Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-06-2009, 14:17   #1
dumanx77
∂υмαη ѕα∂є¢є ∂υмαη
 
dumanx77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Süper lig kurtlar sofrası gibi"

Click the image to open in full size.

Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Süper Lig'de ekonomik durumu iyi olmadan mücadele etmenin çok güç olduğunu belirterek, ''Süper lig kurtlar sofrası gibi'' dedi.

Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği'nde (ANSİAD) iş adamlarına hitap eden Akıncıoğlu, Antalyaspor'un içinde bulunduğu ekonomik durumla ilgili bilgi verdi. Kulüp olarak zor bir süreç yaşadıklarını anlatan Akıncıoğlu, şöyle konuştu:
''Süper Lig'de kalabilmek için mücadele ettik ve bunda da başarılı olduk. Ligde kalma mücadelesi vermek elbette çok zor. Çünkü Süper Lig bir kurtlar sofrası. Hele hele Bank Asya gibi bir ligden, yayın gelirlerinin çok limitli, kısıtlı olduğu bir ligden çıkıyorsunuz. Çok büyük bir külfet ve büyük bir borçla Süper Lig'e geliyorsunuz. Bu ekonomik sıkıntılar da size rahat mücadele etme imkanı vermiyor. Antalyaspor olarak, kent olarak ve Antalyalılar olarak çok ciddi mücadele verdik ve bunu başardık.''

Dünyada ve Türkiye'de futbolun çok gözde olduğunu belirten Akıncıoğlu, Süper Lig'de çok güclü bir Antalyaspor'a ihtiyaç olduğunu kaydetti. Antalya'nın turizm potansiyeli ile zaten marka olduğunu, Antalyaspor'un da güçlü kadro yapısıyla hem Türkiye Ligi'nde hem de Avrupa arenasında bu markayı daha da güçlü şekilde destekleyeceğini anlatan Akıncıoğlu, şöyle devam etti:
''Antalya'nın Süper Lig'de gerçekten güçlü bir takıma ihtiyacı var. Antalya'nın tanıtımının devamlılığı açısından bu çok önemli. Antalya ismi, hem yurt içi hem de yurt dışında akıllara kazınmış bir marka. Bu nedenle Süper lig'de olan bir takımın bu ligde devamlılığını sağlamak gerekiyor. Süper Lig'de bulunan takımların yayın gelirleri, İddaa, Spor Toto gibi gelirleri, mac hasılatları gibi ekonomik girdileri var. Mütevazı bir spor takımının, ekonomisini kendi kendine idare edebilmesi ve idame ettirebilmesi için bu gelirler yeterli. Ancak, geçmişten kalan borçlar olunca kulüpler zorlanıyor. Antalyaspor'un da borçları var.''

-DESTEK ARAYIŞI-
Antalyaspor'un ekonomik durumunun geliştirilmesi için Antalyalıların desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade eden Akıncıoğlu, başta Antalya Valisi Alaaddin Yüksel olmak üzere, Antalya Büyükşehir belediyesi ve alt kademe ilçe belediyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının desteği ile Antalyaspor'a gelir getirici bir çok imkan verildiğini söyledi.

Akıncıoğlu, şu bilgileri verdi:
''Geçmişte olduğu gibi Antalyaspor'da görev yapan yöneticilerin ve kişilerin Antalyalıların kapısını çalarak yardım ve bağış istemesini doğru bulmuyorum. Çünkü Antalya'da Antalyaspor'un sahip olduğu ekonomik imkanları çok doğru bir şekilde kullanarak gelirlerin sürekliliği sağlanabilir. Gelir getirici bir çok ürün var. Bununla ilgili de en büyük kaynak reklam gelirleri. Antalyaspor bugün geniş platformda reklam alanlarına sahip. Büyükşehir ve alt belediyelerin yardımlarıyla Antalyaspor'un şehir içinde alt geçit ve üst geçitlerde açık hava reklam alanlarını kullanma ve pazarlama imkanı mevcut oldu. Bu alanların pazarlanması için Antalya'da hepimize çok büyük görev düşüyor. Çünkü reklam sektörü çok büyük güç ve geniş bir sektör.''

Antalyalı iş adamlarının, Antalyaspor'un sahip olduğu gelir getirici ekonomik ürünlerin pazarlanmasında ve reklam alınmasında yardımcı olmasını isteyen Akıncıoğlu, kombine biletlerin de Antalyaspor için önemli gelir kaynağı olduğunu söyledi.

Antalyaspor'da takım iskeletinin korunduğunu, Süper Lig'de mücadele eden tecrübeli futbolcularla takviyeler yaptıklarını anlatan Akıncıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
''Bu sene Antalyaspor ciddi bir takım hüviyetine bürünecek. Geçen sezon takımın iskeletini oluşturan futbolcuları koruyoruz. Bunların üzerine de Süper Lig tecrübesi olan, deneyimli futbolcu takviyeleriyle bu sene Antalyaspor daha üst sıralarda, ortalarda, hatta üst sıraları zorlayacak şekilde hazırlanıyor. Bunu başardığımız zaman Türkiye liginde hatta Avrupa arenasında Antalyaspor'un bayrağını dalgalandırabilen takımın bize çok büyük faydası var. Hiç kimseden yardım veya bağış talebinde bulunmuyorum. Ancak bizim mevcut olan ürünlerimizden ve ürünlerimizi pazarlamamıza destek olmanızı istiyoruz. Bugün Antalyaspor'un başındayım ama yarın sizlere de görev düşecek. Kendi ayakları üzerinde durabilen, belli gelir kaynakları olabilen bir Antalyasor yaratmak istiyoruz. Geçmişte hepimiz belli hatalar yapabiliyoruz. Ama işin daha güzel yürüyebilmesi için kendi iş yerlerimizde olduğu gibi kendi kendine yeten, belli ekonomik dengeleri kendi içinde oluşturan bir Antalyspor'un oluşturulması için desteklerinizi her zaman bekliyorum.''
__________________

Hayat Bu İşte!
Kanatlanıp Gitmek Dururken..
Dört Duvar İçinde Hapsolursun..
Yaşamak İçin Bir Neden Ararken..
Ölmek İçin Bulursun..
..derin..


üf..
dumanx77 Ofline   Alıntı ile Cevapla