Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-04-2006, 02:22   #2
kyros06
 
kyros06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
villarreal mucizesi

Dünya spor kamuoyu Şampiyonlar Ligi’nde İtalya’nın Inter takımını eleyerek yarı finale yükselen Villareal’i konuşuyor.


47 bin nüfuslu Vila-Real'in takımı olan Villareal, İtalya'nın FC Inter takımını 1-0 yenerek, Şampiyonlar Ligi tarihinde 30 bin nüfuslu Montecarlo'nun (Monaco takımı) ardından temsilcisi yarı finale yükselen ikinci en küçük şehir oldu.
İspanyol gazeteleri tarihi başarıyla ilgili, ''Bir kasabanın hayali. Azlar, ama büyükler'', ''Evet evet evet, Paris'e gidiyoruz!'', ''Avrupa'nın başkenti'', ''Villareal bir efsaneyi deviriyor'', ''Villareal, düşünü büyütüyor'' ifadelerini başlıklarına çıkardı.
El Pais gazetesi, ''1965 yılında Inter, Avrupa Kupası'nı kazandığında Villareal bölgesel ligde oynuyordu. Eğer o zaman birileri Villareal'in yöneticilerine 45 yıl sonra 1. Lig'de oynayacaksınız ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayacaksınız deseydi kimse inanmazdı. 1992 yılında Sampdoria'dan sonra hiçbir kulüp Avrupa'nın bu en büyük kupasında yarı final oynamayı başaramamıştı'' diye yazdı.
Villareal'in kahramanları teknik direktör Pellegrini ve futbolculardan Riquelme, Arruabarrena, Sorin, Senna, Pena gibi isimler, ''tarihi bir olay'' demekten kendilerini alamazken, yine de rüyanın henüz bitmediğini, yarı finalde kim çıkarsa çıksın (Arsenal veya Juventus) finale kalıp Paris'e gitmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söylediler.
Öte yandan Villareal, sezon sonunda Real Sociedad'tan ayrılacak Türk futbolcu Nihat Kahveci'yi transfer edilecekler listesinde ilk sırada bulunduruyor

HELAL OLSUNN
kyros06 Ofline