Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-06-2009, 14:20   #1
dumanx77
∂υмαη ѕα∂є¢є ∂υмαη
 
dumanx77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon5 "Keşke bunlar yaşanmasıydı"

Click the image to open in full size.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanı Bülent Demirlek, cinsel tercihi nedeniyle Merkez Hakem Kurulu'nun görevine son vermesinin ardından, kendisine ayrımcılık yapıldığı iddiasıyla gündeme gelen Trabzon bölgesi il hakemi Halil İbrahim Dinçdağ ile ilgili konuştu.

Bülent Demirlek, yaptığı açıklamada, dernek olarak Dinçdağ'a destek verdiklerini ve hukuk kurulu başkanı avukat Murat Söylemez'in yardımcı olduğunu dile getirdi.

Merkez Hakem Kurulu'nun tekrar olumlu adım attığını belirten Demirlek, ''Keşke bunlar yaşanmasaydı. Futbolda artık cinsiyet farkı kalmadı. Yaşadığı enteresan bir olay. Türkiye'de ilk defa oluyor'' diye konuştu.

Dinçdağ'ın olayların ardından şu an çevresel ve sosyal zorluklar yaşayabileceğine işaret eden Demirlek, şunları söyledi:
''Dünya'da örnekleri var, ama deşifre olmadılar. Dinçdağ, deşifre oldu. Kimse böyle olmak istemez. Bu bir sağlık sorunudur. Ben daha önce bilmiyordum. Medyaya yansıdıktan sonra haberdar oldum. Belki camiamızda başka arkadaşlarımız da var. Kendisi dürüst birisidir. (Kaderim böyleymiş) diyerek kenara çekilmedi. Kendisi gibi olanlara yol açtı.''

Halil İbrahim Dinçdağ'ın 2009-2010 sezonu için il hakemliğinde sorun kalmadığını anımsatan Demirlek, ''Klasmana terfi ile MHK ilgileniyor'' dedi.

-TRABZON'UN YAPISI-
Yaşananların onur kırıcı bir durum olduğunu ifade eden Demirlek, açıklamasını şöyle sürdürdü:
''O kişinin bir sosyal, iş çevresi var. Trabzon da farklı bir yer. Biz bayan arkadaşlarımızla görev yapabiliyoruz. Eşcinsel olanlarla da yapabiliriz. Böyle ayrımcılık olmamalı. Ayrıca futbola, tribünlere olumlu yansıyabilir. Camiamıza katkısı olabilir. Her hangi bir olumsuzluk olacağını sanmıyorum.Cok da kötü bir olay değil.''
__________________

Hayat Bu İşte!
Kanatlanıp Gitmek Dururken..
Dört Duvar İçinde Hapsolursun..
Yaşamak İçin Bir Neden Ararken..
Ölmek İçin Bulursun..
..derin..


üf..
dumanx77 Ofline   Alıntı ile Cevapla