Konu: Aman dikkat!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-06-2009, 05:33   #1
вєšιктαš
 
вєšιктαš - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Aman dikkat!

Dış transferde oyuncu arayışını sürdüren Beşiktaş yakın geçmişte önemli hatalar yaptı. Eğer bunlardan ders alınmazsa Siyah-Beyazlılar maddi açıdan yine büyük kayba uğrayabilir


Click the image to open in full size.


Şampiyonlar Ligi için bol alternatifli bir kadro kurmak isteyen Beşiktaş dış transferde bir çok ünlü yıldız ile temas halinde. Liste bir hayli kabarık. En az 20 alternatif var. Stoper, orta saha ve forvet mevkileri için girişimler sürürken, kontenjanın dolu olması ise baş ağrısı... Bütün bu karmaşa içinde Beşiktaş’ta 9 yabancı bulunuyor: Holosko, Bobo, Delgado, Zapotocny, Gordon, Tello, Bobo, Fink ve Ernst.. Türk statüsünde oynayan Nobre rahat. Yönetim Şampiyonlar Ligi kalitesinde üç oyuncu arayışı içinde ancak eldekilerden nasıl kurtulup yer açacağı konusunda köşeye sıkışmış durumda. Özellikle Ertuğrul Sağlam ile dış transferde yapılan hatalar, takımın elini kolunu bağlamış durumda. Eğer bunlardan ders alınmazsa Beşiktaş’ın paraları yine boşa gidebilir. Şimdi son üç yıla bakalım:


HİGUAİN: Sağlam’ın deyimi ile “Boğazın Maradonası” diye lanse edildi. Kurtardığı tek maç olmadan üstüne para verilip önce Meksika’ya kiraya gönderildi. Burada tutunamayıp ülkesine döndü. Arjantinli oyuncu şimdi Beşiktaş’tan alacağı olduğunu iddia ediyor.


DİATTA: Yine Ertuğrul Sağlam döneminde alınan bir başka oyuncu... Senegalli oyuncunun, Avrupa’nın en iyi savunma oyuncularından biri olduğu söyleniyordu. Bedelsiz olarak getirildi. Ancak takıma bir şey vermeden yüksek paralar alarak, Türkiye’den ayrıldı.


GORDON: Ara transferde Drpic olmayınca 2 milyon Euro bonservis bedeli ile alındı. Alman 2. Ligi’nde mücadele eden Duisburg’a kiraya verildi, kadroya giremeyip geri gönderildi. Şimdi sıkı durun; Graz takımına önerildi. Avusturyalılar, “Önce deneyelim beğenirsek ayda 6 bin euro maaş veririz” diyerek deneme için tarih verdiler. Beşiktaş bu oyuncuya yılda net 400 bin Euro ödüyordu.


ZAPOTOCNY: Sağlam-Sinan Engin ikilisi tarafından 5 milyon Euro bonservis bedeli ile alındı. İtalyan Udinese kulübü maden bulmuş gibi bu alacağı 3 yıla yaydı. Şimdi menacerlere “2 milyon Euro’ya kulüp bulun” ultimatomu verildi. Talip takımlar, “Bedelsiz gelirse düşünürüz” karşılığını verdi. Yurtiçinde teklif edilen Manisa ve Antep istemedi.


SİVOK: Sinan Engin’in “15 milyon Euro’ya satarız. Zapo-Sivok, Ronaldo-Zago ikilisinden on gömlek daha üstün” diye tanımladığı Çek savunmacı Beşiktaş’ın istikrarlı isimleri arasında. Ancak takıma ekstra katkısı yok. Mustafa Denizli, 5 milyon Euro bonservis ile alınan bu oyuncunun yerine etkili stoper bakıyor.


DELGADO: 5 milyon Euro bonservis bedeli ile getirildi. Daha sonra Ülker’den sponsorluk karşılığı 7 milyon Euro’ya alındı. Şimdi satış listesinde ama taliplisi çıkmıyor. 2.1 milyon Euro ile yılda en çok kazanan oyuncu olmasına rağmen kaptanın kurtardığı tek maç yok. Sakatlığı yüzünden geleceği de meçhul. Şampiyonlar Ligi’nde başarı hedefleyen Kara Kartal’da Arjantinli hiç güve vermiyor...

2007-2008 sezonunun devre arasında Beşiktaş’a gelen Gordon’u Alman 2. Ligi’nde mücadele eden Duisburg da istemedi. Graz ise Beşiktaş’ın yıllık 400 bin Euro ödediği Hırvat stoper için sadece aylık 6 bin Euro teklif ediyor.
__________________
Click the image to open in full size.
вєšιктαš Ofline   Alıntı ile Cevapla