Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-06-2009, 19:56   #1
dumanx77
∂υмαη ѕα∂є¢є ∂υмαη
 
dumanx77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dünyanın en ölümcül canlıları

Bazıları zararsız görünse de bu canlılar her yıl binlerce insanın ölümünden sorumlu.Karada ve suda yaşayan dünyanın en ölümcül canlıları...

Poison Dart Frog:
Her kurbağanın vücudu toksin üretse de bu kurbağanın ürettiği toksinler 10 insanı öldürebilir. Orta ve Güney Amerika'da yaşayan Poison Dart Frog'un ölüm yeteneği salgıladığı kokudan geliyor.

Cape Bufalosu:
15 ton ağırlığındaki bu tehlikeli canlı başının üstünde bulunan ustura keskinliğindeki boynuzları ile aslan dahil birçok yırtıcı hayvanı öldürme yeteneğine sahip. Afrika'da yaşayan Cape Bufalosu vurduğu kafa darbesiyle birden fazla insanı da öldürebiliyor.

Kutup ayısı:
Bu büyük canlılar pençe darbesiyle bir insanın kafasını vücudundan ayırabiliyor. Etobur cinsi olun Kutup ayılarının en fazla öldürdüğü canlı ise balinalar.

Fil:
16 ton ağırlığındaki bu sakin görünüşlü hayvanlar her yıl 500'ün üzerinde insanın katili oluyor.

Tuzlu su timsahı:
Kuzey Avustralya ve Güneydoğu Asya'da yaşayan bu canlılar 7 metre boyunda 1.6 ton ağırlığında. 1 ton ağırlığındaki bir aygırı 1 dakikanın altında bir sürede öldüren timsahlar suyun içinde yunus kadar hızlı yüzebiliyor.

Afrika Aslanı:
Yarım tona ulaşan ağırlıklarıyla ürkütücü bir görüntüye sahip olan Afrika aslanları sadece Tanzanya'da yıl içinde 70 insanı öldürüyor. Dünyanın en büyük ikinci kedisi olan aslanlar avlarını önce iç organlarını yerler. Fillere ve su aygırlarına da saldıran Afrika aslanlarının en ilginç eylemi ise Uganda demir yolu işçilerine saldırarak demir yolu döşenmesine engel olarak gerçekleştirmişlerdir.

Büyük beyaz köpekbalığı:
Sadece okyanuslarda yaşayan büyük beyaz köpekbalıklarının ağırlıkları 5 tona kadar ulaşabiliyor. Genel olarak insanlara saldırmayan bu canlıların temel besin kaynağı ise orkinoslardır. 5 Temmuz 2008 tarihinde Türkiye'de ilk kez Edremit Körfezi'nde yakalandı.

Box Jellyfish (Deniz anası):
Dünyadaki en ölümcül hayvanlarından biri olan bu deniz anası türü ismini kare şeklinden ötürü alır. Kuzey ve kuzeydoğu Avustralya'da bulunan Box Jellyfish'ler dokunaçları aracılığıyla salgıladığı zehir kurbanının bayılmasına sebep olur. Dokunduğu kişi eğer kısa sürede sudan çıkartılmazsa 3-4 dakika içinde ölür. Her yıl 50 kadar insanın ölümüne neden olan bu deniz analarının boyu 15 metreye kadar ulaşabiliyor.

Asya Kobrası:
Boyu ortalama 1.2 ile 5.8 metre olan Asya kobralarının zehri sinir sistemini felç edici niteliktedir. Kızgınlık anında boynunu şişirebilen kobraların 50 bin insan öldürdüğü belirtiliyor.

Sivrisinek:
Sıtma paraziti taşıyan sivrisinekler sadece 2007 yılı içinde 2 milyondan fazla kişinin ölümünden sorumludur. Her yıl 70 milyon insana hastalık aktaran sivrisineklerde AIDS'e sebep olan HIV virüsü gelişme ortamı bulamıyor.
__________________

Hayat Bu İşte!
Kanatlanıp Gitmek Dururken..
Dört Duvar İçinde Hapsolursun..
Yaşamak İçin Bir Neden Ararken..
Ölmek İçin Bulursun..
..derin..


üf..
dumanx77 Ofline   Alıntı ile Cevapla