapan uçağın kanadına, inişe geçtiği sırada kuş çarptı. Çarpma sonucu uçağın kumanda sisteminde arıza meydana geldi. Pilot, pisti pas geçti. Yolcular arasında sinir krizleri geçirip ağlayanlar oldu. Pilot, havada kumanda sistemini kontrol edip arızanın geçtiğini görünce ikinci denemesinde havaalanına indi.
Daha çok motorları soğutan fan-bladelerine dalan kuşlar, zaman zaman uçakların çok ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalmasına yol açabiliyor. Sivil Havacılık yetkilileri, 2008 yılında kuşlar hakkında rapor edilen 62 olaydan 54'ünün küçük hasarlı olduğunu belirtiyor. 8 olayın ise ciddi sayılabileceğini kaydediyor. Yetkililer, "Bu olaylardan en önemlisinde uçağın burun bölümüne çarpan kuş, motorun değiştirilmesini zorunlu kılmıştı." diyor.
__________________
Kalbimin en orta yerinde büyük bir yangın var,
Alevler içinde...
Beşiktaş sana yemin olsun,
Bitmeyecek sevdan...

/▌\
/ \



/▌\
/ \Siyah!






/▌\
/ \ Beyaz!





/▌\
/ \ Hep Seninleyiz!






☻/
/▌Beşiktaş!:)
MeHLiKa Ofline   Alıntı ile Cevapla