106 yasındaki nine rakıyı bıraktı   |   |         Antakya Merkeze Bağlı Yukarıdöver köyünde kızları Edibe Kilisli (72) ve en küçük  kızı Fatma Elmas (65) ile yaşayan 109 yaşındaki Fıdda Burgaç, sağlığıyla  gençlere taş çıkartıyor. Torununun çocuğunu gördü Ölen kızı Cemile'nin dışında  yaşayan kızları Edibe ve Fatma ile 80 yaşındaki oğlu Ali Burgaç ile 75 yaşındaki  oğlu İbrahim Burgaç ve 69 yaşındaki Yusuf Burgaç'ın onlarca torunu olduğunu  anlatan Fıdda Nine "Bazı torunlarımın çocuklarını bile görmek nasip oldu" dedi.  Ailesinden 4 kuşak gören Fıdda Nine'nin damadı, kayınvalidesinin uzun yaşamasını  doğal yiyecekler tüketmesine bağladı. 6 ay öncesine kadar günde yarım litre  yöreye özgü üretilen boğma rakı içen Fıdda Nine, çocuklarının zoruyla güç de  olsa rakıyı bıraktı. Şekerli yiyecekleri de çok seven Fıdda Nine şeker yiyerek  rakıyı unutmaya çalışıyor. Sadece katarakt çıktı Damadı Mehmet Elmas 109 yaşına  kadar doktor yüzü görmeyen kayınvalidesinin günde bu kadar içmesine rağmen  sağlıklı kalmasının doktorları şaşırttığını anlatarak "Bir yıl önce Mustafa  Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden gelip kayınvalidemi  aldılar. Hastanede sağlık kontrolünden geçen kayınvalidemin hiçbir rahatsızlığı  bulunmadı. Sadece sağ gözünde katarakt çıktı" dedi. Gençleşmek istiyor  Kayınvalidesinin zaman kendilerine, “Beni doktora götürün bana iğne vurup  gençleştirsinler” dediğini de anlatan Elmas, “Yanına gelen genç kızların  bileklerine bakıyor. Bende sizin gibi genç olmak istiyorum deyip. Bizden kendini  doktora götürmemizi ve doktorların ona iğne vurarak gençleştirmesini istiyor”  dedi.             
 ninen.jpg    |