Beşiktaş´ın Antep´ten aldığı genç yıldız İsmail Köybaşı, ilk kez FANATİK´e konuştu... Heyecanını gizlemeyen çiçeği burnunda Kartal, “Camianın ilgisine sahada teşekkür edeceğim” dedi, önemli mesajlar verdi
Fenerbahçe’nin de transfer listesinde olmasına rağmen Beşiktaş’ın anlaşma sağladığı Gaziantepspor’un yıldızı İsmail Köybaşı, ilk kez FANATİK’e konuştu... Tatilini geçirdiği İskenderun’da sevenlerinin akınına uğradığını ve her gün sayısız tebrik ziyaretiyle karşılaştığını söyleyen çiçeği burnunda Kartal, “Hayatın en mutlu anlarını yaşıyorum. Allah bana nihayet bu günleri de gösterdi” diyerek duygularını açığa çıkardı. Medyada transferin uzun zamandır yer alıyor olmasına rağmen her şeyin bir kaç dakika içinde olup bittiğine de vurgu yapan İsmail Köybaşı, “Ben de bu süreçte hep Beşiktaş forumlarını girdim, hakkımda yazılanları okudum. Gördüm ki camianın bana ilgisi üst düzeyde. Ve bu beni inanılmaz motive etti, sevindirdi. Şimdi bu ilgiye sahada teşekkür edeceğim günleri bekliyorum” ifadesini kullandı.
‘Disiplini severim’
Bugün İstanbul’a geleceğini de sözlerine ekleyen Siyah-Beyazlılar’ın yeni transferi, “Çok kaliteli bir takımımız var. Mustafa hocanın da çok disiplinli olduğunu biliyorum. Ama bu da benim için sorun değil. Çünkü disiplin futbolcuyu geliştirir” mesajlarını yolladı.
20 yaşında 6 milyon EuroHenüz 20 yaşında olan İsmail Köybaşı, Gaziantepspor’a adeta servet kazandırdı ve yarım sezonluk Süper Lig kariyeri sonrasında Beşiktaş gibi Türk futbolunun devlerinden birine transfer olmayı başardı.
Gaziantep 3 yıldız istiyor
İsmail Köybaşı’nı Beşiktaş’a veren Gaziantep’te Başkan İbrahim Kızıl’ın Beşiktaş Yönetimi’yle bugün masaya oturacağı öğrenildi. Kızıl’ın Kartal’dan Batuhan ve Emre Özkan’ı kiralık, Serdar Kurtuluş’u da bonservsiyle birlikte isteyeceği belirtildi. Diğer yandan Gaziantepsporlu taraftarların yönetimi protesto amacıyla bir yürüş yapacağı bildirildi.
‘Yılın transferi’
Siyah-Beyazlılar’ın teknik direktörü Mustafa Denizli’nin ısrarla istediği İsmail Köybaşı için, artık eski takımı olan Gaziantepspor’un kurmaylarının söyledikleri de dikkat çekici. Hem Başkan İbrahim Kızıl hem de teknik direktör Nurullah Sağlam, gelişmeleri, “Yılın transferi” olarak nitelendirdi. Sağlam oyuncusunu yere göğe sığdıramadı ve şunları söyledi: Beşiktaş öncelikle adam gibi bir oyuncu aldı. Adamlık vurgusunu özellikle yapıyorum. Karakteri gibi yetenekleri de üst düzeyde biri. PAF’tan beri tanıyorum. Tekniği çok iyi, motorik özellikleri var ve soğukkanlı. Eğer aynı formu sürerse A Milli Takım’a da gider, ülkenin sol kanat sıkıntısı da biter.”
3 sene önce beğenilmedi
Aslında İsmail Köybaşı, bundan tam 3 sene önce de Beşiktaş’a gelmişti... Başarılı oyuncunun memleketi İskenderun’un Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Sedat Uysal’ın Dernekler Komitesi Başkanı Güven Kulabaş ile birlikte İsmail’i altyapıya getirdiği, ancak beğenilmediği ortaya çıktı. O süreçten sonra Gaziantepspor’da yıldızı parlayan İsmail Köybaşı, Siyah-Beyazlı ekibe, oldukça yüksek bir maliyetle ve zorluklarla transfer edildi
Öp bakalım babanın elini!
İsmail Köybaşı transferi çıkmaza girdiği günlerde Beşiktaş Yönetimi’ni rahatlatan haber Başkan Yıldırım Demirören’in babası Erdoğan Demirören’den gelmişti... Aynı zamanda iş ortağı da olan Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl’ı arayan baba Demirören’in, 10 dakikalık bir telefon görüşmesinden sonra genç yıldız için söz aldığı ortaya çıktı. Bugüne kadar oğluna maddi-manevi her türlü desteği veren Erdoğan Demirören, böylece önemli bir transferde daha kilit rol oynamış oldu