Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-06-2009, 10:54   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tunceli'de çatışma: 1 şehit, 3 yaralı

Tunceli ile Ovacık ilçesi arasında yeralan dağlık alanda dün gece yaşanan çatışmada 1 er şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi yaralandı.
Yaralı askerler helikopterle Elazığ Asker hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Tunceli kırsal kesiminde bulunan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonlar devam ederken, bir çok bölgede de zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Tunceli'ye 30 kilometre mesafede bulunan merkeze bağlı Çıralı köyü kırsal kesiminde operasyona çıkan güvenlik güçleri dün gece saat 23.00 sıralarında kalabalık bir grup teröristle sıcak temas sağladı.
Alınan bilgiye göre, Tunceli'nin Ovacık ilçesi karayolunda dün kaçırılan 2 kişiyi kurtarmak için başlatılan operasyonlara katılan Mehmetçikler pusuya düşürüldü.

Tunceli merkez Venk kırsalında operasyona çıkan güvenlik kuvvetlerinden timin öncülüğünü ve mayın taraması yapan asker teröristler tarafından Kanas marka silah ile vurularak şehit oldu. Olay yerinde hayatını kaybeden ve Siirt merkez nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen er Abdulhakim Ayten'in(22) cenazesi Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çatışmadan sonra bölgeye helikopterlerle özel harekat timleri sevk edilirken, gece görüşlü kobra helikopterleri ise sabaha kadar bölgeyi bombaladı.
Bölgede operasyonlar devam ediyor.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla