Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-07-2009, 09:26   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ATM Faresinden Düzenekli Tuzak

Adana'da ATM'ye bir düzenek yerleştirdikten sonra kredi kartının içinde kalmasını sağlayan bir kişi, yardım bahanesiyle vatandaşın kredi kartını alıp kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, D-400 karayolu üzerinde bulunan bir bankanın ATM'sine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenek yerleştirildi. ATM fareleri düzeneği yerleştirdikten sonra ATM'nin önünde bulunan durakta beklemeye başladı. Bu arada, Murat Kargın (19) ATM'den babası Bekir Kargın'ın (55) kredi kartıyla para çekmeye geldi. Kargın, para çekmek için cüzdanından çıkardığı kredi kartını ATM cihazındaki yerine yerleştirdi. Ancak kredi kartıyla ne işlem yapabildi ne de kartı tekrar alabildi.
Bir süre sonra bir kişinin yanına gelerek yardım edebileceğini söylediğini belirten Kargın, yanına gelen kişinin uğraştığını ancak kartı çıkartamadığını bunun üzerine kartın çıkartılması için bankaya gittiğini söyledi. Kargın, bu sırada yanına gelen kişinin kurduğu düzenekle birlikte kartını alıp kaçtığını ifade ederek, "Ben o kişiye kartın şifresini de kartı çıkartması karşılığında vermiştim. Ancak o kartı çalıp kaçtı. Ben şimdi babama ne derim" diye konuştu.

Polis ekipleri ise dolandırıcılar tarafından ATM'lere kurulan düzeneklere karşı vatandaşları uyararak, "Dolandırıcılar, ATM'nin kartın girdiği yere benzer bir yeni girişi yapıyorlar. Bunu gerçeği ile ayırt edemiyorsun. Yaptıkları düzeneğe bir de ip ya da kablo geçiriyorlar. Bu sayede kartı içine soktuğun zaman kart ne gidiyor ne geliyor. Ancak kendi yerleştirdikleri düzeneği komple çıkardığın zaman kartı alabiliyorsun. O da aslında çok basit. Kartın girdiği yerden tutup çektiğin zaman kendiliğinden
geliyor" dedi.

Polis ekipleri, bu tür olaylara maruz kalmamak için hemen bir banka görevlisinin çağrılması ve sivil hiç kimseyle muhatap olunmaması gerektiğini belirtti.
ATM'den kredi kartını çalan kişi ise polis tarafından aranıyor.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla