Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-06-2009, 23:52   #1
black_eagles34
adige
 
black_eagles34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
michael fink transfer analizi

Türkiyede bu sezon yapılan en doğru transfer Michael Fink
Alman oyuncunun Beşiktaş’a transferi, Mustafa Denizli’nin Şampiyonlar Ligi’nde başarı adına birtakım planlar içinde olduğunun da göstergesi.

Üzerinde çokça durulmuyor; ancak transfer sezonunda Türkiye`de şu âna kadar yapılmış en iyi transfer. Hem bonservis ödenmeden alınması hem de Ernst örneğinin verdiği iştah, Beşiktaş’ı bu doğru transfere yönlendirmiş oldu. Oyuncunun transferini sağlayan, Tayfur Havutçu oldu. Fink’i defalarca izleyen Beşiktaş’ın eski oyuncusu Tayfur’un verdiği olumlu rapor, bu transferin yolunu açtı. İşadamının yaptığı transferle, futboldan anlayan birilerinin yaptığı transfer arasındaki farkı görmek için Fink örneği yeterli olacaktır.
Fink’in transferi spor medyası açısından da son derece eğlenceli olacak. “Fink”li başlık atmak spor sayfası editörleri için hiç de zor olmayacak. Örnek mi? Şahan Gökbakar’ın 107 gol yiyen takımının “dinamosu”nun adı da Fink’ti.
Teknik özellikleri
Son vuruşlarda çok etkili bir oyuncu. Güçlü fiziğinin yanısıra son derece atletik. Dirençli ve inatçı bir defansif orta saha oyuncusu. Topla oynama becerisi dikkat çekici. Pas yapabiliyor ve bu konuda çekingen değil; dikine gidiyor. Bu mevkide oynayan bir oyuncunun kapasitesi aslına bakılırsa oynadığı maçların ciddiyetinde ortaya çıkıyor. Doğuştan yeteneğin fazlaca sökmediği, direncin ve fizik gücünün öne çıktığı bir bölgede beklentinin üzerinde iş yapacağını tahmin ediyoruz.
Michael Fink’in hava hakimiyeti de önemli özellikleri arasında. Duran top organizasyonlarında, yan toplarda ceza alanına sızarak kafa golleri bulması da şaşılacak bir durum olmayacak.
Kariyeri
27 yaşındaki Michael Fink, Stuttgart’ta yetişti. 2001-2004 yılları arasında Stuttgart’ın B takımında forma giydi. Oradan Arminia Bielefeld’e transfer oldu. 2006 yılında E. Frankfurt için ter dökmeye başladı. Fink’in yeni durağı Beşiktaş olacak. Rus asıllı Alman oyuncunun 27 yaşında olması Beşiktaş için oldukça önemli bir avantaj. Ne genç bir oyuncu kadar toy, ne de yaşı ilerlemiş bir oyuncu kadar başarıya doymuş... İdeal yaşında İnönü’ye ayak basacak.
Doğru transfer mi?
Yerli yerinde bir transfer. Futbol iştahı Cisse’den çok daha fazla. Ernst’le beraber mükemmel bir orta göbek ikilisi oluşturacaklar. Kalburüstü bir oyuncu ve bonservisi elinde geldi. Takibi yapılarak alınmış bir futbolcu. Dolayısıyla takımın gereksinimlerini karşılayacaktır.
Bu transfer Mustafa Denizli’nin önümüzdeki sezona yönelik düşünceleri hakkında da fikir veriyor aslında. Türkiye’de orta alanı tamamen Ernst’e bırakarak başarıyı yakalamanın kolay olduğunu bilen Denizli, bu işlerin Şampiyonlar Ligi’nde aynı şekilde yürümediğinin farkında ki bu transferi istedi. İcraatlarıyla övünmekten son derece büyük haz alan Yıldırım Demirören için kriz zamanlarında önemli bir savunma argümanı olacak bu transfer.
Onur Yazıcıoğlu, Goal.com
__________________
İstanbul
black_eagles34 Ofline