Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-06-2009, 13:52   #3
dumanx77
∂υмαη ѕα∂є¢є ∂υмαη

dumanx77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

"Breams'la kupa, benle şampiyonluk"

Click the image to open in full size.

(ÖZEL RÖPORTAJ) Brugge'ün de transfer etmek istediği ancak Trabzonspor ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Hugo Bross, Urbain Breams ile kupayı kazanan Trabzonspor'un kendisi ile şampiyonluk kazanacağını öne sürdü.. İşte Ajansspor.com yazarı Aytekin Akay'ın gerçekleştirdiği özel röportaj..

Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Bross, stoper olarak futbol oynamış, 1986 dünya kupasında Pfaff ve Gerets’le aynı takımda yer almış biri. Andercleht’te oynarken, Galatasaray ile eşleşmişler ve hem Belçika’da hem de İstanbul’daki maçta Galatasaray’ı 5-1 mağlup etmişlerdi. Bross daha önce hiç Trabzon’a gelmese de eşi 1993’te Trabzon’a gelmiş. Leekens’in eşiyle iyi arkadaş olan bayan Bross, Leekens’in eşinin daveti üzerine 1993’te Trabzon’a gelme imkanı bulmuş. İşte Hugo Bross ile ilk söyleşimiz.

- İlk teklif nasıl ne zaman geldi?
İki hafta önce geldi. Bu sürede, kendilerinin başka hocalarla da görüştüklerini biliyordum. Benim Trabzonspor’a gelmemde Urbain Breams’in büyük rolü oldu. Leekens ve Gerets’le de konuştum.

- Breams neler söyledi?
Urbain Breams, Trabzon insanının sıcaklığından ve misafirperverliğinden bahsetti.Futbol açısından her imkanın olduğunu, İstanbul takımlarıyla yarışmak için üç kat fazla çalışmak gerektiğini söyledi. Trabzonsporluların gönlünden geçen başarıyı yakalayan hocaların da krallardan üstün olacağını belirtti.

- Daha önce Trabzonspor’un adını duydunuz mu?
Evet, duydum. Belçika’dan Trabzonspor’a cok fazla oyuncu gitti. Urbain Breams. George Leekens’in eşiyle benim eşim çok samimi arkadaştır. Hatta eşim Leekens Trabzonspor’u çalıştırırken Trabzon’a gitmişti. Yani benden on altı sene önce o Trabzon’a gitmiş. Bunun yanında Colman ve Yattara Belçika’dan tanıdığım oyuncular.

- Trabzonspor, sezonu ünlü bir yabancı hocayla açmak istedi. Bunun için arayışlar da oldu. Bunlardan haberiniz oldu mu?
Evet ancak herkese göre ünlü hoca algısı başkadır. Nasıl Türkiye’de Şenol Güneş, Fatih Terim ünlü hocaysa İngiltere’nin, Almanya’nın ünlü hocaları bellidir. Ben Şampiyonlar Ligi’nde hem Brugge hem de Andercleht deneyimlerim var. Önemli olan hedefleri olan bir yerde olmanız. Trabzonspor hedefleri olan bir ekip. Ben de hedefleri olan bir yere geldiğimi düşünüyorum.

- Belçika’da başarılı bir kariyeriniz var. Ama Yunanistan’da çalıştırdığınız takım küme düştü. Bu konuyu nasıl değerlendireceksiniz?
Yunanistan’daki kulüp başkanı yakın arkadaşımdı. Sekiz puanlı bir takıma yardım amacıyla gittim. İlk yarıyı 8 puanla bitirmiş takımı, 25 puana çıkarttık ama maalesef düştü.

- Herkes Trabzonspor nasıl oynayacak diye merak ediyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?
Şampiyonluğa oynayan takim nasıl oynayacaksa biz de öyle oynayacağız. Ama takımdaki oyuncuları görmem lazım. Onlara göre bir sistemimiz olacak.

- Oyuncu transferlerini siz yapmadınız? Oyuncu isteyecek misiniz?
Takımı tanımak lazım. Eğer eksik görürsem, yönetimin de bizim de ortak karar vermemiz lazım.

- Tanıma süreci ne kadar sürer?
Hazırlık kamplarında biter. Hazırlık maçları takım hakkında bilgi verir.

- Anlaşma neden kısa tutuluyor?
2 yıllık. Trabzonspor’un hedeflerini yakaladığımız takdirde sorun yok.

- Belçika’dan yardımcılarınız gelecek mi?

Uzun süredir birlikte çalıştığım 2 antrenör var. Onlar da benimle gelecek.

- Trabzona gelmeden önce Türk futbolu hakkında neler duydunuz?
Çekişmeli bir lig yaşandığını biliyorum. Trabzonspor’un Breams ile Türkiye kupası kazandığını da biliyorum. Benimle de şampiyon olur.

- Ne zaman döneceksiniz?
Kampa kadar Belçika’da olacağım. Trabzonspor’un önceki maçlarını izleyeceğim ve ekibimle Türkiye’ye gelip çalışmalara başlayacağım.

- Trabzonspor’un hoca arayışlarından bilginiz oldu mu? Nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu bir süreç işi. Her iki tarafından hoca ve futbolcu konusunda karşılıklı anlayışı söz konusudur. Önemli olan özveridir. Trabzonspor, hedeflerine ulaşmak istiyor. Bunun için sadece antrenör bulmak yetmez. Tüm herkesin bütün olması gerekiyor. Ben de buraya gelmeden önce birkaç kulüple temas halindeydim. Brugge kulübünün sportif direktörlük teklifi vardı. Kamerun Milli takımından teklif aldım ama Trabzonspor daha erken davrandı. Tercihim de Türkiye’den yana oldu.

- Trabzonspor’da yirmi beş yıldır gelmeyen şampiyonluk baskısı var. Bu baskı sizi olumsuz etkiler mi?
Her büyük takımda bunlar olur. Futbolculuk döneminde oynayarak yaşadım. Şampiyonlar Liginde de yaşadım.

- Oynattığı takımların en karakteristik özelliği nedir?
Kollektif anlayışı yüksek hep kazanmak isteyen takımlar.

- Türk futbolu hakkında neler biliyorsunuz?
Çok fazla şey biliyorum. 2002 Dünya Kupası’nda Türkiye’nin yarı finalde Brezilya’ya kaybettiği 1-0’lık maçı yerinde izledim. Şenol Güneş’i oradan biliyorum. Ama o zaman Trabzonsporlu eski futbolcu ve teknik adam olduğunu bilmiyordum. Türkiye’ye çok iyi futbol oynatan böyle bir değeriniz olduğu için gurur duymalısınız.

Hayat Bu İşte!
Kanatlanıp Gitmek Dururken..
Dört Duvar İçinde Hapsolursun..
Yaşamak İçin Bir Neden Ararken..
Ölmek İçin Bulursun..
..derin..

üf..
dumanx77 Ofline   Alıntı ile Cevapla