"Bu Rezaleti Ancak İstifa Temizler!" | | Gökhan Zan'ın Beşiktaş'tan Galatasaray'a bedelsiz olarak gitmesine Akşam gazetesi yazarı Ömer Güvenç büyük tepki gösterdi. Güvenç, "Bu rezaleti ancak 'yıldırım' hızıyla bir istifa temizler" dedi.
Beşiktaş Gökhan Zan ile geçen sezon bir yılı opsiyonlu iki yılık sözleşme yaptı. Opsiyon 31 Mayıs'ta bitti. Yani Beşiktaş'ın Gökhan Zan'ı en son 31 Mayıs günü mesai bitimine kadar çağırıp opsiyonu uzatması gerekirdi.
Yapmadı, yapamadı, unuttu, boşverdi, kulak arkası yaptı... Ne derseniz deyin. Beşiktaş yönetimi Mehmet Topuz ile uğraşmaktan kaptanı Gökhan Zan'ı unuttu. Hem de 1, 2 , 3-5 gün değil, tam 22 gün. Yani Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan oldu.
Önce Mehmet Topuz, sonra Nihat Kahveci olmadı diye Başkan ve yönetim beceriksizliklerinin faturasını futbolculara yıkmaya başladılar. Bağırdılar, çağırdılar. Sağı solu suçladılar. Ne bağırıp çağırıyorsun kardeşim.. Mehmet Topuz'la Nihat Kahveci bir yerde daldaki kuş sayılırdı. Hadi onların kaçmasının az da olsa kurtarır yanı var. ELDEKİ KUŞU KAÇIRDINIZ
Siz 'daldaki kuşları kaçırdık' diye ağlayıp sızlayacağınıza eldeki kuşu nasıl kaçırdığınıza yanın. Bu zaafın, yanlışın tek sorumlusu yönetimdir. Bu yanlışın, hatanın bir maçta 7 yabancı oynatıp hükmen mağlup olmaktan farkı yoktur.
Beşiktaş yönetimi amatör bir kulübün bile yapmayacağı bir hata yaparak hem maddi hem de manevi büyük yara almıştır. Beşiktaş'a bu yarayı açanların hemen 'yıldırım' hızıyla yapacağı tek şey vardır; istifa... Bu ayıp ancak böyle temizlenir. Bu rezaletten sonra kimse bana Beşiktaş kulübünün profesyonelce yönetildiğini söylemesin.
Haaa.. Bu arada dün akşam Kuşadası Beşiktaşlılar Derneği'nin gecesindeydim. Ne Mehmet Topuz konuşuldu, ne de Nihat Kahveci. Çifte kupa büyük bir coşkuyla kutlandı. Beşiktaşlıların Mehmet Topuz ve Nihat Kahveci'nin ellerinden kaçırılmasına gösterdikleri hoşgörüyü Gökhan Zan'ın kaçırılmasına göstereceklerini hiç ama hiç zannetmiyorum.
Kaynak: Ömer Güvenç / Akşam
__________________ ' çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikbâllerini kaybetmeye mahkumdurlar ' Mustafa Kemal Atatürk |