Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-06-2009, 12:25   #7
arhon
 
arhon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

sevgili esra şikayet ceza davalarında olur...yani siz karşı tarafı hapse attırmak istiyorsanız savcılıkta şikayette bulunursunuz.
babanızın kusurlu olması karşı tarafın taksirle adam öldürme suçunu işlemediğini gösterir.her ne kadar taksirle öldürme suçu şikayete bağlı olmasa da savcı dedlilerde karşı tarafın suçunun olmadığına karar vermiş...dolayısıyla siz ne kadar şikayet ederseniz edin kovuşturmaya yer olmadığı kararı alırsınız.yani dava açılmaz.

yine de savcını takipsizlik kararı vermesi çok saçma.savcı kendini mahkemenin yerine koyup takipsizlik kararı vermiş bence...sen takipsizlik kararına karşı 15 gün içinde ağır ceza mahkemesine başvurarak bu kararı kalırtabilirdiniz.

gelelim tazminat konusuna...tazminat ise ceza mahkemelerinde değil hukuk mahkemelerinde açılır.anladığım kadarıyla da burada siz davayı kaybetmişsiniz.iyi bir avukatla temyize gitmenizi tavsiye ederim.

sizin bence yapmanız gereken karşı tarafı cezalandırmak değil de kendi zararınızı tazmin etmek olmalı.çünkü dediğiniz gibi babanız kusuru bulunmuş.

son bir soru:babanız nerde kusurlu bulundu?mahkemede mi trafik incelemede mi?
__________________
SiYaH-BeYaZ/ÖlÜm-YaŞaM

Konu arhon tarafından (30-06-2009 Saat 12:55 ) değiştirilmiştir..
arhon Ofline   Alıntı ile Cevapla