Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-07-2009, 08:41   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş da yüksek bütçeli bir kulüp!

Sezonu çifte kupayla tamamlayan Beşiktaş, sessiz sedasız bir şekilde hazırlık dönemine başladı. Bana göre coşkulu bir açılış, sezona moralli ve enerjik girilmesini sağlardı. Teknik Direktör Mustafa Denizli, Şampiyonlar Ligi'nde 'yüksek bütçeli kulüpler'le oynanacak olmanın zorluklarından bahsetti. Bu sözleri rakip takımların futbolcu değerlerinin yüksekliğinden dolayı sarf ettiği düşüncesindeyim. Beşiktaşlı oyuncuların maliyetlerine baktığımızda Siyah-Beyazlıların eksiği değil, fazlası olduğunu görürüz. Bugün Avrupa ekipleri içerisinde bir defans futbolcusuna 6,5 milyon Euro ve iki klas oyuncu veren bir kulüp olduğunu zannetmiyorum. Bu oyuncunun üst klasman liginde sadece 24 maç oynadığı ve uluslararası hiçbir tecrübesinin olmadığı göz önünde bulundurulursa ödenen rakam epey düşündürücü. İsmail Köybaşı, Nihat Kahveci, Delgado, Zapo, Sivok ve Holosko'ya verilen sadece bonservis bedelleri 32 milyon Euro. Maaşları da Avrupa'da telaffuz edilemeyen rakamlar. Yusuf Şimşek başta olmak üzere son iki sezonda kadroya katılanlara ödenen rakamlar, birçok devi bile geride bırakıyor.
Yani Mustafa Denizli'nin 'yüksek bütçeli' tarifine öncelikle çalıştırdığı takımın kadrosu uymakta. İnşallah bu, Avrupa kupalarındaki muhtemel başarısızlığa hazırlanan bir kılıf değildir. Beşiktaş kadrosunu yüksek zorluk derecesi olan Şampiyonlar Ligi'nde söz sahibi olabilecek bir hale getirmiş midir? Cevaplanması gereken soru budur.
Gökhan Zan'ın eksikliği, transferi gerçekleşirse Ferrari ile kapatılabilir. O bölgede alternatifler İbrahim Toraman ve Sivok'tur. Sağ ve sol bek için iki genç yetenek İsmail Köybaşı ve Rıdvan Şimşek ileriye dönük bir kazanç olabilirler. Ancak Avrupa için onlara güven duymak çok zor. Ön liberoda Cisse'nin yerini Fink'in dolduracağını düşünebiliriz.
Geçmiş sezonlardan beri sıkıntı çekilen ve Yusuf Şimşek'le takviye edilen orta sahada görev yapacak oyun kurucu hâlâ bulunabilmiş değil. Delgado'nun ne kadar güvenilmez olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır. Defalarca oyuncunun istemine bağlı çalışmayla bertaraf edilecek bir sakatlığının bulunduğuna dikkat çektim. Ancak her zamanki vurdumduymazlık içerisinde Delgado için çuval dolusu bonservis bedeli ve kendisine Euro'lar ödendi. Şimdi ameliyat olacağı ve 4 ay oynayamayacağı söyleniyor. Demek oluyor ki Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'in ilk yarısında Arjantinli kendileri istirahatli olacak!
Üst üste bu kadar yönetim hatası yapanlara Yüce Divan bile az gelir! Forvet konusunda Bobo giderse yerine adam düşünülecek. Nobre riski hâlâ geçerliliğini koruyup, Batuhan gözden çıkarılmışken bu rahatlık anlaşılır gibi değil. Ancak beylerin hiçbir şey umurlarında değil. Beşiktaş aynen 'Saldım seni çayıra gayri Mevlam kayıra' deyiminin tarifine uygun olarak ne yazık ki yaşamaya çabalıyor...

Atıf Keçeci
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla